Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Fine Dining restaurants in Rotterdam zijn helemaal hot tegenwoordig, maar wat is nou eigenlijk ‘fine dining’? Het is naar ons inziens een restaurantervaring waarbij je doorgaans verfijnder en unieker uit eten gaat. Over het algemeen is fine dining ook duurder uit eten gaan, maar in de meeste gevallen de extra centen dubbel en dwars waard. In Rotterdam vind je meerdere parels waar je kunt genieten van een excellente fine dining ervaring. Ben je benieuwd? Dit zijn onze 10 favoriete fine dining restaurants in Rotterdam!

1. Restaurant Tres

Stip op nummer één staat voor ons Restaurant Tres. Een avond uit eten gaan bij Tres is een heel bijzondere en zeer culinaire ervaring. Elk seizoen wordt er gewerkt met een menu waarvan alle ingrediënten afkomstig zijn uit Nederland. En er wordt noch tijd noch moeite gespaard om op eigen locatie de meest creatieve gerechten te creëren. Voor sommige gerechten duurt het zelfs maanden (!) voordat ze geserveerd kunnen worden. Er wordt bij Restaurant Tres namelijk in 3 stappen gewerkt: van techniek, naar smaak, naar een mooi gerecht dat een plaatje is om te serveren. Wij kunnen je garanderen dat een bezoek aan Restaurant Tres garant staat voor een ware smaakexplosie, want wát is het eten hier goed!

Houd er rekening mee dat er per setting maar 12 gasten kunnen plaatsnemen in het restaurant. Er is per seizoen een vastgesteld menu dat bestaat uit 18 servings die je kunt uitbreiden met een bijpassend (non-)alcoholisch menu. Het lente-, zomer- en herfstmenu kost €165,- per persoon en het wintermenu kost €185,- per persoon.

2. Ají

Als je net zoals wij gek bent op buitenlandse invloeden en smaken in de keuken, dan is Ají een absolute aanrader voor jou. Bij Ají zijn alle gerechten geïnspireerd op de reizen en ontdekkingen van chefkok Pelle Swinkels. Met zijn interessante samenstellingen van ingrediënten neemt hij je gedurende de avond mee op een gastronomische reis door Azië en Zuid-Amerika. De voor- en tussengerechten op het menu zijn leuke gangen om te delen met de tafel, een beetje zoals het shared-dining concept. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Wil je voor de ultieme beleving gaan? Kies dan voor het vier- of vijfgangen chefs menu.

Fine Dining Rotterdam
Restaurant Tres
Restaurant Ají

3. Japanese Cuisine Yama

Een restaurant waar menig Rotterdammer, maar ook zeker daarbuiten, vaak voor op de wachtlijst staat is Cuisine Yama. Het is namelijk zo dat dit restaurant niet meer dan 8 personen op een avond kan serveren. En sinds het restaurant afgelopen jaar (2023) is bekroond met een Michelinster, kun je je vast wel voorstellen dat Cuisine Yama erg in trek is onder fine dining lovers. Bij Cuisine Yama geniet je van een omakase diner dat direct voor jouw ogen wordt bereid. Met de Japanse keuken ben je ongetwijfeld bekend, maar niet zoals je hier zult proeven. Beleef het zelf en geniet van het waanzinnige Yama’s Tasting Menu. Dit menu bestaat uit 8 gangen en kost €220,- per persoon, exclusief drankjes.

4. De Matroos en Het Meisje

Katendrecht kent een aantal waanzinnige restaurants en één van onze favoriete spots is De Matroos en Het Meisje. Dit restaurant, dat het ‘table d’hôtes concept hanteert, is een fantastische plek waar je in een knusse en intieme omgeving geniet van fine dining. Het d’hôtes concept betekent overigens dat je eet wat de pot schaft, en dit is in het geval van De Matroos en Het Meisje een 4- of 5 gangenmenu. De gerechten zijn Frans en worden bereid met verse en seizoensgebonden producten.

