Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Het Griekse eiland Santorini is misschien niet de eerste bestemming is waar je aan denkt voor een strandvakantie. Het eiland is vulkanisch, waardoor de stranden zijn bedekt met lavazand en donkergekleurd zijn. Maar als je het ons vraagt? Dan zou dat je er absoluut niet van moeten weerhouden om Santorini te bezoeken voor zon, zee en strand. Het eiland is namelijk schitterend, met verrassend mooie en diverse stranden. Benieuwd waar je precies moet zijn? Dit zijn de mooiste stranden op Santorini en de leukste badplaatsen om te verblijven. 

1. Eros Beach Santorini

Eros Beach is absoluut de topper van Santorini wat betreft mooie stranden. Dit strand behoort niet tot de populairste stranden, maar is juist daarom een unieke vondst op het eiland. Eros Beach is een afgelegen strand waar je alleen kunt komen via een onverharde weg (bijvoorbeeld met een quad). Het strand is een typisch vulkanisch strand, omringd door kliffen. Het contrast tussen het zwarte zand en het wit-bruine gesteente maken Eros Beach een bijzondere plek. Op Eros Beach is één beach bar te vinden: Theros Wave Bar. Deze strandtent is onwijs gezellig! Je kunt hier ligbedjes en parasols huren. Ook kun je plaatsnemen op de veranda waar je kunt bijkomen met een heerlijke cocktail, lekkere snacks, fijne lounge achtergrondmuziek en een waanzinnig uitzicht over zee. 

Eros Beach Santorini
mooiste stranden Santorini

2. Red Beach

Red Beach is zonder twijfel één van de meest iconische stranden van Santorini en absoluut een bezoek waard. Het strand is omringd door imposante rode vulkanische rotspartijen. Je zult een klim moeten maken om het strand te kunnen bereiken, maar eenmaal aangekomen word je beloond met een schitterend uitzicht. In tegenstelling tot Eros Beach, behoort Red Beach wél tot de drukbezochtste stranden van Santorini. Verwacht hier niet uren te kunnen zonnebaden, want het strand is van nature beschut tegen wind. Hierdoor kan de temperatuur hoog oplopen. Ook vind je hier geen strandtenten. Mocht je dus toch een tijdje op Red Beach willen blijven, neem dan voldoende drinken en eten mee. 

Santorini Red Beach
Red Beach Santorini

3. Perissa Beach

Nog een strand waar wij dol op zijn is Perissa Beach. Het ligt aan de oostkant van Santorini aan het zwartkleurig kiezelstrand. Perissa Beach is het strand met één van de leukste hotspots op Santorini. De naam van deze beach bar is allesomvattend: Tranquilo. Dat is dan ook precies waar het hier om draait: relaxen, bijkomen en optimaal genieten. Tranquilo is direct te herkennen als je aankomt op Perissa Beach. Het straalt namelijk één en al vrolijkheid uit met kleur, kleur en nog eens kleur! Je kunt hier bedjes huren op het strand en ook nog eens verrukkelijk eten. Een aanrader dus aan het mooie Perissa Beach op Santorini. 

perissa beach Santorini
perissa beach tranquilo

4. Perivolos 

Aangrenzend aan Perissa Beach ligt de kleinere badplaats Perivolos. Ook dit strand is gelegen aan de kustlijn met het zwarte zand. Net als op Perissa Beach vind je hier veel gezellige beach clubs, restaurants en tavernes. Het strand van Perivolos bestaat uit kleine zwarte kiezels en is georganiseerd met luxe ligbedden en parasols. De meeste horen bij de beach bars. Bediening van een hapje en een drankje kan bijvoorbeeld bij de gezellige beach clubs JoJo, Wet Stories en Chilli

wet stories perivolos
mooiste stranden Santorini

5. Kamari 

Kamari is de oudste en één van de bekendste badplaatsen op Santorini. Het strand van Kamari is langgerekt en bestaat uit donkerkleurig zand. Het is vooral geliefd bij gezinnen met kinderen, alhoewel we zwemmen met kleine kinderen eerder zouden aanraden bij het dichtbij gelegen strand Monolithos. Langs het strand van Kamari is het ’s avonds gezellig druk op de boulevard. Hierlangs liggen de bars, tavernes en restaurants. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Santorini? Laat je inspireren!