Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Voor een leuke stedentrip hoef je niet altijd ver weg te gaan, dichtbij huis vind je namelijk ook onwijs leuke steden voor een weekend weg. Zo is een stedentrip plannen naar België altijd een goed idee, zeker wanneer Brugge je eindbestemming is. De historische binnenstad van Brugge staat vanwege de middeleeuwse architectuur op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een stad waar je uren door de straten kunt dwalen en nog steeds raak je niet uitgekeken. 

Middeleeuws Brugge

Doordat de Vlaamsche stad Brugge een ideale ligging heeft dichtbij de westkust van België en langs de Brugse Reien kon er veel handel worden gedreven. Brugge groeide in de 15e eeuw dan ook uit tot een van de grootste en belangrijkste Hanzesteden. Het historisch hart van Brugge wordt de geboorteplaats genoemd van de Vlaamsche primitieven waaronder de architectuur en schilderkunsten vallen die je tot op de dag van vandaag nog kunt bewonderen in Brugge. 

Historisch centrum Brugge
Tips Brugge
Middeleeuws Brugge

De lekkerste hotspots in Brugge

Zoals in Nederland de pannenkoek typisch Hollands is, zo heb je in België de wafels en frieten. En om niet te vergeten natuurlijk ook de vele soorten bieren die uit ons buurland afkomstig zijn. Want wanneer we op stedentrip naar Brugge gaan, dan gaan we uiteraard om lekker te eten en te drinken. En dat kan zeker bij onze favoriete hotspots in Brugge!

Stedentrip naar Brugge: de mooiste bezienswaardigheden

Je kunt je vast voorstellen dat in een Middeleeuwse stad als Brugge onwijs veel te zien en te beleven is. Van culturele tot historische hoogtepunten, Brugge biedt het allemaal. Een boottocht langs de mooiste panden van de stad, een bierproeverij en het beklimmen van de iconische Belfort: dit zijn een aantal van de dingen die je echt moet doen tijdens een stedentrip naar Brugge. Maar wat je er nog meer kunt doen, dat zijn de volgende leukste to do’s in Brugge!

Bezienswaardigheden Brugge
Toren van Belfort Brugge

Waar te verblijven in Brugge?

Tijdens onze eerste stedentrip Brugge sliepen wij in het Ibis Brugge Centrum. Een prima hotel in het centrum van de stad, dichtbij verschillende hotspots en hoogtepunten, en met eigen parkeergelegenheid. Maar zoals je misschien al verwacht zijn er ook ontzettend veel mooie hotels en schattige B&B’s te vinden in Brugge. Eén van onze favoriete B&B locaties in de stad is B&B Barabas. Hier overnacht je in een schitterend herenhuis met een sfeervolle kamers en er is ook een prachtige binnentuin. 

Ibis Brugge Centrum

Brugge
  •  

B&B Barabas

Brugge
  •  

Hoe kom je in Brugge?

Vanuit Nederland is Brugge vrij makkelijk en ook snel te bereiken wanneer je met de auto reist. Vanuit Rotterdam, waar wij wonen, is het zo’n twee uur rijden naar Brugge. Maar je kunt er ook voor kiezen om met de trein naar Brugge te reizen, vaak stap je dan in Antwerpen over op de trein naar Brugge. Je doet er wellicht iets langer over, maar reizen met de trein is in dit geval vaak wel voordeliger dan reizen met de auto. Voor een retour vanaf Rotterdam Centraal betaal je zo’n €80,-.

Wanneer je met de auto naar Brugge reist is het goed om te weten dat het centrum goed bereikbaar is, maar net zoals in onze grote steden is het niet altijd even prettig rijden. Zeker niet wanneer het druk is in de binnenstad. Blijf je overnachten in Brugge dan is het aan te raden om een accommodatie te boeken die een parkeerplaats heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je binnen de stadsring betaald parkeren, maar erbuiten vind je gratis randparkings. De drie bekendste zijn: Coiseaukaai, Boogschutterslaan en P&R Waggelwater. 

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Brugge? Laat je inspireren!