Search
Close this search box.

Inhoud

Ben jij als je op reis bent ook altijd met je camera op pad om alles vast te leggen? En vertel je verhalen graag in woord én beeld? Dan is de visuele storytelling app Steller echt iets voor jou. Op de app Steller kun je niet alleen jouw avonturen en belevenissen digitaal delen, maar ook geïnspireerd worden door andere reizigers. Zo kun je met de recentelijk gelanceerde ‘Trips by Steller’ tool jouw volgende reis volledig plannen en boeken. Wij gebruiken de Steller app sinds een aantal jaar en inmiddels zijn we er dagelijks te vinden om onze reistips te delen en nieuwe inspiratie op te doen.

Wat is Steller?

Steller, zonder twijfel een korte versie van ‘Storyteller’, is een gratis app in de Apple- en Google App Store waarmee je beelden in een soort digitale reisgids samenbrengt. Je kunt in de app drie verschillende vormen van content creëren en bekijken: de ‘Stories’, de ‘Moments’ en de ‘Trips’. 

Het grootste verschil tussen de Stories en de Moments is, zoals de naam misschien al een beetje doet vermoeden, dat je in Stories echt jouw verhaal deelt en de Moments meer worden gemaakt in het moment. In de Stories kun je je eigen foto’s en video’s uploaden en kiezen uit verschillende covers, lettertypes, kleuren en muziek om je beelden vorm te geven. Wanneer je verhaal klaar is publiceer je deze binnen de Steller community. Dit geldt ook voor de Moments, maar hierbij kies je één beeld (van maximaal 30 seconden) om te uploaden. Je kunt je Stories en Moments ook opslaan in je filmrol en delen op Instagram, Facebook en LinkedIn. Het is een leuke manier om je eigen ervaringen te delen met vrienden, maar ook om te connecten met andere reizigers in de app. 

Steller Moments
Steller Moments

Persoonlijke reisinspiratie opdoen met behulp van Steller

Verder kun je ook locatie tags toevoegen aan je Stories en Moments. En deze optie zorgt er dan weer voor dat je heel makkelijk reisinspiratie op kan doen. 

Wil jij bijvoorbeeld een rondreis maken door het veelzijdige, maar ook enorme land Brazilië? Dan maakt Steller het voor jou een stuk makkelijker om je reisroute uit te stippelen. Kijk op de kaart van Brazilië en ontdek alle plekken die de Steller community al voor jou ontdekt heeft. Van de beste accommodaties om te verblijven, tot paradijselijke, afgelegen strandjes, je vindt ze allemaal op Steller. 

Wat het extra leuk maakt is dat je op Steller vooral veel persoonlijke ervaringen leest. Bijvoorbeeld: “Zorg dat je voor 09:00 uur ‘s ochtends bij de bekende trappen in Rio de Janeiro bent, want het is een populaire spot!”, maar ook welk gerecht je écht moet proberen in dat ene hippe restaurant.

Steller maps
Steller Maps: scroll door de interactieve kaarten en vind de beste restaurants, hotels en bezienswaardigheden

Stel jouw reisroute samen aan de hand van Trips by Steller

Sinds kort is er een tool op Steller die het nog gemakkelijker maakt om je reizen te plannen: Onder de ‘Trips by Steller’ vind je reizen die samengesteld zijn door andere gebruikers van de Steller-app. De Trips zijn dus met name gebaseerd op persoonlijke ervaringen. En zeg nou eerlijk, zijn dit vaak niet de beste aanbevelingen? 

Het is gebaseerd op het idee dat veel mensen hun reisinspiratie halen uit korte video’s op sociale media. Met Trips kun je coole video’s bekijken die andere reizigers hebben gemaakt en ze gebruiken om je eigen reizen te plannen. Naast het bekijken van de Trips van anderen in de Steller community, kun je ook je eigen Trips aanmaken. Bijvoorbeeld om andere reizigers te inspireren en je reisroute te delen met vrienden. Maar ook om gemakkelijk locaties, bezienswaardigheden en ‘Moments’ en ‘Stories’ van andere Steller gebruikers op te slaan. Je kunt hierbij ook notities maken, zodat je goed voorbereid aan je reis begint. 

Doordat de app draait op slimme AI, wordt de content van de Steller community die jij ziet automatisch gecombineerd met handige bestemmingsdetails (zoals bijvoorbeeld de website, openingstijden en contactgegevens van dat hotel dat je hebt opgeslagen), reviews, maar ook interactieve kaarten en de mogelijkheid om hotels en tours direct te boeken via Steller. 

Steller Trips

Laat jij je inspireren voor jouw volgende avontuur op Steller? 

De app Steller bestaat inmiddels alweer 10 jaar, maar met de nieuwste tools is de app leuker dan ooit om te gebruiken! Je vindt er inmiddels reisinspiratie voor meer dan 1000 bestemmingen wereldwijd. Bijna 5 miljoen hotels en ervaringen van over de hele wereld kunnen worden gevonden en geboekt via de Steller-app. Wat wij ook fijn vinden aan Steller is dat de app gratis kan worden gedownload, maar je geen vervelende reclames in de app ziet. En de gebruikers zijn erg internationaal. Hoe leuk om ervaringen op te doen van avontuurlijke reizigers wereldwijd! Ontdek de verhalenverteller in jou en download de Steller app

 

Deel dit bericht:

Naomi van Hagen

Naomi van Hagen

Verliefd geworden op de wereld tijdens een reis naar Australië en de reiskoorts nooit meer kwijtgeraakt. Klein, maar met een universum in mijn hoofd. Altijd op zoek naar plekken waar ik mijn inspiratie en creativiteit tot leven kan brengen. Ik vind inspiratie in wereldsteden als Parijs en Bangkok, maar haal mijn creativiteit ook uit mooie landschappen, indrukwekkende culturen en verborgen parels.

Meer Reisinspiratie? Laat je inspireren!