Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wat doen in Hué: de leukste bezienswaardigheden en to do’s

Inhoud

Leuke tips om te doen in Hué, Vietnam

De stad Hué vormt samen met Hoi An het historisch centrum van Vietnam. Het is een bestemming die veel wordt aangedaan om de bekende Hai Vann Pass, de panoramische route die tussen Hué en Hoi An loopt, te trotseren. Dit is een absolute must-do maar het is ook zeker aan te raden om twee nachten in Hué te spenderen. Je vindt hier belangrijke historische plekken en bezienswaardigheden en ervaart hier meer dan in andere steden de authentieke Vietnamese cultuur. Dit zijn de leukste dingen om te doen in Hué!

Hai van Pass reistips

Hué: de keizerlijke hoofdstad van Vietnam

Hué was van 1802 tot 1945 de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Ten tijde van de onafhankelijkheidsstrijd en de Vietnamoorlog heeft de stad veel te verduren gehad. Dit komt vanwege de ligging op de voormalige grens van Zuid- en Noord-Vietnam. Het historisch centrum van Hué staat dan ook de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hue wat te doen

Wat te doen in Hué?

Ondanks dat de stad Hué veel te verduren heeft gehad zijn er nog steeds zeer indrukwekkende bezienswaardigheden te ontdekken, zoals de keizerlijke graven net buiten de stad. Of wat dacht je van wat rondstruinen door het compleet verlaten waterpark?

Bezoek de keizerlijke stad Tu Cam Thanh

De bekendste en belangrijkste bezienswaardigheid in Hué is Tu Cam Thanh, de verboden stad. Deze kleine stad, die volledig ommuurd is, is het voormalig privé terrein van de keizerlijke familie. Destijds was Tu Cam Thanh niet betreedbaar voor het gewone volk, maar tegenwoordig kun je de verboden stad wel bezoeken. 

Wanneer je de verboden stad, ook wel bekend als de Hué Citadel, bezoekt krijg je een indruk van hoe de keizerlijke familie leefde. Je vindt er tientallen koningsgraven, pagodes, tempels, koninklijke kamers en een museum. Het is een prachtige stad als het aankomt op architectuur. De details zijn adembenemend. Een gids is niet verplicht om de verboden stad te verkennen, maar wel aan te raden als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis.

hue tips wat te doen

Bezoek de Keizerlijke Graven

In het zuidwesten van Hué vind je de keizerlijke graven van de 13 Nguyen-vorsten die in de periode van 1802 tot 1945 over Vietnam hebben geregeerd. De tombes waar de Nguyen-vorsten in liggen begraven zijn gigantisch, en de één is nog extravaganter dan de ander. Toch gaan er ook verhalen rond dat de keizers hier niet zijn begraven om grafschenners te misleiden. Zo zouden de delvers van de graven zijn omgebracht zodat de locatie van de daadwerkelijke rustplaats geheim blijft.

De twee bekendste graven zijn die van Tu Duc en Minh Mang. Toch vonden wij de tombe van Khai Dinh ook erg indrukwekkend vanwege de vele trappen, de verschillende terrassen en het excentrieke interieur.

Je kunt de tombes makkelijk bereiken door erheen te fietsen of een scooter te huren. Gebruik de offline kaart van maps.me (wel voorafgaand downloaden) of indien je een simkaart hebt Google Maps om te navigeren. Een groot voordeel van met de fiets of scooter op pad te zijn is dat je onderweg kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Want je zult zeker meerdere tombes tegenkomen!

hue tips keizerlijke graven
hue wat te doen reistips

Dwaal door het verlaten waterpark

Eén van de bezienswaardigheden in Hué die online veel aandacht krijgt is het Ho Thuy Tien waterpark, dat overigens compleet verlaten is. Na een forse investering van zo’n 3 miljoen is de bouw van het nieuwe waterpark in 2004 abrupt gestopt. Dat is inmiddels bijna 20 jaar geleden en je kunt je dan ook voorstellen dat het park een erg surrealistische plek is. Tevens wel een zeer fotogenieke plek, maar wees wel voorzichtig wanneer je hier rondstruint. Het is immers een verlaten en vervallen waterpark. 

