Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Woestijn, Egypte, jeepsafari

Tijdens een jeepsafari door de woestijn van Egypte giert de adrenaline door je lijf. Je scheurt over droge en uitgestrekte zandvlaktes, stofwolken waaien op en in de verte zie je imposante bergen die steeds dichterbij komen. Het is een avontuurlijke dag met onder andere een stop bij bedoeïen. Een ander hoogtepunt is wanneer je zelf door de woestijn mag scheuren op een quad. Vooral tijdens de zonsondergang, het is een magisch moment in de woestijn van Egypte!

De Egyptische woestijn

Wist je dat maar liefst 95% van Egypte uit woestijn bestaat? Dat is ongelofelijk veel en het zal je dan ook niet verbazen dat je in de Egyptische woestijn bijzondere plekken kunt vinden. Zo vind je in de westelijke woestijn, links van de rivier de Nijl, bijzondere wit/gele krijtrots formaties. Deze plek wordt ook wel de Witte Woestijn genoemd. Hier dichtbij vind je ook de Zwarte Woestijn waar je bergen met zwarte toppen vindt, dit zijn overblijfselen van een vulkaanuitbarsting. Allebei de plekken staan nog op onze bucket list. Onze jeeptour vond plaats in de woestijn in de buurt van Hurghada, de zonnige badplaats waar wij verbleven in het Sunrise Crystal Bay Resort. 

Bedoeien Egypte
Jeep Egypte

Op jeepsafari door de woestijn vanuit Hurghada

Vanuit Hurghada ben je binnen no-time in de Egyptische woestijn. Het eerste gedeelte van de tour brengt je over uitgestrekte zandvlaktes en de vergezichten zijn adembenemend. Wij stopten midden in de woestijn en met de bergen op de achtergrond zorgde dit voor waanzinnige foto’s. Zeker een aanrader om dit ook te doen. Na een klein uur scheuren over zandvlaktes wordt het terrein steeds ruiger. Tijdens een stop bij één van de bergen kun je naar de top klimmen voor een spectaculair uitzicht. Vergis je niet in de hoogte en ook zeker niet in de warmte. Aan de ene kant van de berg kan het enorm waaien terwijl er aan de andere kant geen zuchtje wind staat. Met een beetje geluk kun je zelf een fata morgana spotten in de woestijn.

Woestijn Hurghada
Jeepsafari

Stop bij een bedoeïenenkamp

Bedoeïen zijn nomaden die leven in de woestijn. Tijdens de jeeptour maak je halverwege de dag een stop bij een bedoeïenenkamp. Het is indrukwekkend om te zien hoe nomaden hier kunnen leven, maar verwacht geen exclusief bezoek. Meerdere jeeps met toeristen maken hier een tussenstop voor een plaspauze en een kleine lunch. Desalniettemin is het een leuke stop en het geeft je een uniek kijkje in een totaal andere wereld.

Quad tour tijdens zonsondergang

De jeeptour kun je combineren met een quad tour door de woestijn. Voor ons was het meest magische moment van de dag het met de quad door de woestijn scheuren tijdens de zonsondergang. Je ziet dat het zonlicht het landschap langzaam van kleur doet veranderen. En wanneer de zon achter de bergen verdwijnt voel je dat de hitte afneemt. Hoe tof is het ook om achteraan te rijden terwijl je de rest van de groep voor je ziet scheuren over de zandvlaktes en een enorme stofwolk achter zich oplaten. Het zijn van die mooie momenten die het ultieme geluk in je naar boven brengen. 

Tijdens de quad tour krijg je een bandana om je hoofd en voor je mond. Je kunt je eigen zonnebril dragen, maar daar overheen draag je ook nog een soort doorzichtige skibril. Dit om je gezicht te beschermen tegen het opwaaiende zand. Uiteraard draag je tijdens de tour een helm. Op de quad kun je met twee personen zitten, maar alleen is ook mogelijk. 

Quad tour Hurghada
Bedoeien woestijn

Handige tips voor een dag in de woestijn

In de woestijn kan het enorm warm zijn, het is dan ook heel belangrijk om voldoende water te drinken. Bescherm jezelf ook tegen de intense zonnestralen door goed zonnebrand te smeren of bedekkende kleding zoals een dunne sjaal over je schouders te dragen. Witte kleding doet het leuk op foto’s, maar na een dag in de woestijn is je kleding waarschijnlijk niet wit meer. Mocht je ook quad gaan rijden, dan is een lange broek wel aan te raden. Het helpt tegen het schuren van je benen tegen de binnenkant en uiteraard ook tegen verbranden. Tip: draag geen broek met wijde pijpen!

leuke uitjes in Egypte

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!