Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 8, 9 en 10 oktober 2021

Na een herfstachtig weekje, ziet dit weekend er gelukkig weer veelbelovend uit qua weer. Hoog tijd dus om eropuit te gaan. Terwijl Lois nog heerlijk aan het vertoeven is op het Griekse eiland Mykonos, ga ik (Naomi) dit weekend na mijn reisjes Ibiza en Kos weer eens lekker op pad in Rotterdam. Zo ga ik een stadswandeling maken van Alpro, waarbij ik langs de kleurrijke kunstwerken van Rotterdam wandel en geniet van heerlijke plantaardige cappuccino’s en latte’s! Er is zoals altijd weer genoeg te beleven in de stad, dus hierbij weer een dosis Rotterdam inspiratie voor 8, 9 en 10 oktober 2021 én daarna! 

Weekend tip 1: Lay DownTown in de Laurenskerk 

Ben je gek op yoga? Dan mag je dit event niet missen. Op vrijdag 8 oktober vindt namelijk Lay DownTown plaatst in de Laurenskerk. Een bijzondere yogasessie in de kerk, gegeven door Suzan Oostvogels en begeleid door live muziek van André Heuvelman en Live! B/ANDA. Zij nemen je, terwijl je in het donker ontspant op je yogamat, mee door muziek uit voorgaande tijden. Je stapt zonder twijfel weer helemaal zen de karakteristieke Laurenskerk uit. 

Lay DownTown duurt van 20:00 tot 22:30. Ticketprijs: €39,50 incl. 35 minuten mindfulness, 60 minuten concert, een gezonde smoothie en een kopje koffie/thee. Tickets zijn te bestellen op de website van Lay DownTown.  

get your tickets

De Grote Schijn keert dit najaar terug naar Rotterdam. Het Kralingse Bos in Rotterdam vormt deze herfst het decor voor een bijzondere avondwandeling. Fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Laat je tijdens een wandeltocht van 2 kilometer verwonderen door een show vol mysterieuze verrassingen!

De Grote Schijn in Rotterdam vindt plaats van 14 t/m 31 oktober (v.a. 19:00 uur) aan de oost-zuidzijde van het Kralingse Bos. Tickets kosten 17,25 p.p. en zijn te koop via Ticketmaster

Weekend tip 2: Hitfabriek in Annabel 

Wat zijn we blij dat de discotheken weer open mogen en we weer kunnen dansen en drankjes doen in de club. Heb jij wel zin in een dansje en deze vrijdag nog geen plannen? Ga dan naar Annabel, want daar kun je als vanouds losgaan op de lekkerste hip-hop en R&B plaatjes uit de Hitfabriek. En houd de website van Annabel sowieso in de gaten, want er komen weer allerlei leuke feestjes aan! 

De kaartjes voor Hitfabriek kosten €11,50 p.p. Je moet wel van te voren even een tijdslot reserveren.

hotspot alert!

De hotspot die we deze week willen tippen, is niet in Rotterdam, maar een halfuurtje rijden van de stad (en dat is het absoluut waard!). We hebben het namelijk over Heeren aan de Haven. Deze hotspot in de Alblasserwaard is een brasserie, wijnbar en boutique hotel in één. Heeren aan de Haven is sinds september officieel geopend in een drijvend gebouw in de haven van Streefkerk. In het restaurant eet je klassieke, wereldse en Aziatische gerechten en zowel het restaurant als het hotel zien er super Instagrammable uit! 

Adres: Nieuwe Haven 1, 2959 AT Streefkerk

Weekend tip 3: Architectuur Film Festival

Dit weekend (van 7 t/m 9 oktober) kun je ‘s avonds om 20:00 uur, midden in het havengebied van Rotterdam, een meeslepende architectuurfilm vanuit je eigen auto kijken. Het Architectuur Film Festival heeft drie architectonische filmklassiekers geselecteerd die op aangrijpende wijze de uitdagingen van deze tijd aan de orde stellen. 

Locatie: RDM terrein, Scheepsbouwweg 12. Kaarten kosten € 34,50 per auto met twee personen, incl. twee drankjes. Toegang alleen met auto. Bestel hier je kaarten. 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!