Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Culinaire reis Peru: duurzame en authentieke reiservaringen met Peru Well Served

Een culinaire reis door Peru, dat klinkt toch als muziek in je oren? Wij zijn gek op culinaire ervaringen en ontdekken dan ook graag tijdens onze reizen wat de lokale keuken van de betreffende bestemming zo speciaal maakt. Voor ons gaan dergelijke gastronomische activiteiten dan ook hand in hand met culturele activiteiten. Peru Well Served is een lokale reisorganisatie die is gevestigd in Lima en zij namen ons mee op culinaire reis door Peru. Het was een waanzinnige reis waarbij we door middel van duurzame en authentieke activiteiten kennis maakten de Peruaanse gastronomie. 

Lokale reisorganisatie Peru Well Served

Wij zijn in contact gekomen met reisorganisatie Peru Well Served tijdens onze zoektocht naar unieke plekken in Peru. Want los van de hoogtepunten zoals oasestad Huacachina en de Colca Canyon, ontdekken wij ook graag plekken weg van de massa. En dat is dan ook precies waar reisorganisatie Peru Well Served in uitblinkt. 

Uit een enorme passie en liefde voor reizen en lekker eten hebben Alexia Harten en Luciano Canella reisorganisatie Peru Well Served opgericht. Letterlijk vertaald betekent Well Served ‘goed geserveerd’ en dit staat dan ook voor de vrijgevigheid van de Peruaanse bevolking en het delen en uitserveren van zelfgemaakte gerechten. Samen eten wordt in Peru gezien als een feest waarbij relaties en het leven worden gevierd. 

Reistips Peru

Een op maat gemaakte reis

Waar veel reisorganisaties standaard reizen langs de hoogtepunten van Peru aanbieden, kijkt Peru Well Served naar wat jij daadwerkelijk uit je reis wilt halen. Zo zijn belangrijke vragen als welke bestemmingen je absoluut wilt zien en waar je interesses liggen goed om te beantwoorden. Want door hier inzicht in te geven kunnen ze een passend voorstel op maat creëren. 

Zo is ook onze reis met Peru Well Served tot stand gekomen. Door aan te geven interesse te hebben in de Inca-cultuur en het ontdekken van plekken buiten de gebaande paden, hebben wij tijdens ons verblijf in de Sacred Valley de mooiste avonturen meegemaakt. Hierover later meer!

Culinaire reis Peru

Peru is verdeeld in drie regio’s: de kust, de hooglanden en het regenwoud. Elke regio heeft zo zijn eigen gebruiken en ingrediënten, en dus ook zijn eigen gastronomie. Ben je echt geïnteresseerd in het ontdekken van de lokale keuken in Peru, dan is het zeker aan te raden om culinaire bestemmingen te bezoeken met Peru Well Served. Neem bijvoorbeeld Lima, dit is namelijk de stad waar de complete Peruaanse gastronomie samen komt. Je vindt er eten uit de Amazone, uit het zuiden en nog veel meer invloeden. Niet zo gek dat je hier een aantal van ‘s werelds beste restaurants vindt. Maar vergeet ook niet bestemmingen zoals Ica waar je in het woestijnachtige landschap veel wijngaarden vindt. 

Traditioneel koken Patacancha Peru
Muffin hotspot Cusco
Lokale markt Cusco

Reizen door Peru met een oog voor duurzaamheid

Door de passie en liefde voor reizen én lekker eten te combineren weet het team achter Peru Well Served altijd een bijzonder culinaire reis samen te stellen. Los van het feit dat jij als reiziger helemaal in de watten gelegd wordt, profiteert ook de lokale bevolking van deze vorm van reizen. Denk aan lokale boeren, producenten, koks en gidsen. Peru Well Served zet zich in voor authentieke en duurzame ervaringen en dat is dan ook precies wat wij zo mooi vinden aan deze lokale reisorganisatie. 

Al sinds het begin zet Peru Well Served zich in voor verantwoord reizen en dat doen ze door zich te richten op drie belangrijke pijlers: Fair Trade, vermindering CO2-voetafdruk en kindervoeding. Zo wordt er bij elke reis samengewerkt met lokale gemeenschappen, gaat een deel van de opbrengst van de reizen naar organisaties die zich inzetten om arme kinderen te voorzien van voeding en ontvangt iedere reiziger na afloop van de reis een certificaat met de gegevens en coördinaten van een boom die namens hem/ haar is gepland in de Amazone. Hoe gaaf is het om je eigen boom te hebben in het Peruaanse regenwoud?! 

Perolniyoc waterval
Patacancha community bezoek peru
Boom Amazone

Onze ervaring met Peru Well Served

Zoals we al eerder deelden hebben wij in de Sacred Valley de mooiste avonturen beleefd. Zo bezochten wij onder begeleiding van een lokale gids de magische stad Machu Picchu. Ons bezoek aan de oude Inca-hoofdstad werd van te voren geheel georganiseerd door Peru Well Served. Op deze manier konden voor de volle 100% genieten van ons bezoek. Onze gids vertelde ook nog eens de meest interessante verhalen die we niet hadden willen missen. 

Onze mooiste herinnering aan de Sacred Valley was de dag dat we de Perolniyoc waterval en de Patacancha community bezochten. De Perolniyoc waterval is onder reizigers nagenoeg onbekend en dus erg lokaal. De wandelroute naar de waterval brengt je langs lokale dorpen. Het is een schitterende plek waar je volledig in rust kunt genieten van moeder natuur. 

In de bergen nabij Ollantaytambo wonen lokale gemeenschappen naar de levensstijl van de Inca’s. Een bezoek aan de Patacancha gemeenschap gaf ons een uniek kijkje in deze eeuwenoude levensstijl. Naast een feestelijk ontvangst maakten we hier kennis met een eeuwenoude manier van aardappelen, bonen en bananen bereiden in de grond. Dit soort culinaire en authentieke ervaringen zijn voor ons zo waardevol. Als je het aan ons vraagt, dan is Peru Well Served de reisorganisatie voor het creëren van een unieke reis door Peru!

ontdek de mooiste plekken in Peru

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!