Eten met zicht op de Burj Khalifa en de Dubai Fontein

Ben je op zoek naar een restaurant in Dubai met uitzicht op de Burj Khalifa? Wij vonden de perfecte hotspot aan de rand van de Dubai Fontein. In Dubai vind je veel verschillende restaurants, van sterrenrestaurants tot lokale food markets. Er is genoeg keuze en je kan het zelf zo goedkoop of duur maken. Voor een spetterende avond moet je zeker bij het Italiaanse restaurant Serafina in Dubai gaan eten. Neem plaats aan een tafel op het drijvende terras en de show kan beginnen!

dubai restaurant burj khalifa

Restaurant Serafina in Downtown Dubai

Downtown Dubai is het drukke centrum rondom de Burj Khalifa, de Dubai Fontein en de Dubai Mall. Recht tegenover de indrukwekkende Burj Khalifa vind je een prachtig Arabisch gebouw; dit is Souk Al Bahar. Binnenin vind je veel leuke winkeltjes, een kleine maar duurdere souk. In dit gebouw vind je ook het Italiaanse restaurant Serafina. Het zit op de hoek van het gebouw met een groot buitenterras en een klein drijvend terras. 
Restaurant Serafina heeft een zeer goede Italiaans keuken, vriendelijk personeel en een toplocatie in Downtown Dubai. Dineren in dit restaurant staat garant voor een fantastische avond waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Zo maak je gedurende de avond meerdere show van de Dubai Fontein mee, maar voert de Burj Khalifa ook nog eens een spectaculaire lasershow op. Je bevind je in een waanzinnige omgeving die je voor altijd zal bijblijven.
Let op: het is niet toegestaan hier zichtbaar alcoholische dranken te serveren. Wijn en bier bestellen kan wel, maar deze krijg je in zwarte glazen uitgeserveerd!
Prijsklasse: $ – $$.
dubai hotspot
restaurant dubai

De Dubai Fontein watershow

De watershow bij de Dubai Fontein is een indrukwekkende show van zo’n 5 minuten. Door heel de fontein schieten er van het water stralen de lucht in en vormen samen één groot dansend geheel. De Dubai Fontein is 275 meter lang en heeft in totaal vijf cirkels en twee centrale bogen. De waterstralen kunnen tijdens de show wel een hoogte bereiken van zo’n 150 meter. Wij bekeken de eerste show langs het water en alle opvolgende konden we bekijken vanaf het terras van het restaurant.

De shows

Elke avond vind er om de 30 minuten een show plaats en deze wordt ondersteund door elk een verschillend nummer. Zo zijn er Arabische watershows maar ook shows op muziek van bekende artiesten zoals Michael Jackson. In 2020 begint de eerste avondshow om 18:00 uur en de laatste show is om 23:00 uur. Ook ‘s middags vinden er shows plaats, één om 13:00 uur en één om 13:30 uur. Let op, op vrijdag vinden beide shows een half uur later plaats. Echter zijn de avondshows een stuk indrukwekkender met de lichteffecten. Wil je goed zicht hebben op de watershow? Zorg dan dat je minstens 15 minuten voor start een plekje hebt bemachtigd. Rondom de Dubai Fontein kan het goed druk worden!

De watershow van dichtbij aanschouwen

De watershow van heel dichtbij aanschouwen is hier natuurlijk ook mogelijk. Er zijn hiervoor twee mogelijke opties. De meest bekende is met een traditionele houten abra (lokale boot) de Dubai Fontein rondvaren. De prijs per persoon is 68,25 AED, dit is ongeveer €17,-. De andere optie is de Dubai Fountain Boardwalk waarbij je op een platform loopt op zo’n 10 meter vanaf de waterstralen. De prijs per persoon is 20 AED, ongeveer €5,-. Beide opties kan je reserveren via de website van de Burj Khalifa.
Dubai Fontein

De lichtshow van de Burj Khalifa

Naast de indrukwekkende watershow aan de voet van de Burj Khalifa, geeft ook ‘s werelds hoogste gebouw elke avond een show weg. De led-shows van de Burj Khalifa beginnen ‘s avonds om 19:45 uur en eindigen met een laatste show om 22:45 uur. In de weekenden vinden de led-shows om het half uur plaats en doordeweeks om het uur. Met de led-shows komt de Burj Khalifa tot leven gedurende een periode van 10 minuten. Indrukwekkend om te zien!
lichtshow burj khalifa
Burj Khalifa
burj khalifa licht

Tips voor een bezoek aan de Burj Khalifa

De Burj Khalifa bezoeken is natuurlijk een must wanneer je naar Dubai reist. Zie jij jezelf al op een hoogte van 422 meter staan met een panoramisch uitzicht over de stad? Een bijzondere ervaring met prachtige vergezichten. Het is verstandig om je bezoek aan ‘s werelds hoogste gebouw vooraf te plannen. Onze ervaring en alle tips voor het plannen van een bezoek aan de Burj Khalifa lees je in dit blog.

spectaculair overnachten met uitzicht op de burj khalifa

Address Sky View

Dubai
  •  
Waanzinnig

Palace Downtown

Dubai
  •  
Prachtig

Verken het authentieke Dubai: Deira en Bur Dubai

Ga een stap terug in de tijd van Dubai met een bezoek aan de wijken Deira en Bur Dubai. Loop door de kleine, smalle geurige straten van het oude centrum, steek de rivier over met een lokale Abra en neem een kijkje in de winkels van de souqs. Van leuke kleine souvenirs tot gouden sieraden, je vind kan het hier allemaal vinden. 

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts