Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Ben je op zoek naar een leuke en gezellige bestemming in Nederland? Dan is Vlissingen zeker een bezoekje waard! Deze mooie kustplaats in Zeeland heeft van alles te bieden, van historische bezienswaardigheden tot mooie stranden en heerlijke hotspots. Maar wat zijn nou de leukste activiteiten om te doen en waar vind je de beste tips voor jouw verblijf in Vlissingen? In dit artikel hebben we de leukste activiteiten en handige tips voor jou verzameld, zodat je het meeste uit jouw bezoek aan deze prachtige stad kunt halen. Ontdek wat er allemaal te doen is in Vlissingen!

De bruisende badplaats Vlissingen

Vlissingen is één van de meest populaire badplaatsen in de provincie Zeeland. De toeristische badplaats is robuust en pittoresk tegelijk, met moderne hoogbouw en nog bestaande historische kenmerken. Vlissingen is dan ook een fijne vakantieplek om aan te doen tijdens een vakantie naar Zeeland. Door de ligging aan de Westerschelde, is Vlissingen een maritieme stad in hart en nieren. Per dag passeren wel 150 schepen de boulevard van Vlissingen. Het is absoluut een bewonderenswaardig plaatje. 

Wat doen in Vlissingen

Doen in Vlissingen: bezoek de mooie bezienswaardigheden

Vlissingen heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de vele mooie bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Bezoek de volgende hoogtepunten van de badplaats: 

De boulevard van vlissingen

De Boulevard van Vlissingen behoort zeker tot de mooiste bezienswaardigheden van Vlissingen. Ieder jaar komen tienduizenden toeristen uit stad en land naar Vlissingen om het schitterende uitzicht op de Westerschelde en de scheepvaart te aanschouwen. De Boulevard van Vlissingen is onderverdeeld in drie delen, allemaal vernoemd naar bekende zeelieden uit het verleden: de Evertsen Boulevard, de Bankert Boulevard en de Ruyter Boulevard.

Vlissingen Boulevard
Gevangentoren Suite Vlissingen

Het standbeeld van Michiel de Ruyter 

Vlissingen kent een rijke historie en dat is dan ook terug te zien in de badplaats. Eén van de bekendste personen uit de Nederlandse geschiedenis werd geboren in Vlissingen: Michiel Adriaenszoon de Ruyter. Hij werd bekend als zeeheld door zijn rol in belangrijke zeeslagen. Vandaag de dag wordt dit echter betwist, omdat Michiel de Ruyter, net als veel van zijn tijdgenoten, wordt beschuldigd van slavenhandel.

Op de Boulevard De Ruyter in Vlissingen zie je echter nog altijd het standbeeld van Michiel de Ruyter. Het gietijzeren standbeeld dateert uit 1841 en is van de hand van de Vlaamse beeldhouwer Louis Royer. Op het beeld is Michiel de Ruyter te zien op een scheepsdek, uitkijkend over de Westerschelde. Het standbeeld is weliswaar omstreden, maar behoort volgens veel Vlissingers tot het DNA van de provincie, omdat het symbool staat voor de zeemannen van die tijd. 

De Kazematten

De Kazematten is een onderdeel van het Keizersbolwerk van Vlissingen, de Vlissingse vestingwerken uit 1584. Tijdens de Franse bezetting liet Napoleon in het bolwerk De Kazematten aanleggen: vijf grote gewelven voor de manschappen ter verdediging tegen vijandelijk vuur. De Kazematten in Vlissingen bestaan uit diverse ruimtes. Zo werden er ook voorraden als munitie bewaard en dienden de Kazematten in oorlogstijd als woonruimte voor de militairen. De Kazematten is nu onderdeel van het Zeeuws Maritiem Muzeeum. De tunnel van de Kazematten brengt je naar een pier waar je kunt genieten van een vredig uitzicht over de Westerschelde en aan de andere kant de Oranjemolen.

Pier Vlissingen
vlissingen pier

Geniet van de mooie stranden in Vlissingen

Buiten de historie van Vlissingen om, is het ook een heerlijke badplaats voor strandliefhebbers. De stranden van Vlissingen behoren tot de gezelligste en de schoonste stranden van Nederland. De drie stranden in Vlissingen zijn het Badstrand aan Boulevard Evertsen, het Nollestrand en strand Westduin. Aan het Badstrand is het zomers gezellig druk, met volle terrasjes en strandpaviljoens. Het Nollestrand is daarentegen weer uniek door de slaapstrandhuisjes die je hier kunt vinden. Westduin is het meest rustige strand van Vlissingen. 

De brede zandstranden zijn ideaal voor een dagje naar het strand in de zomerzon, maar ook in de winter zijn de Vlissingse stranden mooie plekjes voor een lange strandwandeling.

sunset middelburg

Bezoek de terrasjes op het gezellige Bellamypark

Het Bellamypark is een gezellig plein in het centrum van Vlissingen. Op het plein zijn verschillende horecagelegenheden te vinden. Wat ons vooral opviel aan het Bellamypark zijn de mooie, karakteristieke panden langs het plein. Het Bellamypark bruist van historie. Van de in totaal 297 rijksmonumenten in Vlissingen, pronken er maar liefst 39 op het Bellamypark. Op een zonnige dag is het hier dan ook heerlijk vertoeven op het terras.

Hotspots in Vlissingen

Boulevard 17

Vlissingen
  •  

't Smoske

Vlissingen
  •  

De Gevangentoren

Vlissingen
  •  

De Gecroonde Liefde

Vlissingen
  •  

Overnachten in Vlissingen

Als je wilt genieten van alle leuke dingen om te doen in Vlissingen, is het natuurlijk fijn om te overnachten in de badplaats. Gelukkig zijn er genoeg leuke opties voor accommodatie in Vlissingen. Zo kun je kiezen voor een hotel aan de boulevard met uitzicht op zee, accommodaties in het historische centrum van de stad en campings in de buurt. Een tip is om op tijd te boeken. Zeker in het hoogseizoen kunnen de hotels en B&B’s in Vlissingen snel vol zitten. 

Spectaculair overnachten in De Gevangentoren Suite

De Gevangentoren Suite in Vlissingen behoort zeker tot één van de meest unieke plekken van Nederland om te overnachten. Laat je overrompelen door romantische sferen, komt tot rust en geniet van de fijne zeegeluiden om je heen. Verblijven in een monumentaal pand aan de kust van Vlissingen, dat wil jij toch ook? Lees meer over onze ervaring met De Gevangentoren Suite

Overnachten in vlissingen

De Gevangentoren Suite

Vlissingen
  •  

Beachrooms Pier 7

Vlissingen
  •  

Combineer een vakantie in Vlissingen met een stedentrip Middelburg 

Ga je een weekendje naar Zeeland en wil je naast Vlissingen nog meer zien? Ga dan naar Middelburg! Je vindt er een prachtig oud centrum vol met monumentale panden, gezellige terrassen en leuke winkeltjes. Vlissingen en Middelburg liggen op slechts 8 kilometer afstand van elkaar. Een bezoek aan de steden kan dan ook heel goed worden gecombineerd! 

Vakantietips voor Zeeland

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!