Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Overweeg je een onvergetelijke rondreis door het prachtige Zuid-Amerikaanse land Peru? Laat ons je inspireren met onze reisroute door het zuiden van Peru, speciaal ontworpen voor wie op zoek is naar avontuur. Peru is een schitterende bestemming voor het maken van een rondreis. De landschappen zijn onwijs divers, je kunt er meer leren over de oude Inca-cultuur en kennis maken met de verrukkelijke gastronomie. Onze reis voerde ons door de regio’s van Lima, Paracas, Huacachina, Nazca, Arequipa, de Sacred Valley en Cusco. Het was een reis die ons door diverse landschappen en op unieke plekken bracht. Hoewel Peru nog veel meer te bieden heeft, mag je de hoogtepunten op deze reisroute door het zuiden van Peru niet missen. Ben je klaar voor een onvergetelijke reis vol avontuur, cultuur en culinaire hoogstandjes? Ontdek het magische Peru met onze speciaal samengestelde reisroute van 2 weken. 

Dag 1 en 2 van de reisroute door Peru: Lima 

De eerste bestemming die wij bezochten in Peru was Lima. Dit is de hoofdstad van Peru. Als je een rondreis maakt naar Peru en reist vanuit Nederland, is dit altijd de eerste stop van je reis. Lima is ook de stad waar de invloeden van Peruaanse en internationale keukens samenkomen. Het is dan ook niet zo gek dat je in Lima een aantal van ‘s werelds (!) beste restaurants vindt. Uiteraard moesten wij dit zelf ervaren en bezochten we een topper van een restaurant: Maido. Het proeven van de Peruaanse gastronomie is dan ook één van onze tips voor een bezoek aan Lima. Verder raden we ook aan om de mooie wijk Miraflores te bezoeken, waar je een Free Walking Tour kunt doen. 

Hoe reis je vanuit Nederland naar Lima in Peru? 

Vanuit Nederland kun je met KLM rechtstreeks vliegen naar Lima, deze vlucht duurt ongeveer 12,5 uur. Wij vlogen zelf met Air Europa vanaf Amsterdam via Madrid naar Lima. In totaal was onze reistijd zo’n 17 uur. Qua vliegtijden vonden wij Air Europa een stuk aantrekkelijker, maar de reisschema’s fluctueren uiteraard. Om een goede vergelijking te maken tussen de vliegschema’s en prijzen raden wij het aan om te kijken op Skyscanner.

Lima is een mega grote stad en de wijk rondom de luchthaven wordt niet gezien als de meest veilige wijk. Het is dan ook aan te raden om vanaf de luchthaven een taxi te pakken naar het centrum van de stad. Deze kun je het best voorafgaand via het hotel of hostel regelen. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, zorg er dan wel voor dat je een officiële taxi vanaf de luchthaven pakt. Deze kun je boeken direct nadat je de ruimte van de baggage claim verlaat. Een rit vanaf de luchthaven naar Miraflores duurt ongeveer 45 tot 90 minuten (afhankelijk van de drukte op de weg) en kost tussen de 60-120 Peruaanse sol.

Lacromar Miraflores Lima
De wijk Miraflores in Lima
Nikkei Maido Lima
Restaurant Maido

Dag 3: van Lima naar Paracas

De eerstvolgende stop op onze reisroute door het zuiden van Peru was het vissersdorpje Paracas. Vanuit Lima is het zo’n drie uur rijden door een droog en uitgestrekt landschap. Wij boekten voorafgaand aan onze reis een ticket bij PeruHop. Deze organisatie rijdt met bussen tussen Lima en Cusco. Je koopt een busticket voor een bepaald traject en bepaalt zelf wanneer je op de bus stapt. Het is een ideale manier om rond te reizen door het zuiden van Peru en tegelijkertijd een leuke manier om andere reizigers te ontmoeten.

Er zijn meerdere redenen waarom wij graag Paracas bezochten. Want los van het feit dat het hier het gehele jaar lekker weer is, vind je hier het Paracas National Reserve én de Ballestas eilanden. Allebei schitterende plekken die je echt moet bezoeken. Het is dan ook aan te raden om zeker één nacht te verblijven in Paracas, maar mocht je de tijd hebben dan kun je je hier gerust meerdere dagen vermaken. Een fijn verblijf vonden wij Aranwa Paracas Resort & Spa.

Bezoek Paracas National Reserve
Paracas National Reserve
Ballestas eilanden boottocht Paracas
Zeehonden op de Ballestas eilanden

Dag 5: van Paracas naar Huacachina

Vanaf het moment dat onze reis naar Peru vaststond, stond een bezoek aan Huacachina bovenaan onze lijst. Deze mysterieuze oasestad is werkelijk een wonder te midden van de woestijn. Het is een plek vol beleving en avontuur. Rondom de oase vind je winkels, restaurants, hotels en hostels. Vooral ‘s avonds komt de stad tot leven wanneer iedereen terugkeert van activiteiten in de woestijn. Blijf dan ook minstens 2 dagen in Huachachina, om zowel overdag leuke activiteiten te ondernemen, maar ook te relaxen. Wil je een foto met de oasestad op de achtergrond? Dan raden we je aan ‘s ochtends vroeg de woestijnbergen te beklimmen. Het is een pittige klim naar boven waar je zeker 30 minuten over doet, maar het is de inspanning dubbel en dwars waard. 

