Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

2CV huren: op pad met een lavendelkleurig eendje

Met een oldtimer door Nederland touren is een to do die op ieders bucketlist moet staan. En dan met name touren in een 2CV, oftewel ‘de eend’ van het Franse automerk Citroën. Met een klassieke auto trek je veel bekijks. Er wordt enthousiast naar je gezwaaid en men kijkt je na tot je uit hun oogbeeld verdwenen bent. Zeg nou zelf, touren in zo’n ludieke auto is toch ook iets waar je vrolijk van wordt? Een dag op pad in een oldtimer met vrienden of familie wordt gegarandeerd een succes!

Huur een old timer bij WeLoveOldtimers voor een leuk dagje uit in Nederland

Bij WeLoveOldtimers kan je kiezen uit een uitgebreid en gevarieerd aanbod van klassieke auto’s. Zo hebben ze onze favoriete 2CV’s in meerdere kleuren, maar ook verschillende uitvoeringen van de bekende Volkswagen T1 bus. Een oldtimer huren? Via de link kan je het volledige aanbod van old timers kan bekijken. 

Een old timer kan je huren voor een leuk dagje uit, maar je kan ze ook voor meerdere dagen huren. Bijvoorbeeld voor een weekendje weg of een midweek kamperen. De vestiging van WeLoveOldtimers is gelegen in Hoogblokland waar je op een afgesproken tijd jouw klassieke auto ophaalt en op een later tijdstip ook weer inlevert. Je kan je eigen auto hier parkeren in de periode dat je onderweg bent. 

CV huren
eendje huren

Dagje touren door oud Nederlandse dorpen en langs 15 unieke molens

WeLoveOldtimers heeft meerdere routes uitgestippeld die je kan volgen door Nederlandse landschappen en kleine dorpjes. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen route te bepalen. Met ons lavendelkleurige eendje reden wij een gave route door Zuid-Holland en Gelderland die ons langs 15 unieke molens bracht. Deze route noemen ze de Molenroute. Wanneer je een 2CV huurt krijg je de route op papier mee!

Huren 2CV Uitstapje Nederland

Ouderwets kaartlezen

De Molenroute is een route van 109 kilometer die je over prachtige wegen langs 15 molens leidt. De route is stapsgewijs uitgeschreven in een boekje dat je vanuit de loods kan meenemen. Ook kan je de route voorafgaand downloaden als pdf-bestand en dus vanaf je telefoon volgen. Onze voorkeur ging uit naar het ouderwets kaartlezen en ons zo wegwijs door de omgeving laten maken. Het kaartlezen hoort er natuurlijk wel een beetje bij als je in zo’n oude 2CV rijdt. 

Onderweg passeer je dorpjes zoals Deil, Beesd en Hoornaar. Dorpjes waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Juist dit maakt de route zo leuk om te rijden. Je kijkt je ogen uit. De omgeving is prachtig, de dorpjes zijn klein en oud, en de steeds wisselende types molens vormen de hoogtepunten van de rit. 

Huren eendje Nederland

De kosten van een 2CV huren

Ga je een dag op pad met een 2CV ga er dan vanuit dan je minimaal €250,- kwijt ben. Dit is natuurlijk inclusief de huur van de eend, maar ook inclusief 100 vrije kilometers. Na afloop lever je de tank weer vol af in Hoogblokland. Het dagje touren door Nederland kan je aanvullen met een leuke picknickmand, high tea of lunch bij een lokaal café in één van de dorpjes op de route.

Nog meer tips voor een dagje uit in Nederland

Dat Nederland prachtige bestemmingen biedt voor een leuk dagje uit is ons de afgelopen periode wel duidelijk geworden. Van uitgestrekte landschappen naar oer Hollandse steden tot echte ‘Island vibes’ op de waddeneilanden. We hoeven niet altijd ver te reizen om toerist te zijn, zelfs in eigen land kan je toerist zijn.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Uitjes Nederland? Laat je inspireren!