Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De Parijse wijk Quartier Latin

Quartier Latin is een wijk met veel middeleeuwse kenmerken, maar ook een wijk in Parijs waar het bruist van het leven. Pas sinds dit jaar zijn wij deze wijk meer gaan ontdekken en sindsdien is Quartier Latin één van onze favoriete wijken van Parijs. Het is een mooie en levendige wijk, met de sfeer van een studentenstad, waar je veel leuke boetiekjes en gezellige cafe’s vindt. Wij nemen je mee tijdens onze middagwandeling door deze leuke wijk. Het is namelijk een plek die het waard is om verder ontdekt te worden!

Het Panthéon

Quartier Latin is gelegen op zo’n 10 minuutjes van Île de la Cité in Parijs. Nadat wij naar Île de la Cité zijn gefietst om onder andere de Notre-Dame te zien, gingen we verder op pad naar Quartier Latin. Onze eerste stop in Quartier Latin was het Panthéon. Een stuk minder bekend als het Panthéon in Rome, maar wel de moeite waard om te bezichtigen. 

Het Panthéon is een groot en indrukwekkend gebouw wat centraal is gelegen in het vijfde arrondissement. Waar het Panthéon in eerste instantie werd gebouwd als kerk, is deze later omgebouwd tot een tombe. Tot de dag van vandaag worden in het Panthéon bekende Fransen begraven. Mocht je het Panthéon bezoeken vergeet dan niet de koepel in te gaan. Vanuit de koepel heb je namelijk een schitterend 360-view over Parijs. Bekijk hier de mogelijkheden voor een bezoek aan het Panthéon. 

quartier latin parijs

Le Jardin en Palais du Luxembourg

Via de Rue Soufflot recht voor het Panthéon wandelen we verder door Quartier Latin naar het park Le Jardin du Luxembourg. Wij kwamen uit bij één van de poorten tot het park. Le Jardin du Luxembourg is één van de populaire plekken in Quartier Latin. Een plek waar jong en oud naar toe komt voor het lezen van een boek, een gezellige picknick of voor het maken van een wandeling. De eyecatcher van het park is Palais du Luxembourg wat door de jaren heen gebruikt is als koninklijk paleis, gevangenis, hoofdkwartier van de Luftwaffe en tegenwoordig in gebruik is door het Franse Senaat. Sla tijdens een wandeling door het park zeker niet de Medici Fontein over en neem ook een kijkje bij één van de bijenkorven die je in het park vindt.

Tip: je kruist hier Boulevard Sint-Michel, één van leukste straten van Quartier Latin!

Jardin du Luxembourg
Hotspot Quartier Latin

Église Saint-Sulpice

Na een prachtige wandeling door het park vervolgden we onze weg naar een restaurantje voor de lunch. Via Rue Bonaparte liepen we richting Boulevard Saint-Germain, één van de twee lange straten in Quartier Latin. Onderweg passeerden we een prachtige kerk: de Église Saint-Sulpice. Een totaal onbekend bouwwerk wat maar liefst de op één na grootste kerk van Parijs is. De fantastische voorgevel en de mooie fontein voor de kerk maken dit een paradijselijke plek in Quartier Latin. 

overnachten in quartier latin

Hotel des Nations Siant Germain

Quartier Latin
  •  

Fijne hotels voor een verblijf in Parijs

Quartier Latin
  •  

Onze favoriete hotspot in Quartier Latin

Het leuke van een wijk te voet verkennen is dat je veel meer ziet en ontdekt dan wanneer je dit per fiets doet. Vanaf de kerk slenterden wij dan ook door de straten van Quartier Latin totdat we uitkwamen bij het kleine restaurantje La Crêpe rit du Clown. Een klein terras waar precies een plekje vrij kwam. La Crêpe rit du Clown is een hotspot in Parijs waar je terecht kan voor overheerlijke crêpes en Franse croques. 

Creperie Du Clown Hotspot Parijs

Boulevard Saint-Germain

Een straat die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Quartier Latin is de Boulevard Saint-German. De anderhalve kilometer lange straat geeft een moderne boost aan de middeleeuwse wijk. Een brede, lange laan waar je veel kunstgaleries, dure kledingwinkels, druk bezochte cafés en barretjes kunt vinden. 

Rue de la Huchette

Het overgrote deel van de wijk Quartier Latin bestaat uit kronkelende, smalle straten. De omgeving doet middeleeuws aan en dat is juist wat het zo leuk maakt om hier rond te dwalen. Langs de oevers van de Seine vind je één van de oudste straten van Parijs: Rue de la Huchette. Struin door dit straatje met restaurants en souvernirwinkels. Wanneer je hier toch wandelt, sla dan ook nog even Rua de Chat qui Pêche in. Er is namelijk een lokale legende over deze straat: een alchemist die zijn zwarte kat met de ‘Steen der Wijzen’ tot leven heeft gewekt. Er wordt tot op heden nog altijd beweerd dat deze zwarte kat door de straat loopt. 

NOG MEER INSPIRATIE VOOR EEN STEDENTRIP PARIJS

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Parijs? Laat je inspireren!