Search
Close this search box.

Inhoud

Cambodja is een heel toffe bestemming in Zuidoost-Azië. Een reis door dit kleine land zal een ongelooflijke indruk op je achterlaten. Achter het perfecte plaatje van paradijselijke eilanden en indrukwekkende tempels schuilt een zeer trieste geschiedenis. Toch zal een reis door Cambodja als waanzinnig worden ervaren, want ondanks de nare gebeurtenissen in het verleden zijn de Cambodjanen ontzettend vrolijk en heel gastvrij. Het absolute hoogtepunt van een rondreis door dit mooie land is een bezoek aan het tempelcomplex Angkor, ‘s werelds grootste religieuze bouwwerk. Met deze praktische tips ga jij goed voorbereid op reis door Cambodja!

Baphuon
Bayon

Reizen naar Cambodja

Vaak wordt een reis door Cambodja gecombineerd met een reis door Laos, Thailand of Vietnam. De ideale combinatie van landen wanneer je voor een langere tijd gaat backpacken door Zuidoost-Azië. Het komt dan ook niet veel voor dat er vanuit Nederland wordt gevlogen op Cambodja, maar dit is natuurlijk wel mogelijk. Er zijn weliswaar geen rechtstreekse vluchten, maar met één of twee keer overstappen kun je binnen 15 uur in Cambodja zijn. Tegenwoordig zijn de prijzen van intercontinentaal vliegen flink gestegen in prijs. Vergroot je kans op een voordelig ticket door al op tijd te boeken via SkyScanner.

Tip: kijk ook naar de tarieven voor een retour Bangkok, dit kan wellicht goedkoper zijn dan vliegen op Siem Reap of Phnom Penh. Vanaf Bangkok ben je zo met de bus of vliegtuig (AirAsia) in Cambodja.

Reizen door Cambodja

Als je op reis gaat door Cambodja is de meest gebruikelijke manier om te reizen met de bus. Dit is dan ook prima geregeld in het land. Je kunt tickets voor de bus boeken bij veel lokale reisorganisaties, in hotels en hostels en online via 12GOAsia. Een goed aangeschreven busmaatschappij is Giant Ibis. 

In de grotere steden als Siem Reap en Phnom Penh kun je een scooter huren om naar bezienswaardigheden te gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om je te verplaatsen per tuktuk.

Tuktuk chauffeur Angkor
Eilanden Cambodja

Een visum regelen voor Cambodja

Om door Cambodja te mogen reizen is een visum verplicht. Er zijn twee mogelijkheden om aan een visum voor Cambodja te komen. De eerste optie is voorafgaand je reis een e-visum aanvragen (online), de tweede optie is een visa on arrival bij aankomst in Cambodja. 

Een e-visum voor Cambodja – kun je hier online aanvragen – is 3 maanden geldig en je kunt hiermee 30 dagen door het land reizen. De kosten hiervoor zijn $30. Print je e-visum 2 keer uit en neem deze mee op reis. 

Een visa on arrival kun je verkrijgen bij aankomst op één van de luchthavens in Cambodja en bij de grensovergang wanneer je met de bus het land binnenkomt. Voor een visa on arrival betaal je $35 en vaak nog $10 administratiekosten. Neem dus voldoende contant geld (USD) mee om de visa on arrival te betalen.

Betalen in Cambodja

Je kunt in Cambodja betalen met de lokale munteenheid de Riel, maar je kunt ook betalen met de Amerikaanse dollar. Het is vrij normaal dat je in Cambodja betaalt met dollars en als wisselgeld de lokale munteenheid Riel terug krijgt. Je zult dan ook zien dat entreeprijzen bij bezienswaardigheden vaak in USD staan vermeld. Ben je van plan lokale markten te bezoeken? Dan is aan te raden om Riel op zak te hebben.

In de grotere steden vind je pinautomaten, maar je kunt er niet altijd van uitgaan dat er ook daadwerkelijk geld in zit. Neem dan ook zoveel mogelijk geld in één keer op zodat je altijd genoeg bij je hebt. Zeker als je doorreist naar kleinere steden en/ of de eilanden waar niet altijd pinautomaten aanwezig zijn.

De beste periode om door Cambodja te reizen

In Cambodja heerst een tropisch klimaat waardoor het heel het jaar door warm is. Het is dan ook een heerlijke tropische bestemming in Zuidoost-Azië. Maar we weten allemaal dat een tropisch klimaat niet zonder hevige regenbuien gaat. De beste periode om door Cambodja te reizen is dan ook in het droge seizoen. Dit is van november tot en met mei, waarvan november tot maart de meest aangenamen maanden zijn. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 25-30 graden. 

Een georganiseerde rondreis door Cambodja

Ben jij niet zo van het backpacken, en boek jij liever een georganiseerde rondreis? Dan kun je het best het reisaanbod bekijken van de reisorganisatie Riksja Travel en Van Verre. Je kunt kiezen uit groepsreizen, individuele reizen of bouwstenen. Zo kun je jouw rondreis door Cambodja helemaal op maat maken!

Rondreis Cambodja

Van Verre
  •  

Bouw je eigen rondreis

Riskja Travel
  •  

De ideale reisroute door Cambodja

Een rondreis maken door Cambodja zal zonder twijfel veel indruk op je maken. Je zult niet alleen de mooiste ontdekkingen doen in ‘s werelds grootste tempelcomplex, maar ook de gevolgen van het zeer trieste verleden onder ogen komen. Hoe je het best door Cambodja kunt reizen en welke bestemmingen je absoluut niet mag missen delen we in ons artikel over de ideale reisroute door Cambodja. Uiteraard met veel handige tips!

Meer Cambodja? Laat je inspireren!

Deel dit bericht:

Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.