Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en is enorm populair voor vakantiegangers uit Nederland en omringende landen. Er zijn in Domburg dan ook tal van interessante bezienswaardigheden. Zodra je arriveert in het levendige Domburg, waan je je direct in vakantiesferen. Het strand is breed en schoon en Domburg is hierdoor de ideale bestemming in Zeeland voor een fijne vakantie in eigen land. Maar het centrum van Domburg is minstens zo leuk! Het historische stadje is direct gelegen achter de duinen. Hier vind je mooie, oude panden en talloze gezellige restaurantjes, knusse hotels en leuke boetiekjes. 

Domburg strand
Strand van Domburg

Wat te doen in Domburg: de mooiste bezienswaardigheden

Domburg is een stad in de gemeente Veere, gelegen aan de westkust van het voormalige eiland Walcheren in Zeeland. De stad telt ongeveer 1.500 inwoners, maar trekt jaarlijks duizenden toeristen vanwege het prachtige strand, de historische bezienswaardigheden en levendige cultuur en historie. Wij vinden het één van de leukste badplaatsen van Zeeland (en misschien wel van Nederland!) en delen dan ook al onze tips qua bezienswaardigheden en activiteiten in Domburg:

Het strand van Domburg

Het strand van Domburg is zeker weten één van de belangrijkste trekpleisters van de Zeeuwse badplaats. Het brede zandstrand loopt helemaal door tot aan Westkapelle. Net als de andere stranden in Walcheren, staat het bekend om de karakteristieke paalhoofden. Maar waar Domburg ook zeker populair om is, zijn de kleurrijke strandhuisjes. Wij waren op slag verliefd op het Domburgse strand toen we de leuke pastelkleurtjes hadden gespot op de huisjes.

Domburg strandhuisjes
Gekleurde strandhuisjes op het strand van Domburg

Accommodaties aan het strand van Domburg

Hotels en appartementen in Domburg liggen bijna allemaal binnen 50 tot 500 meter lopen van het strand. Voor de echte strandliefhebbers zijn er ook mogelijkheden om te overnachten in strandhuisjes op het strand. Daarnaast heeft de provincie Zeeland in de zomermaanden de meeste zonuren van Nederland. Een uitstekende basis voor een heerlijke strandvakantie in Nederland.

Strandhotel Domburg

Domburg
  •  

Domburg

Hotels en vakantiehuizen
  •  

Het natuurgebied de Manteling

Domburg ligt aan het natuurgebied ‘De Manteling’. Dit is een bosgebied aan de duinrand. In De Manteling is een enorme diversiteit aan dieren en planten te vinden. Het uitgestrekte bos- en duingebied, in combinatie met de pure zeelucht van de Zeeuwse kust, maken Domburg een verrassend diverse vakantiebestemming in Nederland. 

De Domburgse Mondriaanroute en Hoge Hil 

Wil je meer van Domburg ontdekken? Dan is de Mondriaanroute een aanrader. De Mondriaanroute is een wandeling van 5 kilometer door Domburg. Aan het begin van de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars naar de badplaats Domburg om inspiratie op te doen. Eén van deze kunstenaars was Piet Mondriaan. De route brengt je langs de waarschijnlijke voetstappen van Mondriaan tijdens zijn verblijf in Domburg. Maar ook als je geen interesse hebt in Mondriaan is de route de moeite waard. De route gaat grotendeels over verharde paden en brengt je naar verschillende mooie plekken, zoals de Hoge Hil. Dit zijn de hoogste duintoppen van Domburg met schitterend uitzicht over de badplaats en de omgeving. 

Kunst en cultuur bezienswaardigheden in Domburg

Voor de liefhebbers van cultuur en geschiedenis zijn er ook interessante bezienswaardigheden in Domburg, zoals musea en galerieën. Je vindt op de website Domburg.com een overzicht van alle galerieën in Domburg en omgeving. 

Marie Tak van Poortvliet Museum

Eén van de mooiste musea van Domburg is het Marie Tak van Poortvliet Museum. Dit museum is gewijd aan de kunstenaars die in de 19e en 20e eeuw in Domburg werkten en is gevestigd in een prachtig pand uit 1861.

Museum Terra Maris

Ook vind je vlakbij Domburg (in Oostkapelle) Museum Terra Maris, het museum voor natuur en landschap. ‘Terra Maris’ betekent letterlijk ‘land van de zee’ en dit museum neemt je dan ook mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap. Het laat je de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien, zoals de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het natuurgebied De Manteling wat we al eerder noemden. 

Diverse kunstgalerieën 

Domburg staat ook bekend door de vele leuke galerieën die je er kunt vinden. Favoriet bij ons zijn kunstgalerie Galerie Het Noorderlicht en Galerie Zeevonk met handgemaakte sieraden. 

De water- en vuurtorens in en rondom Domburg

De water- en vuurtorens in en rondom Domburg zijn iconische bezienswaardigheden. De vuurtoren van Domburg is een historisch monument dat dateert uit de 19e eeuw en nog steeds in gebruik is. De toren is 53 meter hoog en biedt een mooi uitzicht over de stad en de zee.

Op ongeveer 10 kilometer van Domburg, in Westkapelle, vind je de vuurtoren van Westkapelle. Deze toren is met zijn 53 meter hoogte net zo hoog als de vuurtoren van Domburg en biedt ook een panoramisch uitzicht over de omgeving. Bovendien is deze vuurtoren in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar later volledig gerestaureerd.

Maar er zijn nog veel meer vuurtorens te vinden in de omgeving. Wij hebben een route gereden langs de vuurtorens van Zeeland (en een deel Zuid-Holland). Een aanrader om te doen!

't Hoge Licht
Vuurtoren Hoge Licht Westkapelle
Route Vuurtorens Vlissingen
Vuurtoren Noorderhoofd Westkapelle

Lekkere restaurants en fijne terrasjes in Domburg 

Domburg biedt oneindig veel culinaire ervaringen. Er zijn tal van restaurants en gezellige terrasjes waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van lekker eten en drinken. Enkele populaire eetgelegenheden zijn De Visbar, Strand 90, De Boterkapel en De Bier en Melksalon

Het pittoreske centrum van Domburg

Het centrum van Domburg ligt direct achter de duinen en voelt aan als een echt vakantiedorpje. Als je door het centrum van Domburg loopt, zul je al snel de vele gezellige grand cafés, de zomerse boutiques en hotels en restaurants opmerken. Op zondag zijn de winkels in Domburg geopend.

Hotel Bommeljé

Domburg
  •  

Mezger Lodges Domburg

Domburg
  •  

De vele kuuroorden en wellnesscentra in Domburg

Wist je dat je in Domburg veel kuuroorden en wellnesscentra kunt vinden? Dit maakt Domburg niet alleen een fijne bestemming voor in de zomermaanden, maar ook voor het najaar en de winter. Zo vind je in Domburg onder andere SPA Domburg, Zeeland Wellness en Wellness & Beauty De Parel bij Hof Domburg. Stuk voor stuk fijne locaties waar je compleet tot rust kunt komen. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!