Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Koh Rong Samloem is het tropische eiland met witte zandstranden in Cambodja dat je wilt bezoeken. Een verblijf op dit eiland staat volledig in het teken van tot rust komen. Je kunt er in tegenstelling tot het bekendere eiland Koh Rong niet zo veel doen. Geniet van relaxte dagen op één van de heerlijke stranden, en maak een wandeling door de jungle wanneer je toch iets actiefs wilt doen. Benieuwd naar al onze tips voor een fijn verblijf op Koh Rong Samloem? In dit artikel lees je hoe je er komt, wat je allemaal kunt doen en delen we uiteraard goede hotel tips.

Koh Rong of Koh Rong Samloem?

Wanneer je een rondreis maakt door Cambodja zul je ongetwijfeld één van de twee eilanden willen bezoeken, maar welke kies je als je niet allebei kunt bezoeken? Laat deze informatie je op weg helpen een keuze te maken tussen de eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem. 

Heb je behoefte aan een bruisende omgeving, het ontmoeten van andere reizigers en sta je open voor gezellige feestjes? Dan is Koh Rong het eiland waar jij heen moet. Koh Rong is een stuk groter en de voorzieningen en ontwikkelingen zijn er ook een stuk beter dan op het eiland Koh Rong Samloem. Je vindt er veel leuke restaurants, mooie resorts en meerdere mooie stranden die je kunt ontdekken.

Koh Rong Samloem daarentegen is een stuk kleiner dan Koh Rong, maar net zo tropisch en een stuk ongerepter. De voorzieningen en ontwikkelingen lopen hier achter en het sfeertje dat hier hangt is dan ook veel relaxter.

Het eiland Koh Rong Samloem

Er zijn twee gebieden die je kunt overwegen om te bezoeken op het eiland Koh Rong Samloem, en dat zijn Saracen Bay en M’Pai Bay. Saracen Bay is de meest voor de hand liggende bestemming aangezien dit een uitgestrekte baai is waar je een aantal fijne restaurants en hotels vindt. Dit is ook de locatie vanwaar je het beste de mooie ongerepte stranden kunt verkennen.

M’Pai Bay ligt in het noorden van het eiland en is een authentiek vissersdorpje op Koh Rong Samloem. Je kunt hier ervaren hoe de locals al jaren hun leven leiden op het eiland. En dat is een ervaring die altijd indruk op je zal maken. Wil je tijdens je verblijf op Koh Rong Samloem ook een kijkje nemen in M’Pai Bay? Dan kunnen we je dat tippen als uitstapje vanuit Saracen Bay. Er vaart tussen beide baaien een taxiboot en een retour kost $10 per persoon. Houd er rekening mee dat de laatste taxiboot om 17:00 uur vertrekt.

Belangrijk om te weten is dat er op het eiland Koh Rong Samloem geen ATM is. Neem dus voldoende cash mee!

Ontdek de mooiste stranden op Koh Rong Samloem

Beeld je het volgende in: uitgestrekte zandstranden, metershoge palmbomen en kraakhelder zeewater. Dit is zonder twijfel hoe jij de stranden van Koh Rong Samloem nu in beeld hebt. Het zal dan ook een droom zijn die uitkomt als je over één van de mooie stranden van Koh Rong Samloem wandelt, want in werkelijkheid is het nog veel mooier dan wij hier in woorden kunnen omschrijven.

Lazy Beach

Favoriet bij ons is Lazy Beach, een prachtig goudgeel zandstrand dat je makkelijk te voet kunt bereiken vanaf Saracen Bay. Ter hoogte van Leng Meng Beach Bungalows vind je een zandpad dat naar het strand leidt. Je doet er ongeveer 20 minuten over om bij Lazy Beach te komen. Het is een heerlijk strand om de dag te spenderen. Lunchen kun je bij Beach Bar Lazy Beach waar je tevens ook snorkels kunt huren.

Stranden Koh Rong Samloem Lazy Beach

Sunset Beach

Het mooiste strand dat je kunt vinden op Koh Rong Samloem is Sunset Beach. Je kunt deze waanzinnige baai te voet bereiken vanaf Saracen Bay. Ter hoogte van de pier en de duikwinkel vind je een pad dat je door de jungle leidt naar Sunset Beach. Maak je klaar voor een uitdagende hike van 20 minuten, een hike die je liever op stevige schoenen aflegt dan op slippers.

De baai van Sunset Beach is klein maar fijn met een aantal bungalows, een restaurant en hangmatten tussen de bomen. Het voelt hier echt alsof je op een afgelegen stukje van het eiland bent. Een paradijs waar je niet meer weg wil. Zoals de naam van het strand al doet vermoeden is Sunset Beach de ideale plek op het eiland om de zon achter de horizon te zien verdwijnen.

Reistips Cambodja Koh Rong Samloem

Saracen bay

Saracen Bay is het bekendste strand van Koh Rong Samloem. Het zandstrand is in vergelijking met de andere twee stranden niet goudgeel maar juist heel wit. Saracen Bay behoort dan ook zeker thuis in het rijtje met de mooiste stranden op Koh Rong Samloem. ‘s Ochtends kun je hier prachtig de zon op zien komen, waarna het leven in deze baai al snel op gang komt. Nog een leuke tip om te doen op Koh Rong Samloem is om te hiken naar The Old Lighthouse. Over deze wandeling doe je ongeveer 1 uur vanaf Saracen Bay.

Koh rong samloem
koh rong samloem sacaren bay

Hoe kom je op Koh Rong Samloem?

Je kunt Koh Rong Samloem maar op 1 manier bereiken en dat is per boot. Er vertrekken dagelijks meerdere ferry’s vanuit de haven van Sihanoukville. Vaak doen deze ferry’s zowel het eiland Koh Rong als Koh Rong Samloem aan. Het is dus ook mogelijk om vanaf Koh Rong de boot te pakken naar Koh Rong Samloem. Je koopt een ticket op de pier in Sihanoukville. Een retourticket kost $25 per persoon. Wil je met de boot naar M’Pai Bay? Let dan op dat je op de boot van G.T.V.C. stapt. 

Koh Rong Samloem Cambodja

Waar verblijven op Koh Rong Samloem?

De meeste bungalows om te verblijven vind je op Saracen Bay, maar je kunt er ook voor kiezen om te verblijven in M’Pai Bay. Bij het boeken van een verblijf op Koh Rong Samloem is het vooral verstandig om te kijken naar de voorzieningen. Een verblijf die we je zeker kunnen aanraden is Bamboo Jam door de gezellige sfeer en kleurrijke bungalows en Saracen Bay Resort vanwege de mooie bungalows en heerlijke ligbedden op het strand. 

Accommodaties op Koh Rong Samloem

Bamboo Jam

Koh Rong Samloem
  •  

Saracen Bay Resort

Koh Rong Samloem
  •  

Tips voor reizen door Cambodja

Cambodja is een prachtige bestemming in Azië en is zeer geliefd onder avontuurlijke reizigers en backpackers. Het nationale symbool van het land, en ‘s werelds grootste religieuze bouwwerk, is Angkor Wat. Een bijzondere locatie dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt en zonder twijfel het hoogtepunt van je rondreis door Cambodja zal zijn. Benieuwd naar onze tips voor een rondreis? Dit is de ultieme reisroute voor 2 weken Cambodja!

meer inspiratie voor een reis door Cambodja

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Cambodja? Laat je inspireren!