Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Montmartre: één van de mooiste wijken van Parijs

Montmartre is niet alleen een geweldige wijk in Parijs om rond te dwalen, maar ook bij uitstek onze lievelingsplek in Parijs om te zijn. Op een 130 meter hoge heuvel vind je prachtige bezienswaardigheden, typisch Franse bouwwerken, adembenemende uitzichtpunten en ook niet onbelangrijk: heerlijke hotspots. Montmartre is een wijk die niet alleen onder toeristen maar ook onder locals erg geliefd is. De wijk is bekend om haar kunstkarakter, knusse straatjes en mooie doorkijkjes. In dit blog delen wij graag onze lievelingsplekken in Montmartre met jou!

Sacré Coeur

Het icoon van Montmartre is natuurlijk de Sacré-Coeur. Met haar prominente locatie boven op de heuvel trekt deze prachtige witte basiliek al van ver de aandacht. De kerk is gratis te bezoeken, maar voor het bezoeken van de tombes en de dom betaal je een fee (€6,-). Wanneer je zo vroeg mogelijk opstaat heb je de beste kans om de massa toeristen te ontlopen. Niets is leuker dan deze plek zoveel mogelijk voor jezelf hebben. Ook ideaal voor het schieten van leuke foto’s. Mocht je niet zo’n vroege vogel zijn, bereid je dan voor op de drukte, maar sla de Sacré-Coeur zeker niet over. 

Tip: vanaf de grasvelden voor de Sacré-Coeur heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Ga hier ‘s avonds zitten met een wijntje of biertje om de zonsondergang over de stad te zien vallen!

Montmartre bezoeken
Montmartre sacrecoeur

Place du Tertre

Dat Montmartre de wijk van de kunstenaars is, is pas echt terug te zien op het bekende Place du Tertre. Je vind hier ontelbaar veel kunstenaars waar je bijvoorbeeld een zelfportret kan laten maken of een ander prachtig schilderij kan kopen. Elke kunstenaar heeft zo zijn eigen stijl, dus kijk zeker even goed rond bij wie je een schilderij wil aanschaffen. 

Montmartre is pas echt de kunstenaarswijk geworden tijdens de Belle Époque van 1872 tot 1914. Gedurende deze periode trokken kunstenaars massaal naar de wijk omdat de huren hier laag waren en de sfeer in deze wijk veel artiesten aansprak. Bekende kunstenaars die in Montmartre hebben gewoond zijn onder andere Vincent Van Gogh, Picasso, Renoir en Matisse.

Place Du Tertre
Montmartre place du tertre

La Maison Rose

De hotspot La Maison Rose is de laatste tijd door haar mooie roze kleur en prachtige locatie enorm populair geworden op sociale media. La Maison Rose is dan ook een ware Instagram spot in Parijs. La Maison Rose is een Frans restaurant waar je terecht kan voor een lekkere lunch of diner. Neem plaats op het terras, geniet van het eten en drinken, de omgeving en kijk passerende mensen vrolijk na. 

Le Consulat

Eén van de meest gefotografeerde cafés in Parijs is misschien wel Le Consulat in Montmartre. Een historische plek die je op nog geen vijf minuten lopen van Place du Tertre vindt. Opvallend aan dit café zijn de typische bistro-tafeltjes, de mooi gekleurde luifels en op zich het gebouw en zijn locatie. De bekende kunstenaars die we eerder hebben genoemd in dit blog, Picasso en Van Gogh, hebben hier in een ver verleden ook genoten van de lekkere gerechten en drankjes. Wanneer je bij Le Consulat bent, bevindt jij je in het oudste gedeelte van de wijk Montmartre. Vanaf hier kan je uren dwalen door de kronkelige straten.
Le Consulat Montmartre
Hotspot Montmartre

Pink Mamma

Pink Mamma is misschien wel één van de lekkerste hotspots in Parijs. Het is te herkennen aan het roze stenen gebouw wat is overwoekerd met klimop. Een onwijs populaire hotspot onder toeristen en locals, dus wees er zeker van dat je hier op tijd een tafel reserveert. Het Italiaanse restaurant bestaat uit meerdere verdiepingen. Elke verdieping heeft zijn eigen inrichting en stijl, wat het heel leuk maakt om hier terug te blijven komen. Deze locatie staat niet voor niets in onze top-4 restaurants in Parijs!

overnachten in montmartre

Le Regent Montmartre

Hostel
  •  

Fijne hotels voor een verblijf in Parijs

Montmartre
  •  

Moulin Rouge

Misschien doet de naam Moulin Rouge je gelijk denken aan de gelijknamige film. Montmartre heeft in veel films een prominente hoofdrol, maar ‘Moulin Rouge’ is toch wel één van de bekendste. De locatie is te herkennen aan de rode molen, de Nederlandse vertaling voor Moulin Rouge. In 1889 werden de deuren voor het eerst geopend als paleis voor vrouwen. Men kwam hier om te kijken naar shows die geïnspireerd waren door het circus. Maar dan net iets over de top. Je kan dit nog steeds zelf ervaren. Bij de Moulin Rouge kan je namelijk vandaag de dag nog steeds shows bijwonen.

Scams in Montmartre

Omdat de wijk Montmartre onder veel mensen zo geliefd is, is de kans hier net wat groter om gescamd te worden. Om iedereen op de hoogte te brengen van de scams die wij kennen, delen wij deze graag met je.

  • Zakkenrollers: je kunt ze overal in Parijs vinden, maar houd je spullen extra in de gaten bij de Sacré-Coeur. Vooral wanneer je langs de reling gaat staan om het uitzicht te bewonderen.
  • Straatverkopers: een bekende scam is de armbandjes-truc. Deze vriendelijke mannen proberen een armbandje om je arm te doen waarna je deze moet betalen. Probeer hier niet op in te gaan en door te lopen.
  • Straatverkopers: wij hebben wel eens meegemaakt dat er een groepje op je af komt voor het tekenen van een petitie. Meestal vragen ze om een handtekening en daarna om geld. Dit is een fake petitie!

Met het openbaar vervoer naar Montmartre

De wijk Montmartre ligt in het noorden van Parijs, net iets buiten het centrum. Aangezien Parijs een mega grote stad is, is de kans groot dat je gebruik zal moeten maken van het openbaar vervoer om in Montmartre te komen. Met metrolijn 2 kan je uitstappen bij station Blanche of Anvers, of bij metrostation abbesses mocht je gebruik maken van lijn 12. Dit zijn de ideale locaties om uit te stappen wanneer je als eerste de Sacré-Coeur wil bezoeken. 

Persoonlijk is ons favoriete vervoersmiddel in Parijs de Velib-fiets. Een soort ov-fiets die verspreid staan door de Franse hoofdstad. Meer informatie hierover lees je op ons blog 15 tips voor een stedentrip Parijs.

laat je inspireren voor een STEDENTRIP PARIJS

Deel dit bericht:

Foto van Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Parijs? Laat je inspireren!