Dag 6: Via de Nazca-lijnen naar Arequipa

Vanuit Huacachina reisden wij door naar Arequipa, maar stopten we onderweg bij de uitkijktorens van Nazca. Vanaf de top heb je uitzicht over een aantal van de bekende Nazca-lijnen. Het is werkelijk heel bijzonder om te zien. Je kunt de Nazca-lijnen ook vanuit de lucht te bewonderen tijdens een vlucht met een Cessna-vliegtuig. Dit kun je in Huacachina en Nazca regelen. 

De enige verbinding tussen Nazca en Arequipa is per bus, daarom kozen wij ervoor om per nachtbus naar Arequipa door te reizen. Wij boeken al vooruit een plek in de nachtbus van Cruz del Sur, maar dit kun je ook ter plaatse doen op het busstation mocht je niet zo’n strak reisschema hebben. Een last minute ticket kan nog wel eens voordeliger zijn.

huacachina peru
Huacachina
buggy huacachina peru
Buggy rijden in Huacachina
Nazca-lijnen
De Nazca-lijnen

Dag 7 en 8: Arequipa

In de witte stad Arequipa verbleven wij twee nachten zodat we een dag de stad konden verkennen en een dagtrip konden maken naar de Colca Canyon. Arequipa is één van de grootste steden in Peru en biedt ongelofelijk veel mooie en indrukwekkende historische plekken. Door de ligging op zo’n 2.300 meter hoogte en een gematigd Andesklimaat kan het weer nogal afwisselend zijn. Qua kleding is het dan ook aan te raden om te werken met laagjes. 

Plaza de Armas Arequipa
Arequipa
Klooster Arequipa Peru
Het klooster van Santa Catalina in Arequipa
Cactusvrucht Colca Canyon
Colca Canyon

Dag 9 t/m 11: Vertoeven in de Sacred Valley

Na een fijne tijd in Arequipa was het voor ons tijd om door te reizen naar de Sacred Valley, oftewel de heilige vallei van de Inca’s. We sloegen Puno over in onze reisroute, maar hebben vernomen dat het een prachtige plek is om heen te gaan. Vanuit Arequipa kun je per (nacht)bus, per trein of per vliegtuig naar Cusco reizen. Wij vlogen met Latam Airlines om tijd te besparen op ons reisschema. Vanaf Cusco Airport namen wij een taxi naar de Sacred Valley dat nog zo’n anderhalf uur rijden was. 

De Sacred Valley is een prachtige vallei waar je een aantal van de bekendste hoogtepunten van Peru vindt. Met stip op nummer 1 staat uiteraard Machu Picchu, de oude Inca-stad met een adembenemende ligging in de Sacred Valley. Maar je vindt er onder andere ook de Perolniyoc waterval, het dorp Pisac, de zoutmijnen van Maras, de Moray terrassen en nog zoveel meer mooie plekken. Naar onze mening is de Sacred Valley een plek waar je volledig tot rust kunt komen, oneindig veel avonturen kunt beleven en waar je van de gebaande paden kunt gaan. Kortom, een plek die onze harten heeft veroverd. 

Machu Picchu Aguas Calientes
Machu Picchu
Culinaire reis Peru Sacred Valley
De Sacred Valley
Patacancha community bezoek peru
Ons bezoek aan Patacancha

Dag 12 t/m 14: Door naar Cusco voor de laatste paar dagen van de reisroute door Peru

Cusco, de stad waar iedereen langer blijft hangen dan van te voren gepland. Het is niet alleen een prachtige stad om doorheen te wandelen, Cusco is een stad die leeft, historie ademt en een gastronomie heeft waar iedereen blij van wordt. Er zijn ontzettend veel dingen te ondernemen in Cusco, maar als je het aan ons vraagt dan mag een bezoek aan de San Pedro Market, Plaza De Armas en de Cusco Cathedral echt niet missen.

Cusco historisch centrum
Cusco
Wat te doen Cusco
Het historisch centrum van Cusco
San Pedro Market Cusco
De San Pedro markt

Tips voor een rondreis door Peru

Je kunt voor deze route door Peru zeker twee weken uittrekken. Uiteraard is het wel zo dat wanneer je meer tijd hebt, je ook meer van deze plekken kunt ontdekken en beleven. Het grote voordeel van deze reisroute door het zuiden van Peru is dat je vanaf Lima tot Cusco de hoogtemeters opbouwt. Door langs de kust en via het zuiden naar het Andesgebergte te reizen went je lichaam beetje bij beetje aan de hoogte. Niet iedereen heeft last van hoogteziekte, maar hiermee kun je het effect op jouw lichaam zeker verlagen. Een waardevolle tip en zo hebben we nog veel meer tips voor een mooie reis door Peru!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!