Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Een cruise vakantie langs Muscat, Abu Dhabi en Dubai: een bijzondere ervaring 

Een cruise vakantie heeft soms een beetje een stoffig imago waarbij er vaak wordt uitgegaan van boot vol senioren. Zo had ook ik een vooroordeel over een cruise vakantie, maar na zelf een cruise te hebben gemaakt is mijn mening positief veranderd. Aan boord van zo’n gigantisch cruiseschip valt enorm veel te beleven, zowel voor jong als voor oud! Wij hadden relaxte dagen aan boord, aten onze buiken rond, bezochten drie inspirerende bestemmingen en hebben er zeker een bijzondere ervaring bij!

Ben je benieuwd naar mijn ervaring met een cruise vakantie? Lees dan snel verder en ontdek wat je allemaal kunt doen aan boord! 

Cruiseschip

Verblijven op een cruiseschip: mijn ervaring 

Via Stip Reizen boekten wij een zevendaagse cruise met de Costa Diadema langs Muscat, Abu Dhabi en Dubai. Tijdens deze vaarroute wordt normaal gesproken ook aangemeerd in de haven van Doha, maar door de toen nog recente uitbraak van COVID-19 mochten wij hier helaas niet aanmeren. Hierdoor verbleven wij drie dagen in de geweldige stad Abu Dhabi en kregen de gelegenheid om deze stad des te beter te ontdekken.

Het cruiseschip de Costa Diadema was gedurende deze 7 dagen ons ‘thuis’. Dit 306 meter lange cruiseschip is één van de nieuwste boten van de Italiaanse rederij Costa Cruises. Sinds 2014 vormt dit cruiseschip samen met nog elf andere cruiseschepen de vloot van Costa Cruises. De Costa Diadema is een mooi ingerichte boot waar je gedurende dag van alles kunt ondernemen.

Overnachten aan boord van de Costa Diadema

Slapen op een cruiseboot die zich midden op zee bevindt betekent dat je vaak niets anders hoort dan het waaien van de wind en het omslaan van de golven. Overnachten aan boord van een cruiseboot is een bijzondere ervaring. Het meest spectaculaire moment is wanneer de avond valt, de zon langzaam ondergaat en de horizon lijkt te verdwijnen. Je staart letterlijk in het niets.

De Costa Diadema heeft in totaal 14 dekken en biedt capaciteit voor bijna 5.000 passagiers. Verspreid over de 14 dekken zijn er vier type hutten die je kan boeken. De meest voordelige hut is een binnenhut. Zoals de naam al doet vermoeden bevinden deze hutten zich in binnen in het boot en biedt dit geen uitzicht op zee. Het volgende type hut is de buitenhut. Comfortabele hutten met zicht op zee. Wil je de mogelijkheid hebben om je terug te trekken op je eigen balkon, dan is de balkonhut hiervoor ideaal. De meest exclusieve kamers aan boord van de Costa Diadema zijn de suites waarbij je als passagier extra privileges krijgt zoals een eigen butler. Het kan nog één stapje exclusiever: de kamers van de Samsara wellness aan boord van de Costa Diadema. 

Kamer
Cruise vakantie Dubai

culinair genieten in één van de restaurants

Bij het inchecken ontvangt elke passagiers zijn eigen Costa kaart. Deze kaart is gekoppeld aan je identiteit, je hut op de boot, het bevestigde drankenpakket en de kaart vermeld ook het restaurant en tijdslot voor het diner. Ieder gezelschap wordt gekoppeld aan een restaurant op het schip met een vast tijdslot. Hiermee wordt voorkomen dat het storm loopt in bepaalde restaurants. Tijdens onze cruise waren er ‘s avonds twee tijden om te dineren: half 7 en half 10. 

