Search
Close this search box.

Inhoud

De gastronomie van België staat bekend om de heerlijke Belgische chocolade, frieten, wafels, maar uiteraard ook om het Belgisch bier. En al dit lekkers kun je vanzelfsprekend terugvinden in de sfeervolle stad Brugge. Dit alleen is al reden genoeg om een stedentrip naar Brugge te plannen, toch? En om je een beetje op weg te helpen, delen wij maar al te graag onze favoriete hotspots in Brugge!

Sfeervol uit eten in Brugge

In een stad die op Werelderfgoedlijst van UNESCO staat kan het niet anders dan dat je er ook leuke hotspots vindt. Zeker wanneer ‘s avonds de historische panden prachtig worden uitgelicht transformeert Brugge tot een sfeervolle en romantische plek om eens lekker uit eten te gaan.

1. De Vlaamsche Pot

Het pand van De Vlaamsche Pot is misschien wel één van de meest gefotografeerde plekjes van de stad. Niet zo gek, want de rode kozijnen, de rood-witte markiezen en de iconische bouw creëren wel een heel mooi plaatje. Zoals de naam al doet vermoeden is de keuken van dit restaurant gespecialiseerd in de authentieke Vlaamsche keuken. Een gerecht die we je dan ook zeker aanraden is ‘waterzooi’ met kip of Noordzeevis. Er is ook een vegetarische optie. Van binnen is De Vlaamsche Pot net zo authentiek, maar o zo sfeervol aangekleed. Echt een topper van een hotspot in Brugge! 

De Vlaamsche Pot
Hotspot Brugge De Vlaamsche Pot
Eten bij De Vlaamsche Pot Brugge

Hotspots in Brugge waar je gezellig kunt borrelen

Het maakt niet uit in welke periode je Brugge bezoekt, de terrassen zitten altijd vol. Het is naar onze mening dan ook een onwijs gezellige stad. Of dat te maken heeft met deze vele soorten bier die je hier kunt proeven, geen idee. Maar gezellig borrelen in Brugge kun je gegarandeerd!

2. Rose Red

Tijdens onze stedentrip naar Brugge waren wij benieuwd naar de hotspots die een local ons zou tippen. Vaak krijg je namelijk hotspots getipt waarvan de locals denken dat deze leuk zijn voor toeristen. Maar wil je een stad echt ervaren zoals een local, dan moet je vragen naar waar hij of zij graag komt. En dit is dan ook precies hoe wij terecht kwamen bij het super gezellige en sfeervolle Café Rose Red. Je vindt het café in een authentiek pand in het centrum van Brugge, maar wel net buiten de gebaande paden. Wat deze hotspot in Brugge zo leuk maakt is dat je daadwerkelijk tussen de locals zit, evenals het plafond dat volhangt met hangende rozen. Op de kaart vind je heerlijke gerechten en alle wereldwijd geprezen trappistenbieren!

Tip: in ditzelfde pand vind je ook Hotel Rose Red.

Trappistenbier Rose Red
Hotspots Brugge
Hotspot Brugge Rose Red

3. De Halve Maan

Brugge en bier gaat perfect samen. Zo bewijst ook brouwerij De Halve Maan die al sinds 1856 in Brugge is gevestigd. Een bezoek aan de brouwerij is een must wanneer je in Brugge bent. Maar het is ook zeker een hotspot waar je terecht kunt voor een verfrissend biertje en een lekkere borrelplank!

Borrelplank De Halve Maan
Brugse Zot
Brouwerij De Halve Maan Brugge

Stedentrip Brugge

Als je het aan ons vraagt is Brugge één van de leukste steden in België. Je kunt vanuit Nederland al snel een uitstapje maken naar deze historische stad, maar leuker is om er natuurlijk een weekend voor uit te trekken. Haal alles uit je bezoek aan Brugge met onze tips voor een leuke stedentrip Brugge!

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.