Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Ga je met het hele gezin een dagje naar Amsterdam? Gezellig! De keuze is reuze als het aankomt op activiteiten in onze prachtige hoofdstad. Tip: boek een rondvaart vanaf Amsterdam Centraal Station! Terwijl je geniet van een hapje en een drankje vaar je langs bijzondere hidden gems en vertelt de schipper allerlei toffe verhalen over Amsterdam. Een ideaal uitje voor jong en oud.

Rondvaart vanaf Amsterdam Centraal Station: een leuke én leerzame activiteit

Een rondvaart vanaf Amsterdam Centraal Station is niet alleen ontspannend, maar ook ontzettend leerzaam voor kinderen. De schipper is eigenlijk net een wandelende encyclopedie en weet precies wat de leukste weetjes en verhalen zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de grachten in de 17e eeuw zijn aangelegd tijdens de Gouden Eeuw? Of dat de smalste woning van Amsterdam slechts één meter breed is? Kinderen hangen aan de lippen van de schipper terwijl ze meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de stad. Een geschiedenisles verpakt in een spannend avontuur op het water!

Beroemde highlights tijdens de rondvaart vanaf Amsterdam Centraal Station

Tijdens de boottocht kom je langs talloze bezienswaardigheden. Denk aan het Anne Frank Huis, het pand waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan twee jaar onderdook en waar ze haar dagboek schreef. Of het Rijksmuseum, een ware schatkamer vol kunstwerken van meesters zoals Rembrandt en Vermeer. Ook het indrukwekkende Koninklijk Paleis op de Dam zie je vanaf het water in al zijn glorie. En natuurlijk mogen de iconische smalle grachtenpanden, elk met hun eigen unieke gevel, niet ontbreken. De schipper weet precies welke plekken de moeite waard zijn en zorgt ervoor dat je niets mist.

rijksmuseum Amsterdam rondvaart
Het Rijksmuseum in Amsterdam

De ideale activiteit bij slecht weer

Het weer in Nederland kan soms onvoorspelbaar zijn, maar dat is geen probleem als je kiest voor een rondvaart vanaf Amsterdam Centraal. Veel boten zijn overdekt en verwarmd, waardoor je ook bij regen of kou comfortabel van de tocht kunt genieten. Dit maakt een rondvaart een ideale activiteit voor elk seizoen. Bovendien zorgt de beschutting ervoor dat je droog blijft terwijl je toch kunt genieten van het schitterende uitzicht op de grachten en de stad. Geen stress over paraplu’s en regenjassen dus – gewoon lekker achteroverleunen en ontspannen.

De perfecte opstaplocatie: Amsterdam Centraal Station

Een rondvaart vanaf Amsterdam Centraal Station is superhandig. Het station is een centrale en goed bereikbare locatie, zowel met de trein als met de auto. Vanaf hier stap je zo op de boot en kan het avontuur direct beginnen! Bovendien is het gebied rondom het Centraal Station ook zeker de moeite waard om te verkennen. Maak een korte wandeling door de gezellige straten, bezoek een van de vele leuke winkeltjes of geniet van een ijsje bij een van de ijssalons in de buurt. Het gemak van deze opstaplocatie maakt het de perfecte start voor een dagje uit met het gezin.

Amsterdam Centraal Station

Aanrader: een rondvaart vanaf Amsterdam Centraal Station met KINboat

Er zijn verschillende rederijen die rondvaarten aanbieden, maar onze tip is om te kiezen voor een rondvaart vanaf Amsterdam Centraal Station met KINboat. Deze rederij staat bekend om zijn lokale, vriendelijke schippers die alles over onze hoofdstad weten. De schippers passen hun verhalen aan op de groep, zodat iedereen, jong en oud, een geweldige tijd heeft. Bovendien zijn de boten van alle gemakken voorzien, zoals zachte kussens, dekens voor frisse dagen en zelfs een minibar. Alle ingrediënten voor een heerlijk gezinsuitje!

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Uitjes Nederland? Laat je inspireren!