Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Paracas National Reserve: de mooiste plek aan de kust van Peru

Het Paracas National Reserve is één van de mooiste plekken die wij bezocht hebben in Peru. En ondanks dat het niet te ontkennen valt dat Peru ontzettend veel mooi gebieden kent, heeft dit nationale park absoluut indruk op ons gemaakt. Als echte strand- en natuurliefhebbers blijft het Paracas National Reserve ons verbazen. Ongerepte stranden, kilometerslange kliffen, gouden zandduinen en een ongelofelijke biodiversiteit. Dit is een plek om van te houden!

Bezoek Paracas Nationaal Park
Condor Paracas

Het indrukwekkende Paracas National Reserve  

Nabij het sfeervolle vissersdorp Paracas ligt het Paracas National Reserve. Het schiereiland, aan de zuidkust van Peru, is een beschermd gebied vanwege de vele zeedieren en vogels die er voorkomen. Uitgestrekt over een gebied van meer dan 200.000 hectare kun je roze flamingo’s, pelikanen en zeeleeuwen tegenkomen, maar het is ook een plek waar je de ongerepte oceaan ziet ten opzichte van de droge woestijn. 

Het Paracas National Reserve bezoeken

Het wordt niet aangeraden om het reservaat zelfstandig te bezoeken omdat het zeer uitgestrekt en woestijnachtig is. Hierdoor zijn veel wegen onverhard en zandstormen kunnen regelmatig uit het niets ontstaan. Door met een reisorganisatie de hoogtepunten van het Paracas National Reserve te bezoeken kun je op een relaxte en comfortabele manier genieten van het waanzinnig mooie landschap. 

Wij hebben bij PeruHop een busticket gekocht om van Lima tot Arequipa te reizen. Een voordeel hiervan is dat sommige activiteiten al inclusief zijn, waaronder een bezoek aan het Paracas National Reserve. Uiteraard zijn er ook meerdere reisorganisaties in Paracas waarbij je deze activiteit kunt boeken. De kosten liggen tussen de 30 en 50 Peruaanse sol per persoon (zo’n €7,00 – €12,00).

Kustlijn schiereiland Paracas
Woestijn Paracas National Reserve
Bezoek Paracas National Reserve

Hoogtepunten van het Paracas National Reserve in Peru

Verspreid over het reservaat vind je meerdere plekken waar je tijdens een tour zult stoppen. Je hebt dan de tijd om zelf rond te lopen, foto’s te nemen en wellicht heb je een gids die informatie deelt over de desbetreffende locatie. 

Le Cathedral

Deze unieke rotsformatie, zie foto linksboven, herborg een unieke watergrot die miljoenen jaren geleden werd gevormd. Helaas stortte deze rotsformatie in tijdens de aardbeving van 2007. Desalniettemin is dit een uitzichtpunt waar je je ogen uitkijkt. Wanneer de golven losbreken op de kliffen spettert het water met een donderend geluid omhoog. En met een beetje geluk spot je hier net zoals wij een condor! 

Playa Roja

Er is ons verteld dat de meeste stranden in Peru wit zand hebben, maar Playa Roja in het Paracas National Reserve is een uitzondering. Dit strand wordt gekenmerkt door het woestijnzand dat overgaat in zandrotsen en vervolgens in een dieprood zandstrand dat eindigt in een prachtige blauwe zee. Wij stopten bij Mirador Istmo II om een panoramisch uitzicht te hebben over zee, strand en woestijn. Loop vanaf hier door Punta Santa Marina om de golven tegen de kliffen te zien breken. Beneden stopten we bij Mirador Playa Roja om het dieprode zandstrand van dichtbij te zien.

Paracas National Reserve Peru
Paracas National Reserve viewpoint

Bewonder de Ballestas eilanden van dichtbij

Tot het Paracas National Reserve behoren ook de Ballestas eilanden. Rotsachtige eilanden waar zeeleeuwen en diverse soorten vogels permanent leven. Een bezoek aan de Ballestas eilanden kun je doen door een twee uur durende boottocht te boeken. De boot vertrekt vanuit de haven van Paracas en vaart ook langs een eeuwenoude signaallocatie. Het is absoluut de moeite waard om deze activiteit te boeken wanneer je in Paracas bent!

Peru: een magisch land met zoveel mooie plekken

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!