Wanneer je niet in het toegewezen restaurant wil dineren dan kan je altijd aanschuiven in het self-service restaurant of een tafel reserveren in het Teppanyaki of Italiaanse restaurant. Ook voor de wijn- en bierliefhebbers zijn er fijne plekken aan boord van de Costa Diadema. Proef de zelf gebrouwen bieren in de bierboetiek, boek een wijnproeverij bij de wijnbar of geniet van een zomerse cocktail in de Aperol Spritz Bar. Zo maak je van je cruise vakantie een heerlijke ervaring. 

entertainment aan boord

Elk cruiseschip van Costa Cruises heeft zijn eigen animatieteam wat de hele dag leuke activiteiten organiseert aan boord. Het aanbod varieert van ochtendwandelingen tot danswedstrijden tot spetterende thema-avonden met live muziek. Het theater is verdeeld over drie verdiepingen en biedt elke avond een leuke show van zo’n driekwartier. Voor de passagiers die wel van een gokje houden is er ook een groot casino aanwezig waar het altijd druk is. Kleinere kinderen kunnen zich vermaken in de 4D-bioscoop of de heupen los gooien in de discotheek op dek 12. Er is genoeg te beleven voor iedere doelgroep.

Restaurant costa

Fitness, spa en wellness

Ook de sportieve passagiers kunnen hun ei kwijt in de prachtig gelegen sportschool aan boort. Op het hoogste dek kan je terwijl je aan de gewichten slingert, genieten van panoramische uitzichten over zee. Op dezelfde verdieping vind je ook de luxe wellness Samsara van Costa Cruises. Hier kan je een losse behandeling boeken maar zijn er ook zeer uitgebreide opties voor het gehele verblijf. Houd er wel rekening mee dat de prijzen hier aan de hoge kant zijn. Maar relaxed hieruit komen is gegarandeerd!

Fitness costa
sportschool

Tijd om van boord te gaan

Eén van de voordelen van een cruise vakantie is dat je in een korte tijdsperiode veel bestemmingen aandoet. Een nadeel hiervan is dat je relatief kort bent op een bestemming. Maar wanneer je dan aanmeert in een nieuwe stad, dan wil je natuurlijk het meeste uit je dag halen. Je ontvangt elke avond het dagprogramma voor de volgende dag waarin je het thema voor de volgende avond vermeld staat maar ook de aankomsttijd op bestemming. 

Wanneer je maar één dag op een bestemming verblijft dan heb je een bepaald tijdslot waarin je van boord af kan, maar mocht je twee dagen op dezelfde bestemming blijven, dan kan je gedurende die dagen onbeperkt van en op boord. Belangrijk is dat je te allen tijden je eigen Costa kaart bij je hebt. Hiermee moet je je identificeren om van en aan boord te komen. 

Vanuit de haven naar de stad

Costa Cruises biedt per bestemming georganiseerde activiteiten aan die voorafgaand de reis of aan boord kan boeken. Mocht je aan één van de activiteiten deelnemen dan staat in het dagprogramma vermeld waar je aan boord moet verzamelen en vertrek je gezamenlijk vanuit de haven. Zo boekten wij voorafgaand de jeepsafari in Abu Dhabi. Een heel toffe ervaring die erg goed was geregeld.

Wanneer de haven zich niet dichtbij de stad bevindt dan wordt er door de rederij een shuttle-bus de stad in geregeld. Natuurlijk is het ook mogelijk om vanuit de haven een taxi te pakken en zelfstandig de stad in te gaan. 

haven abu dhabi
Haven Dubai

Bezoek de metropolen van het Midden-Oosten

Een cruise maken langs indrukwekkende bestemmingen in het Midden-Oosten was een nieuwe en bijzondere ervaring. Wij hebben het als een luxe ervaren om met zo’n gigantische en veelzijdige boot drie metropolen in het Midden-Oosten te kunnen bezoeken. Een cruise vakantie is dan ook een ervaring die wij iedereen zouden wille  aanraden. Ook is het Midden-Oosten een onwijs indrukwekkende bestemming. Ga jij op reis naar het Midden-Oosten? Ontdek de mooiste steden en hoogtepunten met onze reistips.

heerlijke all-inclusive vakanties

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!