Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Giftun-eilanden Hurghada: een boottocht over de Rode Zee

Een activiteit die je niet wil missen in Hurghada is een boottocht langs de Giftun-eilanden. Je verwacht niet zo snel dat je in Egypte tropische eilanden kunt bezoeken, maar denk aan lichtblauw zeewater en een kleurrijk en levendig onderwaterleven en je kunt je de Giftun-eilanden al inbeelden. Vanuit de haven van Hurghada vertrekken de boten voor een leuke dagtocht naar de eilanden. Onderweg maak je meerdere stops om te snorkelen en de eilanden zelfstandig te ontdekken. Het is een heerlijke dag op zee en een absolute aanrader als je op zonvakantie in Hurghada bent!

De Giftun-eilanden

Als je aan Egypte denkt, dan denk je misschien eerder aan piramides en de uitgestrekte woestijn. Maar wist je al dat de Rode Zee de meest noordelijke tropische zee ter wereld is? En dat is dan ook direct de reden dat je in Egypte tropische witte zandstranden met kraakhelder zeewater vindt. 

De Giftun-eilanden behoren tot een nationaal park en bestaan uit twee eilanden: Giftun El Kabeer (Big Giftun) en Giftun El Sagheer (Little Giftun). Het eiland Big Giftun is de plek waar iedere boot aanmeert en je een paar uur de tijd hebt om te relaxen. Je vindt er dan ook een restaurant, bar, shisha lounge, ligbedden en een uitkijktoren. Dit gedeelte van Big Giftun wordt ook wel Orange Bay genoemd. Op Big Giftun vind je nog twee mooie stranden, dit zijn Paradise Beach en Mahmya. 

Orange Bay
Tropische sferen Giftun-eilanden

Een boottocht langs de Giftun-eilanden

Vanuit de haven van Hurghada vertrekken dagelijks boten voor een leuke excursie naar de Giftun-eilanden. Deze tropische eilanden zijn echt adembenemend en bieden fijne faciliteiten om een dag te genieten van de zon. Het is zo’n 45 tot 60 minuten varen tot je bij de Giftun-eilanden bent. Onze eerste stop was bij Little Giftun, hier mochten we van boord springen om het onderwaterleven met eigen ogen te bewonderen. Alle snorkel spullen lagen aan boord, maar je kunt ook uiteraard je eigen spullen meebrengen. 

Onze tweede stop was bij Big Giftun, maar voordat we naar het eilanden werden gebracht hadden we lunch aan boord. Terwijl we voor anker lagen voer er ook nog een varende supermarkt langs. Onze boottocht was inclusief eten en drinken, maar het is zeker leuk om de locals te sponsoren door een cola te kopen.

snorkelen bij de Giftun-eilanden

Egypte staat hoog in het lijstje van ‘s werelds mooiste snorkel- en duikbestemmingen. De koraalriffen in de Rode Zee zijn nog hartstikke kleurrijk en er is ontzettend veel onderwaterleven. Er zijn zo’n 300 soorten koraal en 1.200 soorten vissen die je in de wateren van Egypte kunt tegenkomen. Tijdens de boottocht naar de Giftun-eilanden wordt er dan ook meerdere keren gestopt bij mooie koraalriffen waar je kunt snorkelen. Afhankelijk van welke boottocht je boekt kun je ook duiken bij de Giftun-eilanden. Kijk voor de mogelijkheden zeker eens op Get Your Guide!

Little Giftun Hurghada
Drijvende supermarkt

Relaxen op Orange Bay, Big Giftun

Om Big Giftun te bereiken word je met een kleinere lokale boot naar het eiland gebracht. We kregen zo’n 2 uur de tijd om het eiland zelf te ontdekken. Het uitkijkpunt is zeker de moeite waard om heen te gaan, hier heb je namelijk een adembenemend uitzicht over het eiland en de zeer blauwe zee. In het water vind je meerdere Instagrammable spots zoals een hangmat, schommel en zelfs een terras waarbij je met je voeten in het water zit.

Tip: vergeet geen zonnebrand mee te nemen!

Shisha Bar Orange Bay
Lokale boot Big Giftun
Big Giftun

Een zonovergoten vakantie in de Egyptische badplaats Hurghada

Een boottocht langs de Giftun-eilanden is één van de leuke activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je vakantie in Hurghada. Wat dacht je van een uitstapje naar de woestijn waar je kunt rondscheuren op een quad. Of misschien vind je het zelfs leuk om een dagtrip te maken naar de tempels van Luxor. Desalniettemin is de badplaats Hurghada een hele fijne plek om je vakantie te spenderen. Zeker wanneer je met Corendon naar Egypte reist!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!