Inhoud

Maak al snorkelend kennis met het onderwaterleven van Curaçao

In de wateren rondom Curaçao bruist het van het onderwaterleven. Zo nieuwsgierig als wij zijn nemen we maar al te graag een kijkje in deze onderwaterwereld. Wist je eigenlijk al dat Curaçao bekend staat als één van de mooiste snorkel- en duikbestemmingen? Op het eiland zijn er dan vanzelfsprekend ook een aantal plekken waar je prachtig kan snorkelen. Je kan er zelfs zwemmen tussen kleurrijke vissen en zeeschildpadden!

Tugboat Beach

Eén van de veelbezochte duik- en snorkelplekken op Curaçao is Tugboat Beach. Het bijzondere aan deze locatie is dat je naast verschillende vissoorten en koraalriffen een scheepswrak kan spotten. Inmiddels zo’n 30 jaar geleden is er op 50 meter zwemmen van Tugboat Beach een sleepboot gezonken. De naam van het strand is dan ook afkomstig van dit scheepswrak. Vanaf het strand zie je drie stalen boeien in zee staan, hierachter ligt op de bodem van de zee het scheepswrak. Houd er rekening mee dat je bij de beachbar alleen met contant geld kan betalen. Je kan hier gratis parkeren en gebruik maken van het toilet. Een bezoek aan Tugboat Beach is ideaal te combineren met een stranddagje op Jan Thiel wat zo’n 10 minuten rijden is.

Tug Boat scheepswrak

Playa Grandi

Playa Grandi is dé snorkelspot om te zwemmen met zeeschildpadden. Het strand behoort zeker niet tot de mooiste stranden van het eiland, maar dat is dan ook niet waar je hier voor naartoe komt. De lokale vissers weten inmiddels dat veel toeristen naar deze plek komen om de zeeschildpadden te zien, dus gooien zij dode vissen en overige visresten in het water. Al vanaf de pier kan je de zeeschildpadden zien zwemmen en eten. Persoonlijk vond ik het niet leuk om tussen de massa toeristen en zeeschildpadden in te zwemmen, dus zwommen wij iets verder de zee in. Dit was top omdat je de zeeschildpadden hier vanuit de diepte aan ziet komen zwemmen, een hapje mee ziet eten en vervolgens weer ziet verdwijnen. Inmiddels zijn de schildpadden gewend geraakt aan mensen waardoor ze dichtbij langs zwemmen. En groot, dat zijn ze!

De beste kans om veel zeeschildpadden op Playa Grandi te zien is voor 12 uur. Rond dit tijdstip worden ze voornamelijk gevoerd door de vissers. Het strand zelf is gratis, maar ligbedden en een toiletbezoek zijn tegen betaling. Verder raad ik aan om hier alleen te komen voor de zeeschildpadden, want er zijn mooiere stranden op Curaçao waar je een dagje kunt liggen. Playa Grandi is goed te combineren met Playa Forti, op vijf minuten rijden, waar je vanaf een 12-meter hoge klif het water in kan springen.

Playa Piskado Curacao snorkelen
Snorkelen Curacao

Playa Lagun

Playa Lagun is een klein en rustiger strand dat door veel toeristen wordt overgeslagen. Wij vonden dit juist één van de mooiere plekken om te snorkelen. Het water is super mooi en helder waardoor je langs de rotsen prachtige vissen en andere dieren kan spotten. Bijvoorbeeld een waterslang (ieh) en een aantal inktvissen! 

Playa lagun Curacao

Playa Kalki

Playa Kalki is één van de meest westelijke stranden van het eiland waar je goed kunt snorkelen en duiken. Maar daarnaast is het ook een zalig strand om even bij te komen onder de palmbomen. Als je hier gaat snorkelen geef dan niet direct op. In het begin lijkt het namelijk tegen te vallen, maar blijf doorzwemmen totdat je bij het koraalrif komt. Hier kan je grote stukken bijzonder koraal spotten, maar ook nieuwsgierige nieuwe vissen voorbij zien komen. Door het strand hier zo westelijk is gelegen is het hier vrij rustig. Je kan hier dan ook gratis parkeren en je betaalt geen entree om het strand op te gaan.

playa kalki

Playa Santa Cruz

Om bij één van de uniekste snorkelplekken te komen moet je naar Playa Santa Cruz. Dit is een breed en uitgestrekt strand waar je prima een paar uurtjes kan vertoeven, maar de meeste toeristen komen hier om te vertrekken naar de Blauwe Kamer. Vanaf Santa Cruz worden er door Captain Goodlife snorkeltrips naar deze plek georganiseerd. Ook kan je er zelf naar toe wandelen of bijvoorbeeld een kano of waterscooter huren. Op het strand van Santa Cruz vind je een restaurant en toiletten. 

playa santa cruz

De Blauwe Kamer

Zoals de naam misschien al doet vermoeden is de Blauwe Kamer een opening in de rotsen waar je kan snorkelen. Het zeewater is hier zó helder en prachtig mooi blauw dat je bij aankomst eerst niet anders doet dan je ogen uitkijken. Voordat je de Blauwe Kamer inzwemt is het goed om te letten op de stroming en hoogte van het water. Dit is belangrijk om in te schatten of je al snorkelend de opening kan betreden of een klein stukje onder water moet zwemmen om er te komen. Eenmaal daar wordt je getrakteerd op een spetterende lichtshow, giga rotsen en enorm veel vissen!

ontdek curaçao

Deel dit bericht:

Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Curacao? Laat je inspireren!