Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De beste vegan restaurants in Rotterdam: 5 plantaardige hotspots

Inhoud

Dat ik de beste vegan restaurants in Rotterdam weet te vinden is voor mijn vrienden geen geheim. Ik woon namelijk al jaren in deze prachtstad, een stad die constant verandert en groeit. Duurzaamheid staat ook al voor een lange tijd hoog op mijn prioriteitenlijst en voor mij persoonlijk betekent dat onder andere ook vegetarisch en soms zelf veganistisch eten. En met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik de beste vegan hotspots voor je verzameld, dit zijn mijn 5 favoriete restaurants in Rotterdam!

1. Spirit Rotterdam

In het hart van Rotterdam’s Green Passage bevindt zich het vegan restaurant Spirit Rotterdam, een plek die duurzaamheid ademt. Hier kun je zelf kiezen wat je wilt eten, het eten op je bord plaatsen om dit vervolgens (per gram) af te rekenen. De vrijheid om je maaltijd zelf samen te stellen vind ik persoonlijk geweldig. Mijn favoriete gerecht bij Spirit Rotterdam is de kleurrijke buddha bowl, een bol boordevol verse en biologische ingrediënten.

Adres: Mariniersweg 9, 3011 NB in Rotterdam (bevindt zich in de Groene Passage)

2. Rozey

Nog een hotspot waar mijn hart sneller van gaat kloppen is Rozey, een all-you-can-eat vegan restaurant. Hier draait alles om onbeperkt genieten en met het uitgebreide menu zit dit zeker wel goed. Het sfeervolle interieur en het vriendelijke personeel maken de ervaring hier helemaal compleet. Mijn go-to gerecht bij Rozey is zonder twijfel de vegan sushi, een waar kunstwerk dat geserveerd wordt!

Adres: Wijnhaven 85, 3011 WK in Rotterdam

3. Backyard Rotterdam

Voor een flexibele groene ervaring is Backyard Rotterdam the place to be. Met een zeer smakelijk en divers plant-based menu kun je hier zelfs upgraden naar vegetarisch of vlees/ vis, als je dat natuurlijk wilt. Mijn persoonlijke favoriet is de Backyard Healthy Kapsalon, een plantaardig alternatief voor de Rotterdamse klassieker.

Adres: Korte Hoogstraat 14, 3011 GL in Rotterdam

Spirit Rotterdam
Spirit Restaurants
Rozey Rotterdam
Rozey, Rotterdam
Backyard Rotterdam
Backyard

4. Sugo Pizza

Als pizzaliefhebber ben ik elke keer weer blij verrast met de pizza’s van Sugo. Hier kun je namelijk genieten van heerlijke plant-based pizza’s en zelfs een kleine pizza proeverij doen. De vegan truffel pizza met plantaardige parmezaanse kaas is om je vingers bij af te likken!

Sugo heeft meerdere locaties in Rotterdam, onder andere aan de Kleiweg, Westblaak en de Aert van Nesstraat.

5. Vegan Junk Food Bar

Voor mijn ultieme comfort food cravings is de Vegan Junk Food Bar mijn to-go hotspot. Hier vind je van alles, van loaded fries tot sappige vegan burgers. Mijn favoriet? Dat zijn de loaded nacho fries, een perfectie combinatie van knapperige frietjes en smaakvolle toppings. Als er één ding is wat onder andere de Vegan Junk Food Bar voor mij heeft bevestigd, is dat het mijn liefde voor duurzaam en plantaardig eten alleen maar heeft versterkt. 

Adres: Schiedamse Vest 144, 3011 BG in Rotterdam

Sugo Rotterdam
Sugo Rotterdam
Vegan Junk Food Bar Rotterdam
Vegan Junk Food Bar

Deel dit bericht:

Picture of Tessa Knijnenburg

Tessa Knijnenburg

Altijd op reis, altijd onderweg. Ik ben dol op Rotterdam en alles wat deze stad te bieden heeft aan hotspots! Mijn vrienden worden helemaal gek van mij omdat ik ze overal mee naar toe wil slepen, dus je begrijpt wel hoe blij ik ben om nieuwe ontdekkingen te doen voor Travander. Ik sta altijd te popelen om nieuwe avonturen te beleven en mijn enthousiasme te delen met jou. Rotterdam, en misschien zelfs heel de wereld, staat op het punt om door mijn ogen herontdekt te worden!

Populair in Hotspots Rotterdam

Meer Hotspots Rotterdam? Laat je inspireren!