Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Spaans is één van de meest gesproken talen ter wereld, vooral in Midden- en Zuid-Amerika. Het is dan ook best handig als je de taal spreekt tijdens een reis door Latijns-Amerika. Een heel interessante bestemming om Spaans te leren is Guatemala, het land waar de Spaanse taal het meest puur wordt gesproken. Combineer het Spaans leren in Guatemala met het ontdekken van het land. Een bijzondere en leerzame ervaring die wij iedereen kunnen aanraden. Wil jij Spaans leren in Guatemala? Dit zijn onze beste tips.

Waarom kiezen voor Guatemala om Spaans te leren?

Er zijn verschillende redenen de Spaans te leren in Guatemala, waaronder het feit dat de Spaanse taal in Guatemala wordt beschouwd als één van de zuiverste vormen. Dit betekent dat je zonder accent of dialect de Spaanse taal kunt leren, wat goed van pas komt als je naar andere Spaanstalige landen reist.

Daarnaast valt Spaans leren in Guatemala heel goed te combineren met het ontdekken van de culturele en historische bezienswaardigheden. Van oude Maya-ruïnes tot kleurrijke traditionele markten, het zijn plekken waar jij direct je opgedane kennis kunt toepassen.

Een laatste reden om in Guatemala Spaans te leren is dat het relatief voordelig is in vergelijking met andere bestemmingen. En dat terwijl je er heel veel voor terug krijgt, maar daarover later in dit artikel meer.

Spaans leren
Spaans leren in Guatemala
Celas Maya Quetzaltenango
Celas Maya Quetzaltenango

Interessante bestemmingen in Guatemala om Spaans te leren

Er zijn verschillende steden in Guatemala die interessant zijn voor het leren van Spaans. Dit zijn onze drie aanraders om te overwegen:

Antigua

De charmante stad Antigua is bekend om zijn koloniale architectuur en kleurrijke straten. Het is een enorm populaire plek onder reizigers en dat is dan ook de reden dat je er meerdere gerenommeerde taalscholen vindt. Het is bij uitstek de plek om Spaans leren te combineren met avontuurlijke uitjes. Er is dan ook zoveel leuks te doen in Antigua. De Spaanse school waar wij een kijkje namen is CSA The Spanish Academy. Je krijgt hier 1-op-1 lessen, wel zo handig om snel de taal onder de knie te hebben.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden in Antigua
Antigua is niet alleen een mooie bestemming voor het leren van de Spaanse taal. Je vindt er namelijk ook schitterende koloniale panden, mooie geplaveide straatjes en indrukwekkende natuur. Lees onze persoonlijke tips!

Lake Atitlán

Als je Spaans wilt leren terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht op Lake Atitlán, dan is San Pedro Spanish School de perfecte keuze. De taalschool is gevestigd in het dorpje San Pedro en grenst letterlijk aan de oevers van het meer. Er heerst een ontspannen sfeer bij deze taalschool waar je ook 1-op-1 lessen kunt volgen, en daarnaast kunt deelnemen aan verschillende activiteiten. Een leuke manier om andere reizigers die Spaans leren in Guatemala te ontmoeten.

Quetzaltenango (Xela)

De tweede grootste stad van Guatemala vind je in het westen van het land, een deel waar weinig toeristen komen. En juist dat maakt de stad Quetzaltenango, ook wel bekend als Xela, heel interessant voor het leren van Spaans. Wanneer je Spaanse lessen volgt bij Celas Maya heb je de mogelijkheid om te verblijven bij een gastgezin. Dat moet ongetwijfeld een heel bijzondere ervaring zijn. En daarnaast ook een toffe manier om de lokale cultuur echt goed te ervaren.

Spaanse taalschool Antigua
CSA The Spanish Academy Antigua
San Pedro Spanish School Late Atitlan
San Pedro Spanish School Late Atitlan

De voordelen van Spaans leren in Guatemala

We vallen nog een laatste keer in herhaling, maar naast de zuiverheid van de taal in Guatemala én de culturele bezienswaardigheden zijn er nog meer voordelen van Spaans leren in Guatemala:

  • Guatemala staat bekend om zijn gastvrije en vriendelijke bevolking;

  • Spaans leren in Guatemala doe je tijdens 1-op-1 lessen, de ideale manier om goed en snel de taal te leren;

  • Je kunt vaak kiezen voor lessen of een geheel pakket, het is maar net wat jou beter uitkomt;

  • Combineer je leerervaring met avontuurlijke activiteiten;

  • Je ontmoet andere reizigers met hetzelfde doel;

  • Je kijkt de rest van je leven terug op een heel toffe ervaring!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!