Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dit zijn de lekkerste hotspots in Willemstad

Inhoud

Zijn er leuke hotspots te vinden in Willemstad? Nou en of! Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en hier vind je een aantal van de beste en leukste restaurants op het eiland. De bruisende hoofdstad is opgedeeld in verschillende wijken, waaronder het altijd gezellige Punda, het kleurrijke Otrobanda en sfeervolle Pietermaai. Ontdek al wandelend door de straten de veel gezellige restaurants en bars die de hoofdstad rijk is. In dit artikel delen wij onze favoriete hotspots in en nabij Willemstad, die we uiteraard allemaal zelf hebben bezocht!

1. Restaurant & Café De Gouverneur De Rouville

Wanneer je net zoals wij gek bent op koloniale panden dan kan je in het restaurant van De Gouverneur je hart ophalen. Het prachtige roodkleurige pand is de topper van Otrobanda. De inrichting heeft wat weg van een Zuid-Afrikaanse stijl met een grote houten bar en aan wenteltrap naar de tweede verdieping. De perfecte spot is te vinden op het balkon vanwaar je uitzicht hebt op de Handelskade, de Pontjesbrug en de 56-meter hoge Koningin Julianabrug. Niet getreurd als hier geen plek meer is, de binnentuin is net zo leuk. Wij waren hier voor een lekkere koffie met een Blue Curaçao Cheesecake, maar de gehele kaart ziet er geweldig uit. 

Prijsklasse: €€-€€€

IJskoffie bij de Gouverneur
Hotspot Gouverneur Willemstad
Restaurant & Café De Gouverneur De Rouville

2. La Boheme

Restaurant La Boheme is een sfeervolle plek in Punda die zowel onder locals als onder toeristen erg geliefd is. Het restaurant wordt gerund door vriendelijk personeel. Zodra je plaats hebt genomen krijg je twee grote kaarten te zien. Op de ene kaart staan alle soorten smoothies vermeld en op de andere kaart staan de gerechten. Je kan kiezen uit traditionele Venezolaanse Arepa’s, wraps of sandwiches. Een heerlijke plek om te lunchen!

Prijsklasse: €-€€

La Boheme willemstad
La Boheme
Willemstad La Boheme
Smoothies La Boheme

3. Mosa

Eén van onze lievelingsconcepten wanneer wij uit eten gaan is shared dining, en dat kennen ze ook op Curaçao. Bij Restaurant Mosa kun je je smaakpapillen laten verrassen tijdens een culinair avondje uit eten. De gerechten zijn origineel, internationaal en modern. Laat je zeker informeren over de specials van de dag. Wij stonden versteld van de kennis en smaakexplosies. Het overdekte terras bevindt zich in een soort binnentuin omringd met de prachtige koloniale panden. Een heel romantische plekje in de wijk Pietermaai. Na een avond heerlijk uit eten kun je bij het naastgelegen Caña nog aan de bar schuiven voor een heerlijke cocktail.

Prijsklasse: €€-€€€

Mosa Pietermaai
Uit eten bij Mosa
Mosa hotspots Willemstad
Restaurant Mosa

4. De Heeren @ SEA

Het bekende restaurant van Scuba Lodge is in de zomer van 2020 heropend onder de naam De Heeren @ Sea en is een heerlijk plekje om aan tafel te schuiven. Eten doe je hier met je voeten in het zand of kijk vanaf de houten vlonder uit over zee. ‘s Avonds branden er fakkels langs de kustlijn, speelt er achtergrondmuziek door de speakers en kun je de zon achter de horizon zien zakken. Al met al, een heel romantisch plekje om te lunchen of dineren. De menukaart is overigens heel divers, dus je vindt hier gegarandeerd wat lekkers op de kaart!

Prijsklasse: €€-€€€

Heeren at Sea
De Heeren @ SEA
Heeren at sea pietermaai
Uit eten bij De Heeren @ SEA

5. Fort Nassau

Fort Nassau is het meest spectaculaire restaurant op Curaçao waar wij hebben gegeten. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het restaurant een zeer unieke locatie in een 18-eeuws fort. Het historische karakter is behouden wat een warme sfeer creëert. Vanuit het restaurant kun je genieten van een 360-view over Curaçao. Zorg dat je een tafel reserveert aan de rand van het restaurant net voor zonsondergang!

Prijsklasse: €€-€€€

Fort Nassau Curacau
Uit eten bij Fort Nassau
Gin&Tonic Fort Nassau
Hotspots Willemstad Fort Nassau
Uit eten tijdens zonsondergang op Curaçao

6. De Visserij

Een hotspot die je op veel blogs zal zien terugkomen is De Visserij. En terecht, dit is een hotspot op Curaçao waar je geweest moet zijn. Hier geniet je namelijk van de meest verse en lekkerste vis.  Het menu is afhankelijk van wat er op de dag zelf is gevangen, maar juist dat maakt het ook zo leuk om hier te eten. De Visserij koopt de vis van lokale vissers waarmee ze het beroep van de visserman steunen. Uit eten bij De Visserij is een leuke ervaring. Bij aankomst geef je bij de counter door wat je wilt eten (bestel zeker de tonijn sashimi). Hierna neem je plaats aan één van de lange tafels of aan een tafeltje langs het water. Zodra het eten klaar is worden er bakjes op tafel gezet. Het genieten kan dan pas echt beginnen. 

Prijsklasse: €-€€

De Visserij Curacao
De Visserij op Curaçao
De Visserij Curacao
Al het lekkers op tafel bij De Visserij

7. Maira’s Kitchen

In de kleurrijke straten van Otrobanda vind je niet alleen mooie boutique hotels waar je kunt verblijven, je vindt er ook sfeervolle hotspots om te lunchen. Een voorbeeld daarvan is Maira’s Kitchen. Een plekje waar je echt even tot rust kunt komen en kunt genieten van smakelijke gerechten. Tip: je kunt er ook terecht voor ontbijt, cocktails en diner!

Prijsklasse: €€-€€€

Maira's Kitchen
Maira's Kitchen
Maira's Kitchen Otrobanda
Maira's Kitchen, Otrobanda

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Populair in Curaçao

Meer Curaçao? Laat je inspireren!