Dit zijn de gezelligste kerstmarkten in Hamburg 

Vier weken voor kerstavond gaan de grootste en bekendste kerstmarkten van Duitsland open en uiteraard hoort de kerstmarkt van Hamburg hier ook bij. Met zo’n 15 kerstmarkten verspreid door de stad kun je niet om Hamburg heen als het aankomt op een gezellige kerstperiode. Er is glühwein, curry- én bratwurst, grünkohl en uiteraard nog veel meer typische Duitse lekkernijen. Struin door de sierlijk verlichte straten en bezoek alle unieke kerstmarkten in Hamburg!
Kerstdecoratie
Rathausmarkt

Kerst in Hamburg

Al eerder bezochten wij de Duitse steden Berlijn, Düsseldorf en Keulen tijdens de kerstperiode. Qua kerstsferen wisten we dus al een beetje wat we konden verwachten nu we voor het eerst Hamburg bezochten in de maand december. En wat ons betreft is december dan ook de ideale maand voor een stedentrip naar Hamburg. Onze verwachtingen van gezellige kerstsferen in Hamburg zijn dik overtroffen. De kerstsfeer voel en zie je namelijk overal in de stad. En de vele kerstmarkten en evenementen in de stad sluiten niet uit dat dit één van de gezelligste periodes is om de stad te bezoeken. Het grootste spektakel dat elke zaterdag tijdens de kerstperiode in Hamburg plaatsvindt is zonder twijfel de optocht met historische koetsen!

De kerstmarkten in Hamburg bezoeken tijdens corona

Dit jaar (2021) zijn er veel kerstmarkten in Duitsland geannuleerd vanwege het coronavirus, maar gelukkig vinden de kerstmarkten in Hamburg wel plaatst. In Hamburg geldt voor het bezoeken van de kerstmarkten het 2G-beleid (gevaccineerd en genezen). Je bent dan ook verplicht om bij de entree jouw QR-code en identiteitsbewijs te laten zien. Daarnaast is verplicht om je te registeren in de Luca-app waarmee je incheckt op locatie. De Luca-app wordt op veel plekken in Duitsland gebruikt ter registratie, het is dus handig om deze app voor vertrek te downloaden op je mobiel.

Bekijk hier de actuele maatregelen rondom het coronavirus in Hamburg.

Gluhwein
Kerst Hamburg
Gansemarkt Hamburg

Waar vind je de kerstmarkten in Hamburg?

Je vindt in totaal 15 kerstmarkten in Hamburg en logischerwijs allemaal op een andere locatie in de stad. Wat de kerstmarkten in Hamburg zo leuk maken om te bezoeken, is dat elke kerstmarkt uniek is. Dit zie je met name terug in de stijl van de kerstmarkt, maar ook in de kerstdecoratie die je kunt kopen op de markten.

Wij hadden helaas niet genoeg tijd om alle 15 kerstmarkten in Hamburg te bezoeken, maar uiteraard hebben wij wel onze favorieten voor je verzameld. Daarnaast zijn er nog een aantal kerstmarkten die het benoemen waard zijn, dus hierbij een lijstje met kerstmarkten in Hamburg.

Rathausmarkt Weihnachtsmarkt

De grootste en mooiste kerstmarkt in Hamburg is zonder twijfel de kerstmarkt op het plein bij het Rathaus. Het is hier niet alleen de kerstmarkt die je aandacht trekt, maar ook het imposante Rathaus zelf. Samen creëren ze de perfecte setting voor een avond vol kerstsferen. De kerstmarkt bij het Rathaus is opgedeeld in tweeën. Er is een deel om te genieten van een overheerlijke glühwein en een lekkere Duitse snack, en in het andere deel kun je shoppen. Je kunt op deze kerstmarkt met name met de handgemaakte producten kopen.

Weihnachtsmarkt am Gänsemarkt

De kerstmarkt op de Gänsemarkt is een zeer knusse maar absoluut sfeervolle kerstmarkt. Met name de leuk en mooi versierde houten huisjes trokken onze aandacht. Dit is de kerstmarkt in Hamburg waar je het traditionele kerstdrankje Feuerzangenbowle kunt bestellen en proeven. Het is een Duitse variatie op punch met rum en glühwein!
Oliebollen kerstmarkt
Bratwurst
Champignons kerstmarkt
Kerstmarkt eten

Weihnachtsmarkt Winterzauber Jungfernstieg

Langs het meer de Inner Alster vind je de Jungfernstieg kerstmarkt. Een prachtige plek voor een kerstmarkt met fijne uitzichten, zeker omdat je in het midden van het meer een drijvende, verlichte kerstboom ziet glinsteren. De kerstmarkt is te herkennen aan de witte tenten en de lokale delicatessen die je hier kunt kopen zoals worsten, gebrande noten en crêpes. Je kunt een bezoek aan deze kerstmarkt trouwens ideaal combineren met de kerstmarkt bij het Rathaus.

Fleetinsel en Hafencity

In, naar onze mening de mooiste wijk van Hamburg, vind je twee toppers van kerstmarkten. Vanwege de beperkte tijd die wij hadden zijn we hier helaas ‘s avonds niet meer geweest, maar desondanks willen we je deze echt tippen. Allebei de kerstmarkten hebben een unieke setting in het maritieme gedeelte van de stad. Een plek waar historie en moderne architectuur samenkomen. 

Santa Pauli Weihnachtsmarkt

De wijk St. Pauli is de plek in Hamburg waar je het uitbundige uitgaansleven vindt. Er hangt een typische sfeer die ons doet denken aan het rauwe karakter van Berlijn. Op de zeer bekende Reeperbahn vind je de kerstmarkt. Omdat het hier ‘s avonds pas tot leven komt is de kerstmarkt hier ook alleen ‘s avonds open. De kerstmarkt hier zou niet passen bij de wijk als het een traditionele kerstmarkt zou zijn, vandaar dat er hier en daar wat extra’s zijn met een knipoog naar het uitgaansleven. Zo vinden er ‘s avonds muziek optredens plaats en is er zelfs een ‘adults-only’ locatie met stripshows. 
Rathausmarkt
Kerstmarkten Hamburg

Tips voor het bezoeken van Hamburg in de kerstperiode

Voor een compleet overzicht van alle kerstmarkten inclusief adressen en openingstijden kun je het beste kijken op de website van Visit Hamburg. Houd er wel rekening mee dat wanneer je kerst viert in Hamburg (in heel Duitsland over het algemeen) de kerstmarkten op 24 en 25 december vaak gesloten zijn. 

Ook al kom je alleen voor de kerstmarkten het is zeker de moeite waard om nog wat van de stad te ontdekken. Wij spendeerden in totaal twee volle dagen in de stad en hadden een perfecte combinatie van ontdekken en genieten van de kerstsferen. We sliepen in het viersterrenhotel Baseler Hof dat op loopafstand lag van onze twee favoriete kerstmarkten, namelijk de kerstmarkt op Gänsemarkt en bij het Rathaus. Ideaal!

Alle Duitse steden zijn tijdens de kerstperiode in trek bij toeristen. Niet zo gek, want wie houdt er nou niet van die gezellige kerstsferen in het buitenland? Wanneer je dan ook een trip naar Hamburg wilt plannen in de kerstperiode, houd er dan wel rekening mee dat je op tijd boekt. Dit geldt zowel voor een hotelovernachting als voor een ticket met de trein naar Hamburg of retourticket met het vliegtuig.

bezoek kerstmarkten in buitenlandse steden

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts