Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Lekker eten en drinken, dat doe je bij één van de leukste bars en restaurants in Leuven! In het kloppend hart van de stad in België vind je knusse cafés waar je uitgebreid kunt ontbijten, hippe zaakjes voor smakelijke sandwiches en toffe restaurants waar je urenlang kunt tafelen. En dan zijn er ook nog veel gezellige bars waar je het lokale biertje Stella Artois kunt proberen. Kortom, in Leuven zijn er genoeg heerlijke hotspots te vinden. Ben jij op zoek naar een leuke plek? Dit zijn de leukste bars en restaurants in Leuven.

1. Koffie en Staal

Bij de hotspot Koffie en Staal kun je niet alleen genieten van een goede kop koffie, het menu staat hier ook vol met zalige gerechtjes. Van yoghurt met huisgemaakte granola en seizoensfruit tot een vol bord met lekkere dips en stukjes brood. Of je voorkeur nu uitgaat naar zoet of hartig, de toonbank staat er vol mee. Alle producten die bij Koffie en Staal worden gebruikt zijn zo veel mogelijk lokaal en biologisch, en die duurzaamheid trekt zich ook door in het interieur van deze hotspot. Een toppertje dus!

2. Madmum Coffee

Koffie drinken, ontbijten en brunchen tussen de Leuvenaren, dat doe je bij één van de Madmum Coffee hotspots. Er zijn vijf vestigingen te vinden in het kloppend hart van de stad, er zal er daarom altijd eentje op loopafstand te vinden zijn. Een leuk feitje om te delen is dat Madmum is opgericht door Pieter Claes. Door de jaren heen kreeg hij meerdere onderscheidingen vanwege zijn koffiekunsten, zo werd hij in 2014 uitgeroepen tot Belgium’s Best Coffee Roaster. Je kunt hier dus koffie drinken van zeer hoge kwaliteit.

Koffie en Staal
Koffie en Staal
Koffie en Staal Leuven
Koffie en Staal
Madmum Coffee Leuven
Madmum Coffee

3. Florida Food Bar

Net buiten de gebaande paden van Leuven vind je langs het water een heel toffe hotspot. Gevestigd in een voormalig pakhuis, nu een monumentaal pand, vind je Florida Food Bar. Een art-deco hotspot met een opvallende architectuur uit de jaren 30. Op zonnige dagen kun je plaatsnemen op het terras, maar eigenlijk is binnen zitten hier veel leuker. De specialiteit van het huis is de homemade pita, en die kunnen we je ook zeker aanbevelen. Ze hebben pita’s met gyros, lam, kip en er is ook een veggie optie. Wij kozen voor de pita kip en daarbij nog een portie wedges met parmezaan om te delen. We hebben genoten!

4. Nine Bar

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Leuven is de Oude Markt, ook wel bekend als de langste toog ter wereld. Met wel meer dan 30 horecazaken rondom dit plein is het lastig kiezen waar je aanschuift voor een hapje en een drankje. Een leuke tip is dan ook Nine Bar, een stijlvolle cocktailbar. Maar ze schenken er ook heerlijke biertjes, waaronder Karmeliet en Stella Artois!

Florida Food Bar
Florida Food Bar
Florida Food Bar Leuven
Florida Food Bar
Nine Bar Leuven
Nine Bar

5. Baracca

Wanneer wij voor een weekendje weg weer terugkeren naar Leuven, dan gaan wij zonder twijfel wederom uit eten bij Baracca. Het restaurant is hip en trendy, maar ook zeker strak en sfeervol ingericht. De keuken is hier Italiaans geïnspireerd, maar dan wel met een moderne twist. Het concept is foodsharing, wat betekent dat je hier samen met je partner of vrienden kunt genieten van meerdere kleine hapjes. Ons werd aangeraden te kiezen voor twee tot drie gerechtjes van de zogenoemde social bites met daarnaast nog een sourdough pizza. Dit was voor twee personen absoluut voldoende!

6. De Optimist

Op de Vismarkt, een sfeervol historisch plein in Leuven, vind je het restaurant De Optimist. Het is een ietwat alternatieve hotspot als het aankomt op uit eten gaan, in positieve zin. Het restaurant heeft een Scandinavische industriële inrichting met een aantal tafels die knus bij elkaar staan. Bij de Optimist krijg je geen menukaart uitgedeeld. Om te bepalen wat je wilt eten neem je een kijkje op het grote krijtbord dat boven de bar hangt. Hierop staan verschillende gerechten die je in drie verschillende maten kunt bestellen. Ideaal voor wie weinig honger heeft, maar ook top wie houdt van het concept shared-dining.

Baracca Leuven
Baracca
Baracca
Baracca
De Optimist
De Optimist

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.