Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 9, 10 en 11 juli 2021

Terwijl we deze editie van de Weekend Tips Rotterdam schrijven breekt het zonnetje ein-de-lijk door! Zou het dan eindelijk lekker weer gaan worden? Hm, helaas ziet het weerbericht er weer niet al te veelbelovend uit, maar qua temperaturen hebben we niets te klagen. 

Ook qua weekend tips voor een leuke tijd in Rotterdam valt er niets te klagen. Na twee Europese reizen, Lois naar Ibiza en Naomi naar Lefkas, valt er genoeg bij te praten. Dat doen we niets liever dan op één van de gezellige terrassen van Rotterdam. Nu vraag je je ongetwijfeld af wat er dit weekend te beleven valt in Rotterdam, nou bij deze. De leukste weekend tips voor 9, 10 en 11 juli voor je op een rij!

Weekend tip 1: Opening Stadspodium Rotterdam 

Elk jaar kun je in de zomer genieten van Stadspodium Rotterdam, hét openluchtpodium van Rotterdam. Bij wie er geen belletje gaat rinkelen: je hebt vast wel eens op het Grotekerkplein gelopen voor de Laurenskerk, laat dit dan ook de toffe locatie zijn van Stadspodium Rotterdam. Op zondag 11 juli van 15:00 tot 16:00 uur vindt de opening plaats met traditionele muziek uit West-Afrika!

Weekend tip 2: Rooftop bar met VR-uitzichten over Rotterdam 

Eerlijk is eerlijk, maar uitzichten over de mooiste stad van Nederland vervelen nooit. En de Euromast is en blijft een Rotterdams icoon waar wij geen genoeg van krijgen. Een maand geleden hingen we nog aan touwen te bungelen tijdens het abseilen. En binnenkort vind je ons weer op het geweldige platform van de Euromast. Niet zonder reden natuurlijk, want je vindt er nu de gezellige pop-up rooftopbar. 

Maar hier houdt het niet op. De Euromast biedt namelijk sinds kort de mogelijkheid om via de ‘Magnicity’ app en door middel van VR-technologie de stad op een nieuwe manier te zien. Architectuur en geschiedenis spelen een hoofdrol in de app! Ga jij het ervaren?

Leuk: tussen 17:00 en 19:00 uur is er Happy Hour bij de rooftopbar! Kaartjes kopen en een tijdslot reserveren kun je doen via deze link.

Weekend tip 3: John Reed op de Lijnbaan

Rotterdam is weer een sportschool rijker, en wat voor een sportschool! John Reed is een sportschool die zich niet alleen richt op fitness, maar waar beleving ook voorop staat. Nu denk je misschien, hoe gaat dat samen? Nou, op een best toffe manier om eerlijk te zijn. Zo is de fitnessruimte voorzien van gigantische kroonluchters en andere toffe bekleding en lichteffecten. En al helemaal spetterend is dat er altijd een deejay aanwezig is. Dat wordt lekker pompen om de beat! Eenmaal klaar met sporten? Dan kun je ook nog even bijkomen in de wellness. Klinkt goed, toch?

Vandaag (donderdag 8 juli) was de officiële grand opening. Als openingsactie is een abonnement voor €60,- per maand waarvan de eerste drie gratis is (abonnementsduur 15 of 24 maanden).

Weekend tip 4: Vakantiesferen op het Heemraadsplein

Ook al zijn wij beiden net terug van een heerlijk Europees uitstapje, we verlangen nu alweer naar die fijne vakantiesferen. En laten we daar nou het perfecte plekje voor hebben gevonden in Rotterdam. Op het Heemraadsplein hebben meerdere cafés hun krachten gebundeld en een zeer gezellig pop-up terras neergezet.  Specialiteiten zijn streetfood en borrel hapjes. Nou als dat niet op en top genieten wordt!

Weekend tip 5: HOTSPOT ALERT!

Heerlijk met de heupen los op de beat, vals mee scheuren met de songtekst en een biertje heffen op het gezellige avondje uit. Wat fijn dat het allemaal weer kan. En hoe fijn dat we ook weer niet hotspots kunnen ontdekken. Daarom bij deze een onwijs gave nieuwe hotspots alert: de Rotterdamse Citrusveiling!

Volgend weekend (zaterdag 17 juli) kun je voor het eerst met de voetjes van de vloer tijdens het silent disco festival. Een kaartje kost €11,50. Uiteraard ben je hiervan al op de hoogte, maar zorg dat je een negatieve testuitslag kunt aantonen! 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!