Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Ontdek in dit artikel de gezelligste kerstmarkten in Hamburg (2023). Een aantal weken voor kerstavond gaan de grootste en bekendste kerstmarkten van Duitsland open en uiteraard hoort de kerstmarkt van Hamburg hier ook bij. Met zo’n 30 kerstmarkten verspreid over de stad kun je niet om Hamburg heen als het aankomt op een gezellige kerstperiode. Er is glühwein, curry- én bratwurst, grünkohl en uiteraard nog veel meer typische Duitse lekkernijen. Struin door de sierlijk verlichte straten en bezoek alle unieke kerstmarkten in Hamburg!
Kerstdecoratie
Rathausmarkt

Kerstmarkten Hamburg in 2023

Al eerder bezochten wij de Duitse steden Düsseldorf, Aken en Koblenz tijdens de kerstperiode. Qua kerstsferen wisten we dus al een beetje wat we konden verwachten toen we Hamburg bezochten in de maand december. En wat ons betreft is december dan ook de ideale maand voor een stedentrip naar Hamburg. Onze verwachtingen van gezellige kerstsferen in Hamburg zijn dik overtroffen. De kerstsfeer voel en zie je namelijk overal in de stad. En de vele kerstmarkten en evenementen in de stad sluiten niet uit dat dit één van de gezelligste periodes is om de stad te bezoeken. Het grootste spektakel dat elke zaterdag tijdens de kerstperiode in Hamburg plaatsvindt is zonder twijfel de optocht met historische koetsen!

Gluhwein
Kerst Hamburg
Gansemarkt Hamburg

Waar vind je de kerstmarkten in Hamburg?

Je vindt in totaal 30 kerstmarkten dit jaar in Hamburg en logischerwijs allemaal op een andere locatie in de stad. Wat de kerstmarkten in Hamburg zo leuk maken om te bezoeken, is dat elke kerstmarkt uniek is. Dit zie je met name terug in de stijl van de kerstmarkt, maar ook in de kerstdecoratie die je kunt kopen op de markten.

Wij hadden helaas niet genoeg tijd om alle 30 kerstmarkten in Hamburg te bezoeken, maar uiteraard hebben wij wel onze favorieten voor je verzameld. Daarnaast zijn er nog een aantal kerstmarkten die het benoemen waard zijn, dus hierbij onze top 5 kerstmarkten in Hamburg.

1. Rathausmarkt Weihnachtsmarkt (voor het stadhuis)

De grootste en mooiste kerstmarkt in Hamburg is zonder twijfel de kerstmarkt op het plein bij het Rathaus. Het is hier niet alleen de kerstmarkt die je aandacht trekt, maar ook het imposante Rathaus zelf. Samen creëren ze de perfecte setting voor een avond vol kerstsferen. De kerstmarkt bij het Rathaus is opgedeeld in tweeën. Er is een deel om te genieten van een overheerlijke glühwein en een lekkere Duitse snack, en in het andere deel kun je shoppen. Je kunt op deze kerstmarkt met name met de handgemaakte producten en leuke souvenirs kopen.

De kerstmarkt op het plein bij het Rathaus is er van 23 november 2023 t/m 23 december 2023 en is geopend van 11:00 uur tot 21:00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 22:00 uur). 

2. Weihnachtsmarkt am Gänsemarkt

De kerstmarkt op de Gänsemarkt is een zeer knusse maar absoluut sfeervolle kerstmarkt. Met name de leuk en mooi versierde houten huisjes trokken onze aandacht. Dit is de kerstmarkt in Hamburg waar je het traditionele kerstdrankje Feuerzangenbowle kunt bestellen en proeven. Het is een Duitse variatie op punch met rum en glühwein!

De kerstmarkt op de Gänsemarkt is er van 23 november 2023 t/m 23 december 2023 en is geopend van 11:00 uur tot 21:00 uur (de eettentjes blijven open tot 23:00 uur). 

Oliebollen kerstmarkt
Bratwurst
Champignons kerstmarkt
Kerstmarkt eten

3. Weihnachtsmarkt Winterzauber Jungfernstieg

Langs het meer de Inner Alster vind je de Jungfernstieg kerstmarkt. Een prachtige plek voor een kerstmarkt met fijne uitzichten, zeker omdat je in het midden van het meer een drijvende, verlichte kerstboom ziet glinsteren. De kerstmarkt is te herkennen aan de witte tenten en de lokale delicatessen die je hier kunt kopen zoals worsten, gebrande noten en crêpes. Je kunt een bezoek aan deze kerstmarkt trouwens ideaal combineren met de kerstmarkt bij het Rathaus.