Cuisine Yama
Cuisine Yama
De Matroos en Het Meisje
De Matroos en Het Meisje

5. MARA restaurant

Een restaurant in Rotterdam waar je waarschijnlijk nog niet zo vaak van gehoord hebt is MARA, hoog tijd om daar verandering in te brengen. Waarom? Omdat dit een hotspot is waar je klassieke Franse gerechten kunt bestellen met een moderne twist. Laat je tijdens een avondje uit volledig in de watten leggen door Florian van Dillen en zijn team, en geniet van elegante gerechten en interessante smaakcombinaties. Sluit je avond vervolgens in stijl af met een bezoek aan cocktailbar On The Rockx.

6. De Harmonie

Er zijn maar weinig restaurants waar je een 23-gangen menu kunt proeven, maar één daarvan is De Harmonie in Rotterdam. Natuurlijk is er ook de optie om a la carte te eten, maar het draait bij de Harmonie wel om de ultieme ervaring. En die krijg je alleen als je kiest voor dit uitgebreide menu. Je zal hapje na hapje versteld staan van de smaken en finesse van de gerechten. Elke keer weer is het een plaatje dat je wordt voorgeschoteld.

MARA restaurant
MARA restaurant
De Harmonie 23
De Harmonie

7. Joelia, by Mario

Al enige tijd heeft de Rotterdamse hotspot Joelia een Michelinster, maar dat is niet per se de reden dat wij het restaurant hebben opgenomen in het lijstje met onze favoriete fine dining restaurants in Rotterdam. Uit eten gaan bij Joelia doe je niet zomaar, je neemt de tijd om te genieten van heerlijk verfijnde gerechten, maar natuurlijk ook van de indrukwekkende inrichting én jouw gezelschap. Bij Joelia kies je voor het menu perserverance à €149 per persoon of je kiest ervoor om à la carte te eten. Wij weten wel wat wij zouden doen, maar wat kies jij?

8. The Millèn

Ongedwongen genieten van een lekkere lunch of diner, dat kan bij The Millèn in Rotterdam. Een plek waar je, als je hier eenmaal bent geweest, graag naar terugkeert om elke maand het vernieuwde menu te proeven. The Millen vind je in de iconische Millenniumtoren tegenover Rotterdam Centraal op de eerste verdieping van het Marriott Hotel. Een fijne omgeving en een strak ingericht restaurant met een mooi uitzicht. Het is een plek voor fijnproevers en liefhebbers van culinaire hoogstandjes.

Restaurant Joelia
Restaurant Joelia
The Millen Rotterdam
The Millèn

9. YANO

Zeg je YANO, dan heb je het over de ultieme klasse van fine dining. Het is de hotspot in Rotterdam waar fine dining naar een hoger niveau is getild. Onder andere door gerechten te serveren met originele smaakcombinaties waar zowel de Indonesische roots en Scandinavische achtergrond van de eigenaren in terugkomen. En het leuke is, de gerechten zijn voor iedereen te herkennen, maar door wat kleine aanpassingen toch uniek én mooier gemaakt.

10. Héroine

Een restaurant waar je echt een keer gegeten wil hebben is Héroine. Niet alleen vanwege het uitmuntend goede menu, maar ook door de fijne ambiance in het restaurant. De industriële inrichting en het retro interieur zijn om door een ringetje te halen. Bij deze Rotterdamse hotspot serveren ze een 5- of 7 gangen menu dat met veel passie en liefde door chef Michael Schook is samengesteld. Je kunt het menu uitbreiden met een smakelijke kaasselectie, en natuurlijk ook met een bijpassend wijnarrangement. Ben je geïnteresseerd in iets exclusievers? Dan is het high-end wine-dinner concept ongetwijfeld wat voor jou. Geniet van een 9-gangendiner met topwijnen uit het hogere segment!

YANO
YANO
Heroine Rotterdam
Héroine

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Hotspots Rotterdam? Laat je inspireren!