Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Gerberoy is misschien wel één van de best bewaarde geheimen van Noord-Frankrijk. Op zo’n 80 kilometer van de wereldstad Parijs vind je dit pittoreske en sprookjesachtige dorpje. Een plaatsnaam die misschien niet direct een belletje doet rinkelen. Toch is het middeleeuwse Gerberoy uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het vestingplaatsje dankt zijn bescheiden bekendheid aan de rozenteelt. Talloze geurende klimrozen, maar ook kleurrijke hortensia’s, blauweregen en madeliefjes versieren de 17 en 18-eeuwse stenen huisjes en geplaveide straatjes van Gerberoy. Wij delen de mooiste bezienswaardigheden en al onze tips voor een bezoek aan Gerberoy in Frankrijk. 

Gerberoy: het rozendorpje tussen de glooiende heuvels 

Gerberoy is gelegen in de regio Picardië. Het heeft een oppervlakte van 4,5km² en telt nog geen 100 inwoners. Het slaperige dorpje is te vinden te midden van de glooiende heuvels in een rustieke Franse omgeving. Een wandeling door Gerberoy is een genot voor het oog. Het dorpje biedt een opeenvolging van schilderachtige dorpsaangezichten en charmante doorkijkjes. Niets doet vermoeden dat een drukke stad als Parijs eigenlijk zo dichtbij is. En juist dat maakt de rust en het middeleeuwse karakter van Gerberoy misschien wel extra uniek. 

De tuin van Le Sidaner in Gerberoy

Gerberoy is onlosmakelijk verbonden aan de naam van de Franse kunstenaar Henri Le Sidaner. In 1904 vestigde Le Sidaner zich in Gerberoy: de gedroomde locatie voor zijn schildersezel. Hier creëerde hij midden in het dorp een prachtige tuin, die diende als inspiratie voor zijn kunstwerken. De tuin van Le Sidaner is nog altijd te bezoeken en is vandaag de dag één van de belangrijkste bezienswaardigheden in het dorp. 

La Ruelle Saint-Amant

La Ruelle Saint-Amant is het meest fotogenieke straatje van Gerberoy. In het authentieke steegje staan eeuwenoude stenen panden, omringd door hazelnootbomen en een vrolijke, kleurrijke bloemenzee. Aan het einde van La Ruelle Saint-Amant staat een prachtig blauw geschilderd huisje, het bekende La Maison Bleue. 

gerberoy rue
La Ruelle Saint-Amant

La Maison Bleue

Het is misschien wel het opvallendste vakwerkhuisje van Gerberoy: La Maison Bleue. Midden in het dorp, aan het einde van La Ruelle Saint-Amant staat dit schitterende huisje met de lichtblauwe deuren, luiken en muren. Het is één van de meest geliefde bezienswaardigheden in Gerberoy. 

Je kunt het authentieke huisje uit 1690 eigenlijk niet mislopen tijdens een wandeling door Gerberoy. Wij vonden La Maison Bleue al snel en raakten niet uit gefotografeerd bij dit prachtige plaatje. 

La Maison Bleue
gerberoy blauwe huis
La Maison Bleue

Even bijkomen in Gerberoy: leuke restaurants en salon de thés

Op zoek naar een rustig plekje om het beeldige schouwspel van Gerberoy in je op te nemen? In het dorp vind je een aantal gezellige restaurants, lunch hotspots en typisch Franse salon de thés (theehuisjes en -tuinen). Wij hebben tijdens ons bezoek aan Gerberoy gedineerd bij restaurant Les Remparts en de volgende dag een koffiestop ingelast in de mooie binnentuin van L’atelier Gourmand de Sarah

Les Remparts

Gerberoy
  •  

L'atelier de Sarah

Gerberoy
  •  

Le Jardin des Ifs

Gerberoy
  •  

La Collégiale Saint-Pierre

Een andere mooie trekpleister in Gerberoy is La Collégiale Saint-Pierre. Het oudste gedeelte van de kerk is gebouwd in de 11e eeuw. Het nieuwere gedeelte van La Collégiale Saint-Pierre is door verwoesting tijdens de Honderdjarige Oorlog in de 15e eeuw herbouwd. Hierdoor is de bouwstijl van de historische kerk een combinatie van de romaanse en de gotische architectuur. Je kunt de kerk zowel van binnen als van buiten bewonderen. La Collégiale Saint-Pierre is een mooie bezienswaardigheid om te bekijken tijdens een bezoek aan Gerberoy. 

Fijne accommodaties in de buurt van Gerberoy

In de directe omgeving van Gerberoy zijn tal van fijne slaapplekjes te vinden. De meeste accommodaties op enkele kilometers van Gerberoy zijn B&B’s, veelal gelegen in het uitgestrekte, groene landschap van Picardië. Op de vergelijkingswebsite Booking.com vind je accommodaties in verschillende prijsklassen. 

Ben je op zoek naar een unieke verblijfsplek tijdens een trip naar Gerberoy? Dan is de accommodatie Au Vieux Moulin zeker de moeite waard. Midden in de natuur vind je deze unieke bungalow met Scandinavisch bad en sauna buiten. Au Vieux Moulin is een duurzame keuze. Zo werkt de buitenverlichting op zonne-energie en zijn alle producten (voor bijvoorbeeld het ontbijt) lokaal en biologisch. Alle producten komen van lokale verkopers uit een straal van minder dan een uur van de bungalow. De accommodatie ligt op 10-15 minuten rijden van Gerberoy. De ideale uitvalsbasis om de regio te ontdekken. 

Au Vieux Moulin

Roy-Boissy
  •  

Accommodaties in Picardië

Hotels en B&B's
  •  

Maak een roadtrip langs de Opaalkust in Noord-Frankrijk

Krijg je geen genoeg van de prachtige landschappen in Noord-Frankrijk en maak je graag een roadtrip langs de kust? De Franse Opaalkust is een verrassende bestemming voor een vakantie in Noord-Frankrijk en makkelijk te combineren met een bezoek aan het dorpje Gerberoy. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Frankrijk? Laat je inspireren!