Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Tips Goeree-Overflakkee: een gezellig dagje eropuit

Het eiland Goeree-Overflakkee is de perfecte plek voor wie houdt van een combinatie van natuur, strand, leuke dorpjes en lekkere hotspots. Je zult misschien denken dat het eiland toebehoort aan de provincie Zeeland, maar niets is minder waar. Goeree-Overflakkee behoort tot de provincie Zuid-Holland en biedt ongelofelijk veel moois voor een dagje eropuit in Nederland. Dit zijn onze tips voor een gezellig dagje Goeree-Overflakkee.

Het eiland verkennen met Breakzy autovakanties

Een leuke manier om het eiland Goeree-Overflakkee te ontdekken is met de interactieve kaart van Breakzy autovakanties. Via de reischat van Breakzy (op hun website) ontvang je, door middel van het beantwoorden van vragen, binnen 2 minuten een (gratis) persoonlijk reisadvies voor in Nederland. Ons advies dat uit de reischat naar voren kwam was het maken van een mini-roadtrip over Goeree-Overflakkee. Op de interactieve kaart van Breakzy vind je heel makkelijk leuke spots. Van natuur en cultuur tot aan fijne horeca, alles staat op de kaart.

Breakzy autovakanties
Tips Goeree-Overflakkee
Breakzy autovakanties Goeree-Overflakkee

Een bezoek aan A Seal in Stellendam 

Een zeer interessante activiteit die je kunt doen op het eiland Goeree-Overflakkee is een bezoek brengen aan zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Er worden hier veelal jonge zeehondenpups opgevangen, verzorgd en uiteindelijk weer vrijgelaten. Deze zeehondenpups zijn vaak hun moeder kwijtgeraakt waardoor ze verzwakt langs de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust gevonden worden. Er worden ook zieke en gewonden zeehonden opgenomen bij A Seal. Gemiddeld blijven de zeehonden zo’n 3 maanden hier. Zodra ze weer helemaal gezond zijn en zelfstandig kunnen overleven in het wild worden ze vrijgelaten.

De informatie binnenin het bezoekerscentrum is vooral gericht op kinderen die spelenderwijs kunnen leren over de opvang van zeehonden, maar ook over het leven van de zeehond zelf. Er vinden hier ook regelmatig exposities plaats over thema’s zoals natuur en milieu. Extra leuk is de mogelijkheid tot het voeren van de zeehonden. 

A Seal Goeree-Overflakkee
Zeehonden A Seal
Zeehonden voeren A Seal

Neem een kijkje bij het Vogelobservatorium Tij

In natuurreservaat De Scheelhoek vind je één van de meest fotogenieke vogelobservatoriums van Nederland, namelijk het Tij. Om bij het vogelobservatorium te komen maak je eerst een wandeling van zo’n 10 tot 15 minuten door het natuurreservaat. Houd er rekening mee dat het op regenachtige dagen erg modderig kan zijn. Aan het einde van het wandelpad loop je via een soort bunker het observatorium binnen. Het is een waanzinnig mooie constructie vanwaar je vogels kunt spotten. 

Vogelobservatorium Tij Goeree-Overflakkee
Vogels spotten Vogelobservatorium Tij

Lunchen bij Zoet of Zout

Zowel dichtbij het vogelobservatorium als bij A Seal vind je de hotspot Zoet of Zout. Een groot restaurant met een mooi terras dat is gelegen aan de Haringvliet. Je kunt je dan ook ongetwijfeld voorstellen dat het hier op zomerse dagen snel vol zit. De uitzichten over het water zijn prachtig. 

Bezoek de badplaats Ouddorp

Ouddorp is een gezellig dorpje met veel leuke winkels en terrassen, maar is ook een zeer bekende badplaats van Nederland. In de zomer wordt het dorpje vaak drukbezochte door Duitse toeristen, maar vanwege de ideale ligging op het eiland komen er ook Nederlandse toeristen vanuit Zeeland en Zuid-Holland. 

Bezoek je Ouddorp dan is het zeker leuk om door de straten te wandelen en rond te neuzen. Voor een lekkere koffie en rijk belegde bagel kunnen we je de hotspot New Harvest Inn aanraden. En een leuke tip uit ons reisadvies van Breakzy was de winkel naast Molen De Hoop. Hier verkopen ze namelijk al hun eigen gemalen mixen. 

Ouddorp tips
Ouddorp Molen

Uitwaaien op het strand

Uitwaaien op het strand is altijd lekker, ongeacht het seizoen. Langs de westkust van het eiland Goeree-Overflakkee vind je een aantal prachtige stranden waar je elke dag van het jaar een wandeling kunt maken. Maar er is maar één strand waar je lekker kunt uitwaaien en tegelijkertijd je ogen kunt uitkijken naar de indrukwekkende skills van de vele kitesurfers. Hiervoor moet je zijn bij locatie ‘Strand Ouddorp‘.

Strand Goeree-Overflakkee
Kite surfen Ouddorp
Kite surfers Goeree-Overflakkee

Bezoek de sfeervolle plaats Middelharnis

Middelharnis is een kleine sfeervolle plaats op het eiland Goeree-Overflakkee. De haven is de echte eyecatcher van het dorpje. Je kunt een wandeling maken langs de mooie bootjes of plaatsnemen op één van de gezellige terrasjes langs de haven. Een leuke hotspot in Middelharnis is Brasserie ‘t Vingerling. Reserveren is wel aan te raden.

Wil je je tijd op het eiland verlengen met een nachtje? Dan kunnen we je zonder twijfel bed & breakfast Casa Davina tippen. Wij hebben hier twee nachten met veel plezier geslapen en de verzorging was tip top in orde. Je overnacht in een knus ingerichte schuur in de achtertuin. Het is er erg comfortabel!

Haven Middelharnis
Hotel tip Middelharnis

Er op uit in Nederland

Goeree-Overflakkee ontdekken is een leuke tip voor een dagje er op uit in Nederland, maar er is zoveel meer te ontdekken en zien. Wat dacht je van het volgen van een route langs de iconische vuurtorens van Zeeland? Of dompel je jezelf liever onder in de Zeeuwse cultuur tijdens een bezoek aan Yerseke, Vlissingen of Middelburg?

Er op uit in Nederland

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Uitjes Nederland? Laat je inspireren!