Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Vanaf een hoogte van 275 meter uitkijken over Parijs

De Eiffeltoren bezoeken is een must wanneer je in Parijs bent. Al twijfelen wij er niet aan dat dit Franse icoon natuurlijk allang op jouw bucketlist staat voor Parijs. Wandel langs het kantoor van Gustave Eiffel, drink een glaasje champagne op de top en kijk via de glazen vloer naar beneden. Het hoogste platform waar je in de buitenlucht kan rondlopen, bevindt zich op 275 meter boven de grond. Vanaf hier kan je dan ook je ogen uitkijken over de stad. 

Het icoon van Parijs

Het prachtig aangelegde park Champs de Mars ligt aan de voet van de Eiffeltoren. Het is een groot park waar veel locals en toeristen komen om te picknicken met vrienden, maar ook om een boek te lezen in een mooie omgeving. Ook hier in het park worden veel huwelijksaanzoeken gedaan, kijk dus niet gek op wanneer men rozen of een flesje bubbels aan je probeert te verkopen. 

Het plein waar de Eiffeltoren op is gebouwd heet De Esplanade. Voorheen kon je vanaf Trocadero zo onder de Eiffeltoren doorlopen het park in. Inmiddels hebben ze om de Eiffeltoren heen glazen wanden geplaatst. Het uitzicht vanaf Trocadero is dan ook nog hetzelfde als een aantal jaren geleden. De massa mensen onder de Eiffeltoren is nu verdwenen, wat natuurlijk veel leukere plaatjes oplevert. 

Seine Eiffeltoren
Uitzicht vanaf Trocadero

De Eiffeltoren door de jaren heen

Ter ere van het 100-jarige jubileum van de Franse Revolutie en de bestorming van de Bastille in 1889 zou er in Parijs een wereldtentoonstelling georganiseerd worden. Hierop besloot Gustave Eiffel, waarnaar de Eiffeltoren is vernoemd, de entree van de tentoonstelling te ontwerpen. Dit is een knap stuk architectuur geworden wat we gelukkig nog steeds kunnen bezoeken en bewonderen. 

In eerste instantie waren de Franse niet erg te spreken over het gigantische bouwwerk. Het zou totaal niet passen bij het uiterlijk van de stad Parijs. De Eiffeltoren zou dan ook in 1909 weer worden afgebroken. Gelukkig besloot de regering later om de Eiffeltoren te laten staan en te gebruiken als communicatiepost. Zo bleek dat de antennes voor storing zorgden in Duitse radio’s wat een aanval op Parijs lastiger maakte tijdens de Eerste en Tweede wereldoorlog. Wist je dat de Eiffeltoren zelfs een keer volledig geel geverfd is? Inmiddels heeft de Eiffeltoren zijn bekende bruinachtige kleur. Van onderen is de kleur donkerder dan van boven. Zo oogt de toren vanuit elk punt van de stad egaal.

Uitzicht Eiffeltoren

Beste tijd om de Eiffeltoren te bezoeken

De beste tijd om de Eiffeltoren op te gaan is volledig afhankelijk van wat je wilt doen op de Eiffeltoren. De zonsopkomst over Parijs aanschouwen klinkt erg leuk maar kan helaas niet vanaf de Eiffeltoren. Het hele jaar door opent de toren pas om 09:00 uur. Wel is het een aanrader om net voor of tijdens de zonsondergang de Eiffeltoren te bezoeken. Gedurende de zomermaanden sluit de toren om 00:00 uur, de rest van het jaar om 23:00 uur. Het uitzicht over de Franse hoofdstad is altijd prachtig, dus mocht het je niet uitmaken wanneer je naar de top gaat, kijk dan wanneer er nog tickets beschikbaar zijn.

Tarieven voor een bezoek aan de eiffeltoren

Wanneer je de Eiffeltoren wil gaan bezoeken kan je het beste je ticket voorafgaand kopen. Er is namelijk een restrictie op het aantal personen die de toren tegelijk mogen bezoeken. Kinderen tot 4 jaar kunnen de toren altijd kosteloos bezoeken. Dit zijn de tarieven voor een bezoek tot de top van de Eiffeltoren (2020):

Lift naar tweede verdieping, lift naar de top:

  • Volwassenen: € 25,90
  • Jongeren (12-24): € 13,00
  • Kinderen (4-11): € 3,20
  • Invalide: € 4,00

Trap naar tweede verdieping, daarna lift naar de top:

  • Volwassenen: € 19,70
  • Jongeren (12-24): € 9,80
  • Kinderen (4-11): € 2,50
  • Invalide: € 5,00

spectaculair overnachten met uitzicht op de Eiffeltoren

Hôtel de la Bourdonnais

Parijs
  •  

Shangri-La Hotel

Parijs
  •  

Zo kom je bij de Eiffeltoren

Vanwaar je ook uit Parijs naar de Eiffeltoren reist, wij raden je aan om naar Trocadéro te gaan. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de toren en loop je met zo’n 10 minuten naar de ingang. Je kan hier met lijn 6 en 9 van de metro komen of gebruik de handige Velib fietsen die overal in de stad staan. Een alternatief is het trein- en metrostation Champs de Mars naast de Eiffeltoren. 

Eten met uitzicht op de Eiffeltoren

Wil je op een waanzinnige manier de avond in Parijs afsluiten? Overweeg dan om te eten bij restaurant Girafe in Parijs. Het restaurant is prachtig gelegen in Trocadéro, recht tegenover de Eiffeltoren. Geniet van verrukkelijk eten en kijk de hele avond je ogen uit!

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Parijs? Laat je inspireren!