Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Buitenplaats Beekhuizen: luxe glamping op de ongerepte Veluwe

Nationaal Park Veluwezoom behoort tot Nederland’s trots als het aankomt op natuur. Je kunt je hier dagen vermaken in de overweldigende bossen, op de kleurrijke heide en bij de schitterende stuifzandgebieden. Afgelopen weekend gingen wij eropuit naar dit mooie natuurgebied. Om het ultieme glamping gevoel op de Veluwe te ervaren, sliepen wij bij Buitenplaats Beekhuizen. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van het natuurschoon overal om je heen. 

beekhuizen
lodgetent buitenplaats beekhuizen

Overnachten bij Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen is gevestigd in Velp, te midden van een heuvelachtige bos- en heidegebied aan de rand van Nationaalpark Veluwezoom. De voormalige camping die gevestigd was op deze plek, is in een jaar tijd volledig gerenoveerd tot een kleinschalig ‘glamping-only’ vakantiepark. In 2016 opende Buitenplaats Beekhuizen officieel haar deuren en sindsdien is het een populaire glamping only op de Veluwe voor jong en oud. 

De accommodaties van Buitenplaats Beekhuizen

Het concept van het vakantiepark sprak ons direct aan. Het avontuurlijke gevoel van kamperen in de natuur, maar tegelijkertijd toch comfortabel overnachten. Wij sliepen in een Lodgetent XL: een ruime Lodgetent voor zeven personen. Naast deze XL Lodgetenten, beschikt het vakantiepark over Wellness Lodgetenten met privé hot tubs en verschillende Pods. Dit zijn de knusse, houten accommodaties die je rechts hieronder ziet. 

De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. In onze lodgetent XL hadden wij een duurzame pelletkachel, die onze tent nog behaaglijker maakte dan hij al was. Mocht je nog meer warmte nodig hebben dan is er zelfs nog een petroleumkachel en een elektrische blower aanwezig. Aangezien de houten vloer wel erg koud kan aanvoelen in de lodgetent, raden wij aan lekkere dikke sokken of pantoffels mee te nemen! Wat nog een heerlijke warme aanvulling is voor de nacht zijn de kruikjes die bij de douche voor je klaar hangen.

Veluwe Buitenplaats Beekhuizen

De ideale uitvalsbasis om de Veluwe te ontdekken

Buitenplaats Beekhuizen is de ideale uitvalsbasis om de Veluwe te ontdekken. Er zijn verschillende mooie wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterroutes die in de omgeving van het park starten. Tevens organiseert het park regelmatig verschillende soorten activiteiten. Zo start er op de Buitenplaats een wildexcursie met de boswachter van Natuurmonumenten ‘Spot de Big Five’ en zijn er activiteiten zoals een Wilde Waterwandeling, Mindful wandeling en Zintuigentocht. Maar zijn er ook knutselactiviteiten voor de kids in de groepstent.

Wij besloten tijdens ons verblijf bij Buitenplaats Beekhuizen een wandeling van 5 kilometer te maken over de Posbank en een bezoek te brengen aan het Rozendaalsche veld. Dit is, net als de Posbank, een heidegebied op de Veluwe. Op het Rozendaalsche veld staat de Brandtoren, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de heide. Ook spotten wij hier onderweg herten en Schotse Hooglanders, wat een ervaring! 

Faciliteiten op het park

Ook zonder het vakantiepark van Buitenplaats Beekhuizen te verlaten, kun je je prima vermaken. Zo vind je op het park restaurant WOODZ met een heerlijk buitenterras voor het gehele jaar, in de winter zelfs heerlijk verwarmd. Maar nu tijdens corona alleen voor afhaal geopend. Verder zijn er meerdere speelmogelijkheden voor kinderen zoals de kabelbaan, glijbaan en waterpomp. Ook is er een hot tub die je kunt reserveren. Het ultieme wintergevoel kregen wij van het stoken van een vuurtje voor onze lodgetent. Wij kochten bij de receptie een tas met houtblokken en aanmaakblokjes (voor €9,50) en hebben genoten van het knetterende vuur, de warmte en het gezellige oer-gevoel dat het met zich meebrengt. Warme chocolademelk en marshmallows mochten hierbij natuurlijk niet ontbreken! 

marshmallows veluwe
Buitenplaats Beekhuizen Veluwe

Eropuit in de omgeving van Buitenplaats Beekhuizen

Naast de schitterende wandelroutes is er in de omgeving van Buitenplaats Beekhuizen nog meer te beleven. Zo vind je in de buurt onder andere Burgers’ Zoo, het Nederlands Openluchtmuseum, Kasteel Rosendael en op een halfuurtje rijden het bekende Kröller-Müller Museum. Verder zijn er in de buurt leuke Hanzesteden te bezoeken zoals Doesburg of Zutphen. Houd je van shoppen, dan is de stad Arnhem een aanrader. Nog een tip is een uitstapje naar Bronkhorst. Dit is officieel het kleinste stadje van Nederland. 

Wat je plannen ook zijn, Buitenplaats Beekhuizen is de plek van waaruit je zowel de schitterende omgeving kunt verkennen, als heerlijk kunt onthaasten. 

Fijne inspiratie voor een weekend op de Veluwe

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Overnachten Nederland? Laat je inspireren!