Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veluwe

Veluwe

Reistips Veluwe

De Veluwe is een heel uniek natuurgebied in Nederland, en daarnaast ook één van de belangrijkste heidegebieden in het land. Je kunt er prachtige wandelingen en fietstochten maken, overnachten midden in de natuur en knusse dorpjes bezoeken. Op ons blog delen wij de beste tips voor de Veluwe, van de mooiste bezienswaardigheden tot de leukste activiteiten. Ontdek deze waanzinnige bestemming in Nederland met onze tips! 

Bekijk de blogs

Inspiratie

Unieke last minute deals

Een weekendje naar de Veluwe? Wij zoeken voor jou continu naar de beste deals! 

Veelgestelde vragen over de Veluwe

Een weekendje weg plannen naar de Veluwe is ontzettend leuk om te doen. Maar waar kun je het beste verblijven en wat zijn leuke activiteiten om te doen? Om je een handje op weg te helpen, hebben we hieronder dan ook antwoord gegeven op een aantal veelgestelde vragen over de Veluwe.

De Veluwe is een groot natuurgebied in Nederland en is gelegen in de provincie Gelderland, maar ligt ook voor een klein deel in de provincie Overijssel. Er zijn verschillende gemeenten die in of dichtbij de Veluwe liggen. Denk aan bekende steden als Apeldoorn, Arnhem, Ede en Harderwijk. Het natuurgebied is gemakkelijk bereikbaar vanuit verschillende delen van Nederland, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

De Veluwe is met zijn 1.100 vierkante kilometer één van de grootste natuurgebieden in Nederland. 

De Veluwe leent zich perfect als locatie voor het ondernemen van leuke activiteiten in de natuur. Denk hierbij aan het maken van een mooie wandeling en een fietstocht, maar ook paardrijden, vogels kijken, wild spotten en picknicken zijn leuke activiteiten om te doen op de Veluwe.

In de bossen van de Veluwe kun je ontzettend veel verschillende diersoorten spotten. De meest bekende dieren zijn de edelherten, wilde zwijnen en de schotse hooglanders, maar je kunt er ook dassen, vossen en heel veel verschillende soorten vogels spotten. Kom je speciaal naar de Veluwe om dieren te spotten? Dan kun je dit het beste vroeg in de ochtend of in de schemering doen. 

Heb je ooit al eens gehoord van de Big Five van de Veluwe? In ons artikel lees je alles over het spotten van de Veluwe Big Five!

Op de Veluwe vind je een aantal mooie en interessante bezienswaardigheden, waarvan de bekendste het Nationaal Park De Hoge Veluwe is. Andere populaire bezienswaardigheden zijn: 

  • Het Kröller-Müller Museum;
  • Paleis Het Loo;
  • De Apenheul.

Ontdek in dit artikel de mooiste plekken in het Nationaal Park De Hoge Veluwe!

Ja, er zijn veel leuke accommodaties op de Veluwe waar je kan verblijven tijdens een weekendje weg. Het aanbod is heel divers, van glampings en campings tot vakantieparken en hotels. Een aantal leuke accommodaties zijn:

Natuurhuisjes op de Veluwe

De Veluwe is één van de mooiste plekken in Nederland om midden in de natuur te overnachten. Op de website van Natuurhuisje.nl vind je een divers aanbod aan vakantiehuizen en knusse bungalows. Hier vind je zonder twijfel een toffe accommodatie om te verblijven tijdens een weekendje op de Veluwe.

onze uitgelichte bestemmingen in Nederland

Veluwe is één van de prachtige bestemmingen in Nederland, ontdek ze allemaal!

Populaire Nederland reisblogs

Ontdek onze meest gelezen reisblogs vol persoonlijke tips, inspirerende avonturen en verborgen pareltjes in Nederland.