Je vindt het Ho Thuy Tien waterpark op zo’n 30 minuten van Hué. Onthoud dat wanneer je het park binnenrijdt je geen entree hoeft te betalen, ook al staan er locals die je dit wel vertellen.

hue waterpark tips
waterpark hue

 Maak een boottocht over de Parfumrivier

De Song Huong, ook wel de Parfumrivier, is een 80 kilometer lange rivier die door de stad Hué loopt. Je kunt langs de kades van de rivier wandelen, picknicken in één van de naastgelegen parken en een glimp opvangen van het lokale leven langs de rivier. Maar de hoofdactiviteit op de Song Huong is toch wel de boottocht die je kunt maken in een zogenoemde drakenboot.

hue wat te doen
hue tips

Trotseer de iconische Hai Van Pass

De Hai Van Pass is een 21 kilometer lange kustweg langs de Chinese Zuidzee met prachtige uitzichten over de bergen en de oceaan. Het is één van meest populaire routes om van Hué in Hoi An te komen, en andersom. Langs de route vind je een aantal plekken die zeer zeker het stoppen waard zijn. Zo vind je er het Bach Ma National Park met mooie watervallen. De panoramische uitzichten onderweg worden beter naarmate je hoogte wint. 

Je kunt in Hué en Hoi An meerdere reisorganisaties vinden waar je een scooter kunt huren om de route mee af te leggen. De meest ideale situatie is wanneer je in Hué een scooter huurt en deze kan inleveren in Hoi An zonder je bagage zelf mee te nemen. Deze wordt dan overdag per minivan gebracht naar de scooterverhuur in de andere stad. Een organisatie die wij kunnen aanraden en een goede ervaring mee hebben is MotorVina.

Wanneer je het niet zit zitten om zelf te rijden, dan kun je ook met een Easy Rider de Hai Vann Pass trotseren. Bij een Easy Rider zit je achterop en kun je dus des te meer genieten van de panoramische uitzichten onderweg. De rit met een Easy Rider boek je het snelst via je accommodatie of bij een lokale reisorganisatie.

hai van pass tips

De leukste hotels en hostels in Hué

Als je op zoek bent naar een leuke accommodatie in Hué dan kun je het best zoeken naar hotel of hostel in het stadscentrum. Je vindt hier de meeste restaurants en winkels, maar ook zijn een aantal van de bezienswaardigheden vanaf hier te voet bereikbaar.

Onze favoriete hotels in Hué

Hué Boutique Homestay

Hué
  •  

Why Not Hostel

Hué
  •  

Ontdek de lekkerste hotspots in Hué

Naast dat Hué bekend staat om zijn rijke historie, staat Hué ook bekend om zijn authentieke keizerlijke keuken. Er zijn dan ook veel restaurants in Hué waar je lokaal kunt eten, onze beste tip is om bij de receptie van jouw hotel te vragen waar je moet zijn. Zo kom je op de beste plekken terecht. Ben je dol op sushi? Dan hebben we een uitstekende  tip voor je: restaurant Ta.Ke.

De beste periode om Hué te bezoeken

Van januari tot september heerst het droge seizoen met hoge temperaturen en luchtvochtigheid. Dit is een periode met mooi weer, maar het zijn wel heel warme dagen. Het bezoeken van de bezienswaardigheden in Hué kan vanwege de warmte en hoge luchtvochtigheid erg vermoeiend zijn. Plan je uitstapjes dan ook vroeg in de ochtend of in de namiddag en rust ‘s middags uit. 

Vanaf september begint het regenseizoen en is de temperatuur een stuk aangenamer. Houd er wel rekening mee dat het bijzonder hard kan regenen, met name tijdens een tropische regenbui. De straten in Hué staan snel blank. Een tip: wanneer je in deze periode Hué bezoekt zorg dan dat je een poncho in je tas hebt zitten.

Hoe kom je in Hué?

Volg je onze reisroute door Vietnam dan zul je vanuit Phong Nha naar Hué reizen. De meest ideale manier om vanuit Phong Nha in Hué te geraken is per nachtbus. Kom je niet vanuit Phong Nha dan is het goed om te weten dat de stad een vliegveld heeft. Er zijn dagelijks meerdere vluchten van en naar de grotere steden in Vietnam zoals Hanoi en Ho Chi Minh. Een andere interessante optie is door te reizen met de trein naar Hué, hiervoor kun je online tickets boeken op 12GoAsia.

Doorreizen naar een andere bestemming in Vietnam?

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Populair in Vietnam