Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Snorkelen is één van de leukste activiteiten die je kunt doen op Curaçao. In de wateren rondom het Caribische eiland bruist het van het onderwaterleven. En zo nieuwsgierig als wij zijn nemen wij maar al te graag een kijkje in deze onderwaterwereld. Doen we dat niet duikend, dan wel snorkelend. Wist je eigenlijk al dat Curaçao wereldwijd bekend staat als één van de mooiste snorkel- en duikbestemmingen? Op het eiland vind je dan ook vanzelfsprekend een aantal pekken waar je prachtig kan snorkelen. Je kunt er zelfs zwemmen tussen de kleurrijke vissen en zeeschildpadden!

1. Tugboat Beach

Eén van de veelbezochte duik- en snorkelplekken op Curaçao is Tugboat Beach. Het bijzondere aan deze locatie is dat je er naast verschillende vissoorten en koraalriffen, ook een scheepswrak kan spotten. Meer dan 30 jaar geleden is er op 50 meter zwemmen van het strand een sleepboot gezonken. De naam van het strand is dan ook afkomstig van dit scheepswrak. Je vindt het scheepswrak in de buurt van de drie stalen boeien. 

Houd er rekening mee dat je bij de beachbar alleen contant kunt betalen. Parkeren en gebruik maken van het toilet is gratis. Een bezoek aan Tugboat Beach is ideaal te combineren met een stranddagje op Jan Thiel wat op ongeveer zo’n 10 minuten rijden ligt.

Tug Boat scheepswrak
Het scheepswrak bij Tugboat Beach
snorkelen Tug Boat
Tugboat Beach

2. Playa Lagun

Playa Lagun is een klein en rustiger strand dat door veel toeristen wordt overgeslagen. Wij vonden dit juist één van de mooiere plekken om te snorkelen. Het water is er ontzettend helder waardoor je langs de rotsen prachtige vissen en andere dieren kan spotten. Zo zagen wij een waterslang en meerdere inktvissen.

3. Playa Kalki

Playa Kalki is één van de meest westelijke stranden van het eiland en je kunt er goed snorkelen en duiken. Maar het is ook zeker een zalig strand om even bij te komen onder één van de palmbomen. Onthoud dat je als je hier gaat snorkelen je naar het koraalrif moet toezwemmen, pas wanneer je hier bent wordt het mooi. Eenmaal bij het rif zie je prachtige stukken koraal en nieuwsgierige vissen die om je heen zwemmen. Doordat het strand zo westelijk is gelegen is het hier vrij rustig. Je kan hier dan ook gratis parkeren en je betaalt geen entree om het strand op te gaan.

Playa lagun Curacao
Playa Lagun
playa kalki
Playa Kalki

4. Playa Santa Cruz (De Blauwe Kamer)

Om bij één van de meest unieke snorkel spots op Curaçao te komen moet je naar Playa Santa Cruz. Dit is een breed en uitgestrekt zandstrand waar je prima een paar uurtjes kan vertoeven, maar de meeste toeristen komen hier voor de Blauwe Kamer. Dit is een grot langs de kustlijn waar je kunt snorkelen. Het zeewater is er zó helder en prachtig blauw vanwege de weerspiegeling van het zonlicht. Je kunt hier niet anders dan je ogen uitkijken. 

Vanaf Santa Cruz worden er door Captain Goodlife snorkeltrips naar deze plek georganiseerd. Ook kun je er zelf naar toe wandelen of huur een kano of waterscooter om er te komen. Op het strand van Santa Cruz vind je een restaurant en toiletten. 

playa santa cruz
Playa Santa Cruz
De Blauwe Kamer

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Curaçao? Laat je inspireren!