Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Waar je bij veel reisorganisaties in Nederland standaard reispakketten kunt boeken, stel je bij Footprint Travel je eigen reis samen. Geen standaardpakketten of voorgekauwde routes. Het van de gebaande paden reizen wordt bij Footprint Travel dan ook gemotiveerd. Hoe, vraag jij je misschien af? Dit wordt gedaan door de mogelijkheid om je eigen favoriete plekken toe te voegen aan je rondreis. En daarnaast dragen wij als Footprint Nomads bij aan inspiratie voor rondreizen door het waanzinnige Spanje.

Spanje Footprint Nomads
Footprint Nomads - Spanje
Footprint Nomads - Spanje

Het vernieuwde Footprint Travel

Wellicht dat er bij het horen van de naam Footprint Travel een belletje gaat rinkelen, want deze reisorganisatie bestaat al een tijdje (sinds 2008). Maar wist je al dat ze een hele transformatie hebben ondergaan? Sinds de samenwerking met Riksja Travel is de focus niet alleen nog meer verlegd naar verantwoord reizen, maar ook naar het creëren van jouw eigen reis op maat.

Verantwoord reizen is een belangrijk speerpunt van Footprint Travel, maar wat wordt hier nou precies mee bedoeld? Met het samenstellen en organiseren van de reizen streeft Footprint Travel er naar om een zo positief mogelijke impact te hebben op de bestemming. Denk hierbij aan de lokale gemeenschappen, de natuur en de cultuur. 

Om daarbij gelijk een waardevol voorbeeld te geven: Footprint Travel doneert 2% van hun totale omzet aan lokale projecten die aansluiten bij hun sustainable development goals (1. Geen armoede, 2. Leven in het water en 3. Leven op het land). 

Het reisaanbod van Footprint Travel

De eerste bestemmingen van Footprint Travel staan sinds kort online, en geloof ons, het aanbod stelt niet teleur. Wat dacht je van een reis naar Jordanië, Zuid-Afrika of Spanje? Wij staan nu al te trappelen om de reisroutes naar onze eigen hand om te zetten en deze geweldige bestemmingen te ontdekken. Het huidige reisaanbod van Footprint Travel is heel uiteenlopend. Zo kun je ook reizen naar de tropische bestemming Costa Rica, maar ook cultuur snuiven in Marokko. Eén ding is zeker, het aanbod van Footprint Travel blijft groeien dus houdt de website zeker in de gaten!

Reisaanbod Footprint Travel
Een deel van het reisaanbod van Footprint Travel

Creëer stap voor stap jouw reis

Een unieke pijler van Footprint Travel is dat ze jou als reiziger online de vrijheid en flexibiliteit geven om je eigen rondreis samen te stellen. Dit kun je doen aan de hand van de zogenoemde Footprint-planner. Het fijne aan deze tool is dat je een voorgestelde rondreis zo kunt aanpassen totdat het helemaal naar wens is. Van vertrekdatum tot het aantal nachten op een specifieke locatie tot het bijboeken van excursies. Er zijn heel veel mogelijkheden!

Tweak je eigen reis bij Footprint Travel
Ben jij benieuwd naar hoe je een pakketreis kunt tweaken? Check dan snel onze reels!

Hoe stel je je eigen reis samen?

Ontdek jouw volgende reisbestemming geheel op jouw eigen manier. Tips nodig? Zo stel je jouw eigen reis samenstellen met de Footprint-planner (stap voor stap uitgelegd):

  • Stel, je wilt een rondreis maken door de Spaanse regio Andalusië. Kijk dan eerst eens naar de ‘standaard’ rondreizen die je kunt boeken via Footprint Travel.

  • Je keuze is gevallen op de Hola Andalucia rondreis. Om deze reis geheel naar eigen wens in te vullen klik je op ‘tweak deze reis’.

  • Vul de gewenste vertrekdata en het aantal personen in, en geef daarnaast ook aan of je vlucht wel of niet inclusief wilt in de reissom.

  • Je kunt nu per bestemming aangeven hoeveel nachten je hier verblijft en eventueel excursies toevoegen aan je reisprogramma.

  • Er wordt automatisch een hotel voor je gekozen, maar ook deze kun je aanpassen indien gewenst.

  • Als je reis helemaal is samengesteld zie je de reissom per persoon en de reissom in totaal. 

  • Is dit niet binnen budget? Dan kun je altijd nog aanpassingen maken.

  • Is je reis compleet? Boeken maar!

Vind hier meer tips en tricks tot het samenstellen van jouw rondreis via de Footprint-tool.

Footprint Nomads
Footprint Nomads
Footprint-planner
Tweak je reis met de Footprint-planner

Een nieuw tof reisavontuur

Wij zijn heel enthousiast over de transformatie die Footprint Travel heeft doorgemaakt en kunnen niet wachten om volgend jaar onze eigen rondreis te plannen. Nu is alleen nog de vraag, waar gaan we heen? Onze bucket list is eindeloos, maar de rondreizen naar Jordanië en IJsland zijn een bron van inspiratie voor ons. Nu de vraag aan jou, waar gaat jouw eerstvolgende reis met Footprint Travel naar toe?

Check al onze reisbestemmingen
Ben jij op zoek handige reisroutes en inspirerende reistips? Dan hebben we een dosis inspiratie voor je! Ontdek aan de hand van onze reisbestemmingen de leukste landen ter wereld.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!