Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Mykonos, het eiland van de mooie bezienswaardigheden, fijne stranden en zalige hotspots. Als je op vakantie gaat naar Mykonos dan raden wij je zeker aan om een aantal verschillende hoogtepunten te ontdekken. Want ben je eigenlijk wel op het Griekse eiland geweest als je niet de iconische Kato Mili Windmills hebt gezien? En dit is slechts nog maar één van de mooie bezienswaardigheden op Mykonos!

1. Kato Mili Windmills

De iconische Kato Mili Windmills kenmerken het Griekse eiland Mykonos en moet je zonder twijfel gezien hebben. Je vindt de molens op loopafstand van het bruisende centrum van Mykonos-Stad, namelijk op zo’n 5 minuten vanaf Little Venice. Omdat dit dé bezienswaardigheid van Mykonos is, is het hier vaak heel druk. Ga je ‘s morgens vroeg dan zul je weinig andere toeristen treffen, maar verwacht gedurende de middag en avond wel grotere groepen. Toch is één van onze favoriete momenten om de Kato Mili Windmills te bezoeken tijdens zonsondergang, ondanks de drukte. 

2. Little Venice

Little Venice is een charmante wijk in Mykonos-Stad en staat bekent om zijn wirwar aan smalle steegjes en zijn spierwitte huizen. De wijk is prachtig gelegen langs de waterkant en je vindt hier dan ook een aantal van onze favoriete hotspots op Mykonos. Een populaire plek is restaurant Kastro’s waar je kunt eten aan de waterkant met uitzicht op de Kato Mili Windmills. Verder biedt de wijk Little Venice veel fotogenieke steegjes en schattige boetiekwinkels.

Lees ook: De lekkerste hotspots op Mykonos
De Griekse mediterrane keuken, authentieke recepten en rijke cultuur maken dat je op Mykonos waanzinnig goed kunt eten. Bij welke lokale restaurants je precies moet zijn om dat zelf te ervaren? Dat ontdek je hier!
Kato Mili Windmills
Instagram Spots Mykonos
Little Venice

3. Paraportiani Church

De Paraportiani Church is één van de bekendste kerken op het eiland. En met haar bijzondere vormen en mooie ligging is het niet zo gek dat de kerk op veel foto’s van Mykonos voorbij komt. Er wordt zelfs gezegd dat één van ‘s wereld meest gefotografeerde kerken is. Kortom, absoluut een mooie bezienswaardigheid op Mykonos!

4. Agia Kyriaki Church

Je vindt in Mykonos-Stad meerdere schattige kerkjes en mooie pleinen, maar als er één plek is die indruk op ons heeft gemaakt dan is dit het plein waar de Agia Kyriaki Chruch is gevestigd. De typisch witgekalkte steegjes, de iconische architectuur en de felle bougainvillea creëren de ideale setting voor het perfecte plaatje.

5. De mooiste fruitwinkel op Mykonos

Om de hoek bij de Agia Kyriaki Church, in één van de smallere zijstraatjes, vind je de mooiste groente- en fruitwinkel op Mykonos. Elke ochtend worden de stukken fruit hier één voor één neergelegd. Je begrijpt dus vast wel dat het hier elke dag weer leuk foto’s schieten is voor dit mooie blauw-witte pandje. 

Paraportiani Church
Paraportiani Church
Fotospots op Mykonos
Agia Kyriaki Church
De meest fotogenieke fruitwinkel op Mykonos

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Mykonos? Laat je inspireren!