Een dag vertoeven op het mooie eiland Klein Curaçao

Klein Curaçao, een rotsachtig onbewoond eiland wat op zo’n 10 kilometer voor de kust van Curaçao ligt. Het is een droomachtige bestemming waar je kan wandelen over hagelwitte stranden en zwemt in een turquoise zee zoals je hem nog nooit eerder hebt gezien. Wanneer je op vakantie gaat naar Curaçao is een dagtrip naar Klein Curaçao een must-do. Hoe je op dit tropische eilandje komt en wat je er allemaal kan beleven, dat lees je hier! 

Klein Curacao, een tropisch paradijs

Het slechts drie vierkante kilometer grote eiland is het broertje van Curaçao. Alhoewel het een tropische parel is midden in de Caribische zee moet je geen eiland vol palmbomen en andere tropische beplanting verwachten. Klein Curaçao is een rotsachtig en dor eiland waar de oude vervallen vuurtoren de enige bebouwing is. Op een paar hutjes langs de kustlijn na. 

Een dag doorbrengen op Klein Curaçao 

Ondanks dat het eiland zeer klein is en er niet veel te beleven valt, is er genoeg te doen om je hier een dag te vermaken. En zelfs nu ik hier een dag ben geweest, wil ik zo graag weer terug om nog een dagje te vertoeven. Een dagtrip naar dit tropische paradijs is bij voorbaat al ingestoken om te relaxen. En dat is wat je hier gegarandeerd gaat doen!

De boottocht naar Klein Curaçao

Wellicht heb je al vrienden gesproken of gelezen over de verschrikkelijke boottocht naar Klein Curaçao. De tocht naar het kleine eiland kan inderdaad wat heftig zijn doordat je op de heenreis tegen de windrichting invaart. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van het weer hoe jij de boottocht naar Klein Curaçao zal ervaren. Wij hadden weinig last van hoge golven en hebben de reis als prettig ervaren. Mocht je last hebben van zeeziekte is het aan te raden om voor vertrek een reispilletje in te nemen. Indien je deze niet bij je hebt op vakantie dan kan je een doosje Primatour halen bij de lokale apotheek Botika Sorsaka.

Snorkelen tussen de vissen en schildpadden

Het eerste wat je doet als je op Klein Curaçao aankomt is natuurlijk het heerlijke water inspringen. Maar vergeet dan vooral niet een snorkelset! Voor de kust van Klein Curaçao kan je namelijk goed snorkelen. Doordat de omstandigheden onder water hier een stuk beter zijn dan op Curaçao zijn dezelfde vissoorten en schildpadden hier groter. De kans hier schildpadden te spotten is enorm groot aangezien het eiland fungeert als broedplaats van verschillende soorten. De beste snorkelspot op Klein Curaçao is richting het zuidelijke punt van het eiland. Hier zwommen wij tussen meerdere schildpadden terwijl er niemand in de buurt was. 

Snorkelen Klein Curacao

Bezoek de vervallen vuurtoren

De vuurtoren van Klein Curaçao zal de eerste glimp zijn die je zal opvangen van het eiland. Het is dan ook zonder twijfel het kenmerk van Klein Curaçao. De iconische vuurtoren staat in het midden van het eiland en is in een zeer vervallen staat. Maar wist je dat de vuurtoren nog steeds actief is. Doordat het eiland plat is, is Klein Curaçao voor schippers niet goed te zien en dus zorgt de vuurtoren ervoor dat de boten om het eiland heen varen. In 1850 werd de vuurtoren voor het eerst geopend maar is na een storm volledig verwoest. Hierna werd de vuurtoren in 1877 en nogmaals in 1933 herbouwd. Het is dan ook niet zo gek dat de vuurtoren inmiddels in een zeer vervallen staat is. Er zijn plannen om de vuurtoren te restaureren, maar die verlopen niet zo snel. Vanaf het strand is het zo’n 10 minuten lopen naar de vuurtoren. Je kan door de verschillende ruimtes lopen maar let wel op dat je niet struikelt of valt. Ook de vuurtoren kan je nog steeds in. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Klein Curacao vuurtoren
Vuurtoren Klein Curacao
Vuurtoren Klein Curacao

Neem een kijkje bij de scheepswrakken

Door de jaren heen zijn er toch een aantal schepen geweest die pech hebben gehad. Doordat zij het platte Klein Curaçao niet op tijd zagen, zijn de schepen gestrand op het eiland. Er zijn twee scheepswrakken die nooit zijn weggehaald en dus te bekijken zijn. Vanaf de vuurtoren is het vijf minuten lopen. De volledig verroeste olietanker is in de jaren tachtig gestrand. Het kleinere wrak is een Franse zeilschip wat in 2017 op het eiland is gestrand. 

Klein Curacao scheepswrak
Scheepswrakken Klein Curacao

Met welke reisorganisatie naar Klein Curaçao?

Er zijn een aantal reisorganisaties die trips naar Klein Curaçao organiseren. Om te bepalen bij welke organisatie je de dagtrip gaat boeken zijn er een aantal verschillen die je in overweging kan nemen. Zo zijn er maar twee organisaties die op het eiland een eigen beachclub hebben, dit zijn Mermaid Boat Trips en Miss Ann Boat Trips. Het voordeel hiervan is dat je op het strand gebruik kan maken van ligbedden en schaduwplekken. Ontbijten en lunchen doe je bij de beachclub. Een ander verschil is het soort boot waarmee je naar Klein Curaçao gaat. Een aantal gaan met een catamaran, maar zo zijn er ook grotere schepen, een speedboot en een moderne yacht die naar het eiland varen. De prijs voor een volwassene ligt rond de €100,-. 

Voor een compleet overzicht van aanbieders kun je een kijkje nemen op Curaçao Trips. Ideaal om meerdere boottochten naar Klein Curaçao met elkaar te vergelijken!

Reisorganisatie Klein Curacao
Mermaid Klein Curacao

Mermaid Boat Trips

Wij zijn met Mermaid Boat Trips op excursie naar Klein Curaçao gegaan. Het is een goed georganiseerde organisatie met zeer vriendelijk personeel. Op de dag van de excursie moesten wij om 06:45 uur bij de vertrek locatie zijn. Dit is bij het Spaanse water, zo’n 15 minuten rijden vanaf Mambo en nog geen 10 minuten van Jan Thiel. Mocht je geen huurauto hebben dan bieden ze ook een ophaal en thuisbreng service. Deze is voor dichtbij gelegen resorts gratis maar voor verder gelegen resorts is het $9,- per persoon. 

De boottocht naar Klein Curaçao duurt ongeveer anderhalf uur. Aan boord kan je water, koffie en thee pakken. Bij aankomst wordt in de beachclub het ontbijt voorbereid wat bij ons bestond uit broodjes kaas, broodjes worst (met en zonder boter)en krentenbollen. Gedurende de dag kan je gebruik maken van de open bar waar je water, koffie, thee, sinaasappelsap, cola en sprite kan pakken. Ook kan je blikjes bier en rum pakken. Dit moet je echter wel aan het einde van de dag afrekenen (zelf onthouden wat je drinkt). De lunch wordt rond half 1 geserveerd en bestaat uit heerlijke salades, vers fruit en stukken vlees van de barbecue. 

Het gebruik van de ligbedden, de toilet bij de beachclub en de snorkelspullen zijn inbegrepen in de prijs. In het water leggen ze een groot drijvend vlot neer, super leuk!

ontdek het tropische eiland Curaçao

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts