Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De Vechtstreek is één van de mooie regio’s die provincie Noord-Holland rijk is, maar ook ‘t Gooi doet er niet voor onder. Tijdens een roadtrip van 3 dagen ontdekken wij aan de hand van het inspirerende boek ’12 korte roadtrips door Nederland’ de mooiste natuurparken, leukste steden en de gezelligste hotspots. Het ultieme gevoel van er echt even op uit te zijn hebben wij volledig ervaren tijdens deze roadtrip. En daarom willen we jou maar al te graag inspireren dat ook te doen en te genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft!

Roadtrip dag 1 – Vestingsteden Muiden en Weesp

De eerste dag van onze roadtrip is aangebroken en we volgen de route precies zoals aangegeven staat in het boek. Hier en daar moeten we een beetje rekening houden met de openingstijden, en niet te vergeten met het weer. Want onze roadtrip vindt plaats in de herfst en dat betekent dat zonneschijn en regen elkaar afwisselen. Maar daar tegenover krijgen we het Nederlandse landschap wel op zijn mooist te zien.

Het Muiderslot
Het Muiderslot
Restaurant Fort H
Restaurant Fort H
Vestingstad Weesp
Vestingstad Weesp

Muiden

Muiden is een kleine vestingstad in de provincie Noord-Holland en ligt op de kruising tussen de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Dit maakt dat de stad Muiden een belangrijke rol speelde in de geschiedenis. Enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn het Muiderslot en het Forteiland Pampus.

Het Muiderslot is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen en dateert uit 1285. Je kunt het Muiderslot bezoeken en tijdens een audiotour helemaal opgaan in hoe het leven er in de 17e eeuw uitzag. Een bezoek aan het Muiderslot is fascinerend en indrukwekkend, en absoluut een must-do als je in Muiden bent. Wandel daarna langs de haven waar traditionele zeilschepen liggen, pak de boot naar Pampus en keer terug om te genieten van een hapje en een drankje bij restaurant Fort H

Weesp

Een leuk weetje over vestingstad Weesp haalden wij uit het boek van Hey Frits, en dat is dat Weesp ook wel ‘Klein Amsterdam’ wordt genoemd. Waarom vraag je je misschien af? Dat is omdat de stad veel grachten, bruggen en historische panden kent. Eén van de leuke dingen om te doen in Weesp is dan ook om lekker door de straten te dwalen. Kijk je ogen uit en geniet van al het moois om je heen. Maak in ieder geval een stop bij de Wispe Brouwerij die op een unieke locatie in de stad is gevestigd. En natuurlijk mag een weespermop niet ontbreken bij de koffie.

Boutique Hotel Weesp

In het hart van de stad vind je het prachtige Boutique Hotel Weesp dat is gevestigd in een historisch pand. In totaal vind je er 9 luxe hotelkamers die allemaal even sereen en stijlvol zijn ingericht. De bedden zijn comfortabel en de badkuip is een heerlijke plek om te ontspannen na een dag op pad te zijn geweest. Voor een tweepersoonskamer betaal je gemiddeld tussen de €130,00 en €180,00 per nacht.

Roadtrip dag 2 – Naarden, ‘t Goois Natuurreservaat en Hilversum

Na een geslaagde eerste dag zijn we benieuwd wat de tweede dag van onze roadtrip ons gaat brengen. Op de planning staat het bezoeken van nog één indrukwekkende vestingstad waarna we onszelf gaan onderdompelen in de Nederlandse natuur alvorens we doorrijden naar de grote stad Hilversum. Reis je met ons mee?

Vestingstad Naarden
Vestingstad Naarden
't Goois Natuurreservaat
't Goois Natuurreservaat
Theetuin Eemnes
Lunchen bij Theetuin Eemnes

Vestingstad Naarden

Het is vanuit Weesp een kleine 20 minuten rijden naar vestingstad Naarden. Het toffe van de stad is dat het centrum zich binnen de stadsmuren bevindt, en de stadsmuren vormen een ster. Naarden staat dan ook bekend als stervormige vestingstad. Je kunt over de stadsmuren wandelen voor een mooi uitzicht op de stad, de groene parken en uitkijken over het water. In het centrum van Naarden vind je een aantal leuke winkels waar je kunt gaan shoppen, maar je vindt er ook leuke hotspots zoals Meyer & Wines, restaurant Cosa en A Fusion. Een andere leuke tip is de izi.travel stadswandeling die start bij de Utrechtse Poort.

