Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Te midden van de natuur en tussen de bruisende steden Den Haag en Leiden vind je het waanzinnig mooie landgoed van Kasteel Duivenvoorde. Een historische plek die acht eeuwen lang in dezelfde familielijn is gebleven. Kasteel Duivenvoorde is sinds 1963 geopend voor publiek en naar onze mening het bezoeken meer dan waard. Door de jaren heen is het kasteel altijd bewoond geweest door de elite. Het kende dan ook vele beroemde gasten. Heb je binnenkort een bezoek aan het kasteel gepland? In dit blog delen wij alles wat je moet weten over een bezoek aan Kasteel Duivenvoorde.

Geschiedenis van Kasteel Duivenvoorde

Zonder al te veel te verklappen nemen we je mee in de geschiedenis van Kasteel Duivenvoorde. Een prachtig landgoed wat in de jaren 1200 voor het eerst voorkomt in documentatie. In eerste instantie stond op de plek waar je het kasteel vindt een verdedigingstoren maar hier is door de jaren heen steeds meer bijgebouwd. Acht eeuwen lang is het kasteel bewoond geweest. Het is via erfenis steeds overgegaan van familie op familie. Uniek op zich, maar helemaal uniek is dat de inboedel van het kasteel daardoor zo goed als intact en binnen de familie is gebleven. Dit is dan ook wat je zult zien én beleven tijdens een bezoek aan Kasteel Duivenvoorde.

Bezoek Kasteel Duivenvoorde met een audiotour

Tijdens een bezoek aan het kasteel wandel je door 800 jaar familiegeschiedenis. De verschillende kamers geven een inkijkje in hoe het leven destijds was. Je stapt van de ene eeuw in de andere eeuw. Elke kamer heeft zijn eigen unieke inrichting en stijl. Je kunt Kasteel Duivenvoorde alleen bezoeken met een rondleiding inclusief audiotour. De audiotour is ingesproken door de familie zelf. Hun herinneringen als kind aan het landgoed en het kasteel geven een intieme belevenis mee. 

Wanneer je Kasteel Duivenvoorde wilt bezoeken dien je vooraf via de webshop een ticket te kopen.

Parkeren bij Kasteel Duivenvoorde

Wanneer je het landgoed oprijdt, verschijnt aan je rechterhand een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Het kasteel is het makkelijkst (en snelst) te bereiken met de auto, maar is ook bereikbaar met het openbaar vervoer of natuurlijk per fiets. De dichtstbijzijnde bushalte vind je vlakbij het landgoed. 

Bezoek Kasteel Duivenvoorde
Audio Tour Kasteel Duivenvoorde
Eetzaal Duivenvoorde
Interieur Kasteel

Maak een wandeling over het landgoed

Naast het prachtige kasteel is het omliggende landgoed ook het ontdekken waard. Extra leuk wanneer het een mooie zonnige dag is. Het landgoed is 260 hectare groot met het kasteel als middelpunt. De tuin is volledig in Engelse stijl en dateert uit de 13de eeuw. Je kunt je voorstellen dat de flora en fauna erg divers is op dit grote landgoed. Vroeger werd het landgoed in stand gehouden door boerderijen en woningen te laten pachten. Op dit moment zijn er nog steeds drie boerderijen verbonden aan het landgoed. De oudste boerderij, uit 1575, functioneert als Kasteelhoeve. Overige boerderijen en woningen zijn inmiddels bewoond door particulieren. Als groene oase in de drukke Randstad zet Duivenvoorde zich actief in voor het behoud van het landgoed als levend natuurmoment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan imkerij. 

Kasteeltuin Duivenvoorde
Pauw
Bezoek Kasteel Duivenvoorde Voorschoten

Lunchen bij het Hof van Duivenvoorde

Op het landgoed van Kasteel Duivenvoorde vind je het paviljoen Hof van Duivenvoorde. Hier kun je genieten van verse streekproducten tijdens een ontbijt, lunch, high tea of tijdens een borrel. Op sombere dagen kun je hier knus binnenzitten, maar op zonnige dagen is het aan te raden een leuk plekje op het terras of in de tuin te zoeken. Helemaal leuk is dat hier vaak pauwen rondscharrelen. Prachtige dieren zijn het!

Hof van Duivenvoorde

Overnachten in de buurt van Kasteel Duivenvoorde

Het is helaas niet mogelijk om te overnachten in Kasteel Duivenvoorde, maar in de directe omgeving vind je wel andere mooie plekken waar je kunt overnachten. Zo vind je op vijf minuten rijden Van Der Valk Hotel De Gouden Leeuw. Het is één van de ‘Valk Exclusief’ locaties met op landgoed de Valk Versmarkt en het pannenkoekenhuis Tante TokkieAndere opties zijn de knusse B&B Genesis Voorschoten.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Uitjes Nederland? Laat je inspireren!