Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Door de woestijn van Abu Dhabi met een 4×4 jeep!

Scheuren over zandheuvels, spinnende wielen die zandwolken oplaten, dromedarissen spotten en bijkomen in een prachtige oase midden in de woestijn. Gegarandeerd dat je in de woestijn een waanzinnig avontuur gaat beleven. Laat je adrenaline level stijgen en sta verstelt van deze bijzonder adembenemende omgeving tijdens een jeepsafari door de woestijn van Abu Dhabi. 

Woestijn Abu Dhabi

Ga op jeepsafari in de woestijn van Abu Dhabi

Rond half negen ‘s ochtends worden wij voor onze jeepsafari opgehaald door onze chauffeur met zijn Toyota Landcruiser, de perfecte auto voor een jeepsafari door de woestijn. Onze jeepsafari hebben we direct geboekt bij Arabian Nights Village, later in de blog vertel ik je hier meer over.
Vanuit het centrum van Abu Dhabi is het ruim anderhalf uur rijden om bij de uitgestrekte zandvlaktes van de Verenigde Arabische Emiraten te komen. Het is een comfortabele rit en je kan onderweg genieten van de waanzinnige omgeving van de stad en de naderende woestijn.

Fotostop bij de sjeik Zayed Grand Mosque

Onderweg naar de woestijn maken we een korte stop bij het monument Wahat Al Karama. Dit is een oorlogsmonument in Abu Dhabi om de gevallen Emirati te herdenken. Het monument is prachtig gelegen recht tegenover de waanzinnige Sjeik Zayed Grand Mosque. Op de foto zie je het gedenkplein waar omheen een amfitheater is gebouwd waar zo’n 1.200 personen kunnen zitten. In het midden van het plein ligt een grote ronde watervijver. Hierin kan je de unieke weerspiegeling van de moskee zien. 
Abu Dhabi Wahat Al Karama

onze eerste voetstappen in de woestijn

Wanneer we in de verte de woestijn dichterbij zien komen, wijken we van de asfaltwegen af en gaan we verder via semi-verharde zandwegen. Met zo’n 120 kilometer per uur scheuren we over deze wegen totdat we plotseling de duinen inrijden. We maken een stop van zo’n 20 minuten om de omgeving in ons op te nemen en foto’s te maken. Ondertussen wordt er lucht uit de banden van de jeeps gehaald zodat de jeeps tijdens het scheuren door het mulle zand meer grip hebben. 
jeep woestijnsafari

scheuren door de woestijn

Het avontuur kan beginnen! We zitten in een jeep voor acht personen inclusief chauffeur: één voorin, drie op de middelste bank en twee op de achterbank. De riemen gaan vast en we installeren de GoPro het dashboard zodat alles vastgelegd wordt.
Het is indrukwekkend om mee te maken hoe makkelijk de chauffeurs de jeeps door de zandduinen van de woestijn manoeuvreren. Wanneer wij het gevoel hebben dat de jeep weleens om kan slaan, schuiven we de duinen af met een enorme zandgolf achter ons aan. Loodrecht naar beneden, achterstevoren de berg af, schuivend het dal in en zijwaarts de duinen op zijn een paar van de manoeuvres die er gemaakt worden tijdens de jeepsafari. Wat een ongelofelijk bijzondere ervaring die je absoluut één keer in je leven meegemaakt moet hebben. Moeilijk om in woorden te beschrijven, maar hopelijk ben jij inmiddels overtuigd!  
Zoals je op bovenstaande foto kunt zien zijn er twee jeeps met een reserveband op de achterklep, dit zijn de leidende wagens. Eén hiervan gaat voorop en de andere rijdt achteraan. Alle wagens zijn voorzien van een reserveband, bij de andere jeeps zit deze echter onder de auto verstopt.

bekijk de video

Video afspelen

dromedarissen spotten in de woestijn

De eenbultige kameel, de dromedaris, zal je zeker spotten tijdens het maken van een safari door de woestijn. Dromedarissen worden hier gehouden door de lokale bevolking en ingezet als last- en rijdier. Zo is er ook de mogelijkheid om een rit te maken op de rug van een dromedaris. Dit hebben wij niet gedaan en raden wij jou ook af om te doen. Het is veel leuker om deze prachtige dieren los van hun eigenaren en omheining door de woestijn te zien lopen. 
Dromedaris woestijn
dromedaris Abu Dhabi

Ga op woestijnsafari met Arabian Nights Village

Wij boekten onze jeepsafari door de woestijn van Abu Dhabi met Arabian Nights Village. Naast dat dit een goede organisatie is om verschillende activiteiten in de woestijn bij te boeken, hebben ze ook een prachtige accommodatie midden in de woestijn. De kosten voor een safari in de woestijn zijn 300 AED (€73,-) per persoon. Dit is inclusief retour rit vanuit Abu Dhabi, een zeer compleet en vers koud en warm buffet in de woestijnoase, sandboarden en gelegenheid tot zwemmen. 
Arabian Nights village
woestijn Abu Dhabi

Ga sandboarden in de woestijn

Een safari maken door de woestijn is niet compleet zonder met een board van de zandduinen te zijn gegaan. Bij Arabian Night Village zijn er verschillende boarden beschikbaar om de duinen af te glijden. Een sandboard waar je op staan, een soort slee waarmee je ook van piste’s afgaat maar ook typische sandboarden om zittend of liggend de duinen af te glijden.
sandboarden

Laat een henna tatoeage zetten

Het laten zetten van een henna tatoeage is in de Verenigde Arabische Emiraten gebruikelijk bij feestelijke gelegenheden. Een henna tatoeage is altijd van tijdelijke duur, ongeveer twee weken, en wordt op sierlijke vorm op je huid aangebracht. De henna wordt gemaakt van hennapoeder, wat heerlijk kruidig ruikt. Nadat het is aangebracht moet het zo’n 30 to 60 minuten opdragen waarna je het gemakkelijk kan verwijderen. 

henna tatoeage

Overnachten onder de mooiste sterrenhemel

Arabian Nights Village is een bijzondere plek in de woestijn van Abu Dhabi om te overnachten. Op zo’n unieke plek in de wereld, waar ‘s avonds nauwelijks licht is van de grote steden kan je een waanzinnig heldere sterrenhemel aanschouwen. 

beleef een waanzinnige overnachting in de woestijn

Arabian Night Village

Abu Dhabi
  •  
Prachtig

De beste periode om een jeepsafari in de woestijn te maken

In de zomermaanden, juni tot en met september, kunnen de temperaturen in de woestijn van Abu Dhabi wel oplopen tot zo’n 50 graden. Dit is geen lekkere temperatuur om in de woestijn te zijn en/of verblijven. De maanden waarin de temperatuur in de woestijn het meest aangenaam is zijn de maanden van oktober tot en met maart. Tijdens onze safari begin maart lag de temperatuur ‘s ochtends rond de 20 graden en nam dit in de middag toe naar zo’n 25 graden. 
woestijnsafari

Spendeer drie dagen in Abu Dhabi

Een bezoek aan de Sheikh Zayed Grand Mosque zal ongetwijfeld tot jouw hoogtepunten van Abu Dhabi horen. Wij spendeerden drie dagen in deze geweldige wereldstad en hebben van elke dag genoten. Van prachtige wandelingen over de Abu Dhabi Corniche tot aan een waanzinnige jeepsafari door de woestijn. Benieuwd hoe jij het meest uit je bezoek aan Abu Dhabi kunt halen? Laat ons blog je inspireren!

ontdek Abu Dhabi in drie dagen

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Abu Dhabi? Laat je inspireren!