Het Goois Natuurreservaat

De herfst is één van onze favoriete seizoenen van het jaar om te wandelen door natuurparken. De bomen, struiken en heidevelden kleuren dan mooi geel en oranje, en dat levert natuurlijk prachtige plaatjes op. Een mooi natuurpark in de omgeving is het Goois Natuurreservaat. Een bosrijk gebied dat bestaat uit heidevelden en zandvlaktes. Een leuk startpunt om je wandeling door het Goois Natuurreservaat te starten is nabij de zogenoemde Tafelberg. Dit is namelijk het hoogste punt van het Gooi en ligt precies op de grens van de gemeenten Huizen en Blaricum. 

Theetuin Eemnes

Theetuin Eemnes is een bijzonder leuk plekje dat prachtig is gelegen tussen de weilanden. Je kunt er wat eten of drinken in de kassen of in het knusse theehuis, en ‘s zomers natuurlijk op het terras. Een gevoel van rust is wat hier overheerst. Je vindt deze hotspot aan de rand van het Gooi en ook al is het een klein beetje omrijden op weg naar Hilversum, het is de detour dubbel en dwars waard. Een waardevolle tip uit het boek van Hey Frits, maar ook zeker een aanrader van ons aan jou.

Hilversum

De stad Hilversum is bekend om de vele media die hier gevestigd zijn, maar de omgeving én de stad zelf bieden allerlei leuke activiteiten om te doen. Twee leuke tips uit het boek van Hey Frits zijn een bezoek brengen aan Landgoed Zonnestraal en Kasteel-Museum Sypesteyn. Wij besloten zelf om het centrum van Hilversum in te gaan vanwege de vele regen en schoven aan tafel in Foodhall MOUT. Een sfeervolle plek waar je allerlei diverse hapjes kunt bestellen en waar tot laat op de avond kan worden geborreld. Er zit zelfs een bierbrouwerij in het pand!

Hilversum City Apartments

Net buiten het stadscentrum van Hilversum vind je de ruime appartementen van Hilversum City Apartments. De ideale uitvalsbasis om de stad en de omgeving te ontdekken. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien en bieden je alle handvaten voor een relaxt verblijf. De prijs per nacht ligt gemiddeld rond de €100,- per appartement.

Roadtrip dag 3 – De Vechtstreek en de Loosdrechtse Plassen

Hoewel deze mini-roadtrip maar 3 dagen duurt hebben we het gevoel een week te zijn weggeweest. We hebben inmiddels al zoveel gezien en gedaan, en dan te weten dat het er nog niet op zit. Voordat we terugkeren naar Rotterdam, staan er nog 2 leuke plekken op de planning!

De Loosdrechtse Plassen

Eén van de mooiste plekken van de Vechtstreek om tot rust te komen, te wandelen, te fietsen en/of varen is bij de Loosdrechtse Plassen. Met name in de zomer is het hier druk en bruisend, maar ook gedurende de andere seizoenen is het leuk om hier te komen.

Een fotogeniek deel van de Loosdrechtse plassen is de Kievitsbuurt die bestaat uit twee grote legakkergebieden. Je kunt deze eigenlijk alleen goed vanuit de luncht zien, met een drone of vanuit het vliegtuig bijvoorbeeld. Kenmerkend voor dit landschap is de afwisseling tussen de plassen, de trekgaten en legakkers.

Restaurant Hendrik

Elke keer als je tijdens deze roadtrip denkt ‘waar zijn we nu weer belandt?’, dan kom je uit bij een bijzondere vondst van Hey Frits. Restaurant Hendrik in het kleine Vreeland is hier een heel goed voorbeeld van. Het pannenkoekenrestaurant is gevestigd in een voormalig koetshuis met een knus terras en een binnentuin. Binnen is het restaurant onwijs sfeervol ingericht met een klassieke maar toch hippe uitstraling. Uiteraard staat de kaart vol met lekkere pannenkoeken, maar je vindt er nog veel meer lekkers op. Voor ons was lunchen bij restaurant Hendrik de ideale afsluiter van onze roadtrip!

Vechtstreek Loosdrechtse Plassen
Kievitsbuurt, Loosdrechtse Plassen
Restaurant Hendrik
Restaurant Hendrik

Het boek 12 korte roadtrips door Nederland van Hey Frits

Manon van der Oort is een echte ontdekkingsreiziger en deelt op haar account Hey Frits de leukste plekjes in eigen land. Geheel in dat thema bracht ze onlangs dan ook haar eerste boek uit. Met de 12 korte roadtrips in het boek inspireert ze niet alleen ons, maar hopelijk ook jou, om er lekker op uit te trekken in eigen land. Want zoals wij ook al weten, biedt Nederland ontzettend veel mooie plekken die het ontdekken dubbel en dwars waard zijn (gedurende elke tijd van het jaar!). De 12 roadtrips variëren van 2 tot 5 dagen en zijn over het algemeen een combinatie van het bezoeken van steden en natuurgebieden. 

Deel dit bericht:

Foto van Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.