Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 9, 10 en 11 april 2021

Wat was het genieten dat lange Paasweekend. We hebben onze buikjes aardig rond gegeten. Maar ach, dat hoort erbij toch. Toch vliegt zo’n lang weekend snel voorbij, maar niet getreurd: het nieuwe weekend staat ook alweer voor de deur! Wij zijn deze week begonnen met buiten sporten in Rotterdam (en in de parkeergarage met deze regen) want ja, die Paaskilo’s die moeten we natuurlijk óók weer kwijt. Extra lastig, want deze week hebben we vooral veel leuke Rotterdam Weekend Tips die te maken hebben met lekker eten en drinken. Dus ja, it’s all about balance, zullen we maar zeggen! Fijn weekend, enjoy en maak er ondanks het weer wat gezelligs van op 9, 10 en 11 april 2021! 

Weekend tip 1: Maak een lekker ontbijtje met het vers gebakken brood van Vlaamsch Broodhuys 

Eén van de bakkerijen waar wij héél graag komen in Rotterdam is Vlaamsch Broodhuys. Vooral de zuurdesembroden zijn we dol op en laat dat nou net één van de specialiteiten zijn van het Vlaamsch Broodhuys. Wij mochten afgelopen dinsdag een kijkje nemen in de bakkerij en we waren onder de indruk van het ambacht en de passie waarmee wordt gebakken. Dus op zoek naar een lekker ontbijtje voor op de luie zondagmorgen? Haal dan wat lekkers bij het Vlaamsch Broodhuys.

Vlaamsch Broodhuys is gevestigd in Rotterdam op de Meent 8A en de Nieuwe Binnenweg 127B en in Schiedam op de Korte Haven 5. 

Weekend tip 2: WijnSpijs wandeling

Tijdens de lockdown worden er ontzettend veel leuke wandelingen in Rotterdam georganiseerd. We hebben er in eerdere Weekend Tips al een aantal aangekondigd, maar ook dit weekend staat er weer iets leuks op de planning: de WijnSpijs wandeling! De wandeling vindt plaats op 10 en 11 april en er zijn vijf horecazaken die deelnemen: Galeriaaa, Antichic, Zinc, Boca’s, Mangiare en Restaurant Dertien. De restaurants houden rekening met je komst en hebben een mooi gerechtje voor je klaar staan. 

De WijnSpijs wandeling in Rotterdam kost €33,- per persoon. Vouchers kunnen worden gekocht via de website van WijnSpijs en zijn in 1 weekend geldig op zaterdag en zondag tussen 12 en 18 uur. Let op: drankjes zijn niet inbegrepen in de prijs. 

Weekend tip 3: De lekkerste Rotterdamse biertjes

Een lekker koud biertje op z’n tijd is bij ons meer dan welkom. En wat we nog lekkerder (en leuker!) vinden? Rotterdams bier! Daarom zetten we graag een aantal Rotterdamse bierbrouwers in het daglicht. 

Het eerste biermerk dat zich volledig op Rotterdam richtte, is TROTS Bier, een biermerk voor en door Rotterdammers. Het biermerk is ontstaan in 2013 en won meerdere prijzen. Niet alleen met hun Blond, Wit, Tripel en Bok bieren, maar ook met wel een heel bijzondere bier: ‘Bocht! Niet te Zuipen Maaswater’. De bocht-variant van TROTS was incidenteel ontstaan na een mislukt gebrouwen recept bij een nieuwe brouwerij en na het proeven werd er besloten goudeerlijk te zijn over dit bier. Inmiddels is Bocht een lijn met gelimiteerde oplages van (wél) kwalitatieve IPA’s. De naam Bocht was inmiddels een begrip en is blijven bestaan. 
 
Nog één van de leukste Rotterdamse speciaalbier brouwers is Vet & Lazy, gevestigd in BlueCity in Rotterdam. De biertjes, met namen als de Fluffy, Je Moeder en Dubbelwit Zomerfit, zijn te koop in de webshop
 
Waar wij ook super benieuwd naar zijn is de toekomstige Stadshaven Brouwerij in de Merwehaven in Rotterdam. Twee maanden geleden is gestart met de bouw van de Stadshaven Brouwerij en als we de website mogen geloven, wordt het veelbelovend. In een 100 jaar oude, volledig gerestaureerde fruitloods van ruim 5.000 m2 wordt straks maar liefst 20.000 hectoliter craftbier gebrouwen. 
 
In hetzelfde karakteristieke pand opent Stadshaven Brouwerij een eigen ‘urban-trendy’ horecaconcept met 350 zitplaatsen en een riant terras van 750m2. Hier kun je, met uitzicht op de bierketels en het water, genieten van de in-house gebrouwen craftbieren en de uitgebreide menukaart. Stay tuned, want in het voorjaar van 2021 opent de Stadshaven Brouwerij zijn deuren!

Weekend tip 4: Een ontbijtje scoren bij Louise Petit Restaurant

Een tijdje terug schreven wij al over de leuke hotspot Louise Petit Restaurant in Rotterdam. De hotspot bestaat uit een restaurant, een wijnbar (Louise Bar à Vins) en een mini-markt (Le Petit Marché) en deze zijn gevestigd in een aantal van de schitterende pandjes in de pittoreske Veerhaven. Louise ademt één en al Parijs. Hoe leuk dan ook dat ze onlangs nog een concept hebben gelanceerd: Louise Petit-Déjeuner. Op 21 april 2021 opent Louise Petit-Déjeuner de deuren. Je kunt er dan terecht voor allerlei heerlijke Franse klassiekers zoals de eclair, de Flan, crêpes en French toast van brioche. Kun je niet wachten? Dan kun je dit weekend natuurlijk wel alvast terecht bij de mini-markt voor allerlei Franse lekkernijen.

De zaken van Louise zijn gevestigd aan de Veerhaven 12-13 in Rotterdam. 

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!