De Jungfernstieg kerstmarkt is er van 23 november 2023 t/m 31 december 2023 en is geopend van 11:00 uur tot 21:00 uur. De kerstmarkt is gesloten op 24 en 25 december 2023. 

Ontdek: De leukste kerstmarkten in Europa
Op zoek naar nog meer inspiratie voor een weekendje weg in kerstsferen? Ontdek aan de hand van onze tips de leukste kerstmarkten van Europa.

4. Fleetinsel en Hafencity

In, naar onze mening de mooiste wijk van Hamburg, vind je twee toppers van kerstmarkten. Vanwege de beperkte tijd die wij hadden zijn we hier helaas ‘s avonds niet meer geweest, maar desondanks willen we je deze echt tippen. Allebei de kerstmarkten hebben een unieke setting in het maritieme gedeelte van de stad. Een plek waar historie en moderne architectuur samenkomen. 

De kerstmarkten zijn geopend van 20 november t/m 30 december 2023, met uitzondering van 26 november en 24 – 25 december 2023.

5. Santa Pauli Weihnachtsmarkt

De wijk St. Pauli is de plek in Hamburg waar je het uitbundige uitgaansleven vindt. Er hangt een typische sfeer die ons doet denken aan het rauwe karakter van Berlijn. Op de zeer bekende Reeperbahn vind je de kerstmarkt. Omdat het hier ‘s avonds pas tot leven komt is de kerstmarkt hier ook alleen ‘s avonds open. De kerstmarkt hier zou niet passen bij de wijk als het een traditionele kerstmarkt zou zijn, vandaar dat er hier en daar wat extra’s zijn met een knipoog naar het uitgaansleven. Zo vinden er ‘s avonds live muziek optredens plaats en is er een openlucht kunstgalerij. 

De Santa Pauli kerstmarkt is er van 13 november 2023 t/m 23 december 2023. De openingstijden zijn: maandag  — woensdag: 16:00 uur — 23:00 uur, donderdag 16:00 uur — 00:00 uur, vrijdag en zaterdag 13:00 uur — 01:00 uur en zondag: 13:00 uur — 23:00 uur. Op 19 en 26 november is de kerstmarkt gesloten.

Rathausmarkt
Kerstmarkten Hamburg

Een weekendje Hamburg tijdens de kerstperiode

Als je dan toch helemaal naar Hamburg bent gekomen voor het bezoeken van de kerstmarkten, dan kun je er net zo goed een gezellige stedentrip van maken. Hamburg heeft namelijk een aantal toffe bezienswaardigheden die het ontdekken dubbel en dwars waard zijn. Wat dacht je van het Elbphilharmonie en Speicherstadt? Dit zijn enkele hoogtepunten van Hamburg!

Baseler Hof

Hamburg is een bruisende havenstad en heel erg de moeite waard om te ontdekken. Een fijn en typisch Duits hotel om te verblijven is het 4-sterrenhotel Baseler Hof. Het hotel is op loopafstand gelegen van onze twee favoriete kerstmarkten in Hamburg, namelijk de kerstmarkt op Gänsemarkt en de kerstmarkt bij het Rathuis. De prijs per nacht varieert tussen de €100 en €150 per nacht.

Tips voor Hamburg bezoeken in de kerstperiode

Voor een compleet overzicht van alle kerstmarkten inclusief adressen en openingstijden kun je het beste kijken op de website van Visit Hamburg. Houd er wel rekening mee dat wanneer je kerst viert in Hamburg (in heel Duitsland over het algemeen) de kerstmarkten op 24 en 25 december vaak gesloten zijn. 

Alle Duitse steden zijn tijdens de kerstperiode in trek bij toeristen. Niet zo gek, want wie houdt er nou niet van die gezellige kerstsferen in het buitenland? Wanneer je dan ook een trip naar Hamburg wilt plannen in de kerstperiode, houd er dan wel rekening mee dat je op tijd boekt. Dit geldt zowel voor een hotelovernachting als voor een ticket met de trein naar Hamburg of retourticket Amsterdam – Hamburg.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!