Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Iedere Rotterdammer is bekend met de Witte de Withstraat, ook wel de Witte de With genoemd in de volksmond. Het is één van de levendigste straten in het centrum, en het is ook zeker de plek voor een bruisende avond uit. Maar de Witte de Withstraat biedt nog veel meer. Zo vind je er een divers aanbod aan restaurants en bars, musea en kunstgalerijen en uiteraard ook een aantal leuke hotels om te overnachten. Tijdens een stedentrip of een bezoek aan Rotterdam mag de Witte de With absoluut niet ontbreken. Dit zijn de leukste dingen om te doen op de Witte de Withstraat in Rotterdam!

Uit eten bij de leukste restaurants op de Witte de Withstraat

Wanneer wij uit eten gaan in Rotterdam dan gaan we het liefst elke keer naar een ander restaurant. We kunnen dan ook met trots zeggen dat wij (bijna) elk restaurant op de Witte de Withstraat een keer bezocht hebben. Het aanbod aan restaurants op de Witte de With is enorm gevarieerd, en dit zorgt er dan ook voor dat wij keer op keer terugkomen op deze bruisende plek in Rotterdam.

Zo hebben we al meerdere keren verrukkelijk gegeten bij restaurant Bazar, maar ook genoten van de verschillende tapas bij Supermercado en smaakvolle burgers bij Hamburg. Dit zijn pas drie van de vele lekkere restaurants die je op de Witte de Withstraat in Rotterdam kunt vinden. Onze andere favoriete restaurants zijn:

Supermercado Rotterdam
Supermercado
Casa Thai Rotterdam
Casa Thai
SOJU Korean Chicken Beer Rotterdam
SOJU Korean Chicken Beer

Waar op de Witte de Withstraat moet je zijn voor een gezellige avond uit?

Vanuit de zijstraten hoor je al het gezellige geroezemoes van hardop pratende en lachende groepen vrienden. De Witte de Withstraat in Rotterdam staat bekend om zijn gezellige sfeer. Een sfeer die je zowel in de zomer- als in de wintermaanden kunt ervaren. Het maakt niet uit of warm of koud buiten is, de terrassen op de Witte de With zitten altijd vol. 

Na het avondeten transformeert de Witte de With langzaam in de plek waar je tot diep in de nacht met je voeten van de vloer kunt. Denk aan bekende bars zoals De Witte Aap en NRC. Hier drink je overdag een lekker biertje, maar ook ‘s avonds zijn dit populaire plekken om uit te gaan. Maar neem ook zeker eens een kijkje bij de onderstaande bars en uitgaansgelegenheden:

  • Wijnbar Het Eigendom – de plek om lekker te borrelen

  • Spikizi – één van de leukste cocktailbars in Rotterdam

  • Bierboutique – je kunt er tot diep in de nacht heerlijke bieren drinken

  • Wunderbar – een ondergrondse bar met een Duitse twist

  • Dutch Dukes – een typische Engelse pub

  • Worm – hier vinden enkele van de tofste feestjes plaats in Rotterdam

  • Superdisco – al jarenlang de plek voor hippe feestjes

Spikizi Rotterdam
Spikizi
Dutch Dukes Rotterdam
Dutch Dukes

Winkelen op de Witte de Withstraat

Als je gaat winkelen in Rotterdam zal je misschien niet meteen denken aan de Witte de Withstraat. Maar tussen al die gezellige bars en restaurants vind je er aantal heel leuke winkels. Wat dacht je van de mooie winkel van Marlies Dekkers, twee toffe Rotterdamse vintages winkels en nog meer shops met lekkernij en hebbedingen:

It's a Present
Dirkx Woondecoraties
Dirkx Cadeaux en Woondecoratie (kerstcollectie)
Lees ook: Toffe vintage winkels in Rotterdam
Vintage shoppen in Rotterdam? Ontdek in dit artikel de tofste shops.

Kunstgalerijen op de Witte de Withstraat

Dat de Witte de Withstraat in Rotterdam bekend staat om zijn uitgaansleven is inmiddels duidelijk, maar er wordt ook vaak gesproken van een levendige culturele uitgaansstraat. En dat culturele aspect is afkomstig van de musea en kunstgalerijen op en nabij de Witte de With:

Tent Rotterdam
TENT Rotterdam
Cobra Art Rotterdam

Leuke hotels op de Witte de Withstraat in Rotterdam

Bezoekers van de Witte de Withstraat worden gekenmerkt als hippe jonge reizigers en feestgangers. En dit is dan ook wat je terugziet in het type hotels en hostels die zich hier hebben gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan het urban ho(s)tel CityHub waar je slaapt in pods, maar ook het bekendste hostel van Rotterdam: King Kong Hostel

Verblijf je liever niet in een hostel? Dan vind je op de Witte de Withstraat ook twee mooie hotels waar je kunt overnachten in je eigen kamer. We hebben het over het boutique hotel The Bellhop en de unieke kamers van Hotel Bazar

The Bellhop

Witte de Withstraat
  •  

Alle hotels en hostels

Rotterdam
  •  

Rotterdam Weekend Tips

Elke week publiceren wij het nieuwste artikel van onze wekelijkse rubriek Rotterdam Weekend Tips. Hierin vermelden we wat je het aankomende weekend in Rotterdam kunt beleven en ontdekken. Denk hierbij aan gezellige feestjes, maar ook aan nieuwe hotspots die we uitlichten. Zo ben je elke week weer op de hoogste van de leukste activiteiten in Rotterdam!

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Hotspots Rotterdam? Laat je inspireren!