Reistips voor het prachtige eiland Koh Rong Samloem

Eén van de mooiste en rustigste eilanden waar wij ooit hebben verbleven was Koh Rong Samloem. Met zijn prachtig uitgestrekte witte stranden en kristalhelder water heeft het een bijzonder plekje in ons hart veroverd. Voor de kust van Cambodja vind je de twee bekende eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem. De twee eilanden zijn bijna gelijknamig, maar totaal verschillend van elkaar. Koh Rong is het meest bezochte eiland en staat bekend als het party eiland van Cambodja. Koh Rong Samloem, een waar paradijs, wordt minder vaak bezocht. In deze blog lees je waarom je Koh Rong Samloem zeker moet zien wanneer je rondreis door Cambodja.

De mooiste stranden van Koh Rong Samloem

Op het eiland Koh Rong Samloem zijn er geen wegen, geldautomaten en is er weinig tot geen beschikking over elektriciteit en WiFi. Heel fijn voor de reiziger die zich even wil afsluiten van de buitenwereld. Je kan je prima vermaken op het 9 kilometer lange eiland. Verspreid over het eiland vind je meerdere prachtig gelegen stranden en waanzinnige jungle voor het maken van hikes. Omdat er niet veel toeristen naar Koh Rong Samloem reizen is de kans zeker aanwezig dat je één van de stranden voor jezelf hebt. 

Lazy Beach

Lazy Beach is naar mijn mening één van de fijnste stranden op Koh Rong Samloem. Je kan een heerlijke dag doorbrengen op dit goudgele zandstrand. Het water is kristalhelder waardoor je hier langs de kust goed kan snorkelen. Vanaf Saracen Bay loop je via het zandpad, ter hoogte van Leng Meng Beach Bungalows, naar Lazy Beach. Zodra je Lazy Beach bereikt vind je hier een leuke strandtent waar je heerlijk kunt lunchen en tevens ook snorkels kan huren.  

Stranden Koh Rong Samloem Lazy Beach

Sunset Beach

Sunset Beach is hét mooiste strand van Koh Rong Samloem. Ongeveer ter hoogte van de Beach Bar op Saracen Bay vind je een pad die leidt naar Sunset Beach. Dit pad loopt door de jungle en is niet ideaal om met je slippers af te leggen. Je loopt over dit pad in zo’n 20 minuten naar Sunset Beach. 

Zoals je op de foto kan zien is het water hier onwijs blauw en super helder. Het strand bestaat uit fijne goudgele zandkorrels én vind je er hangmatten tussen de bomen van de jungle. Deze horen dan wel bij de accommodatie hier op het strand, maar je mag hier gewoon gebruik van maken. Omdat dit strand moeilijker te bereiken is, is het hier ook een stuk rustiger dan op Lazy Beach. Het is een enorm fijne plek om het strand voor jezelf te hebben. Je vind hier één restaurantje waar je lekker kunt lunchen. 

Reistips Cambodja Koh Rong Samloem

Sacaren bay

Het bekendste strand van Koh Rong Samloem is Sacaren Bay, een prachtig wit en uitgestrekt strand. Aan de boomgrens van dit strand vind je de meeste accommodaties, van luxe resorts tot aan gezellige en knusse hostels. Het water is aan deze kant van het eiland minder helder ten opzichte van de andere stranden. Maar het blijft nog steeds een plaatje, toch? Over dit strand kan je een heerlijke wandeling maken van de ene kant van de baai naar de andere kant.

koh rong samloem sacaren bay

Tips om je avond door te brengen

Omdat de meeste accommodaties langs de kustlijn van Sacaren Bay gevestigd zijn vind je hier ook de meeste restaurantjes. Na een dag relaxen op de stranden van Koh Rong Samloem is het lekker om een drankje te doen bij The Beach, hier kan je chillen in één van de hangmatten of op één van de schommels in de bomen. 

Naast The Beach Bar vind je een gezellig restaurantje waar je een heerlijke pizza’s uit een steenoven kunt bestellen. Tijdens ons verblijf op Koh Rong Samloem waren dit de twee plekken waar ‘s avonds iedereen bij elkaar kwam. 

Hoe kom je op Koh Rong Samloem?

Onze reis door Cambodja startte in Phnom Penh. Na twee dagen deze stad te hebben verkent hebben wij via ons hostel een busreis met ferryticket geboekt naar Sihanoukville. Dit was een busreis van zo’n 6 uur over onverharde wegen en door het prachtige landschap van Cambodja. Wanneer je aankomt in Sihanoukville dan stopt de bus bij het busstation en niet direct bij de pier. Tussen het busstation en de pier rijden shuttlebussen waar je gebruik van kan maken.

De laatste ferry vanuit Sihanoukville vertrekt om 15:00 uur richting de eilanden Koh Rong Samloem en Koh Rong. Op de pier zelf kan je ook tickets voor de ferry kopen, maar omdat de bussen er soms langer over doen dan wordt gezegd is het aan te raden vooraf het combi-ticket te kopen. Een andere leuke optie om naar één van de eilanden te komen is om ‘s ochtends aan boord te stappen van een partyboot. Je maakt een dagtocht over zee en langs verschillende eilanden waar je kan snorkelen en zwemmen. Tegen het eind van de middag kom je aan op een van de eilanden. 

De ferry komt aan bij de pier op Saracen Bay. Dit is het hoofdstrand van Koh Rong Samloem, waar je langs de kustlijn veel mooie accommodaties vind. 

Koh Rong Samloem Cambodja

Reisroute Cambodja

Cambodja is een prachtig land om doorheen te reizen. Een land met een bijzonder extreme geschiedenis maar ook een land van diversiteit. Zo kan je je dagen vermaken bij de tempels van Angkor, leren over de geschiedenis in Phnom Penh, feesten in Siem Reap en bijkomen op de paradijselijke eilanden. Stippel jouw ideale route uit op basis van onze reistips voor Cambodja. 

waar te verblijven op Koh rong samloem

Mad Monkey

Koh Rong Samloem
  •  

Robinson Bungalow

Sunset Beach
  •  

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts

Hoeveel zoekmachine optimalisatie k...
Hoeveel zoekmachine optimalisatie kosten moet ik maken?