Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

5x leuke dingen om te doen in Windhoek, Namibië

Jouw rondreis door Namibië start ongetwijfeld in de hoofdstad Windhoek. Het is een levendige stad met een aantal interessante bezienswaardigheden en lekkere hotspots. Ondanks dat wordt Windhoek vaak overgeslagen in de reisroute en wordt ervoor gekozen direct de natuur in te gaan. Wij spendeerden een dag in de stad en hebben een aantal leuke tips die we maar al te graag met je delen.

Windhoek

Tips voor één dag Windhoek, Namibië

Reisgidsen zoals de Lonely Planet en Bradt hebben wij vaak bij ons op reis. Zo ook in Namibië. Na aankomst in Windhoek keken wij dan ook in de reisgids voor de hoogtepunten van de stad en zijn we er te voet op uitgetrokken. Al wandelend ontdekten we de volgende leuke bezienswaardigheden en gezellige hotspots.

Bezoek het Independence Museum

Er gaat niets boven een rooftop met panoramisch uitzicht over een grote stad en dat is dan ook de reden dat je het Indepence Museum moet bezoeken. Je vindt het museum in één van de meest moderne gebouwen in de stad en je kunt er gratis naar binnen. Het museum is niet heel groot, maar het is leuk om een kijkje te nemen en wat te leren over de geschiedenis van Namibië. Onderwerpen als kolonialisme, genocide en de onafhankelijkheidsstrijd worden verteld door middel van schilderijen en typische voorwerpen. Op de vierde etage vind je een restaurant met de mogelijkheid om buiten op het terras te zitten. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, maar kijk je ook uit op onder andere Alte Feste en de Christuskirche.

Independence Museum
Independence Museum rooftop restaurant
Independence Museum Windhoek

Wandel langs de Christuskirche en Alte Feste

Met de sprekende rode daken en hoge rode kerktoren is de Christuskirche een echte eyecatcher in Windhoek. Al van ver kun je de toren boven de daken uit zien steken. De kerk heeft een typische Duitse bouwstijl die je wellicht niet direct verwacht in deze Afrikaanse hoofdstad. Vanaf de rooftop van het Independence Museum heb je een mooi uitzicht over de kerk, die ook nog eens bijzonder gelegen ligt in het midden van een rotonde.

Als je voor de Christuskirche staat dan vind je aan je rechterzijde het moderne gebouw van het Independence Museum. Hiernaast ligt het oude Duitse fort en voormalig hoofdkwartier van de keizerlijke Duitse Schutztruppe: Alte Feste. Tegenwoordig is het een museum dat je kunt bezoeken. Uit de tijd van de Duitse kolonisatie zie je dus nog veel terug in Windhoek. 

Christuskirche Windhoek
Alte Feste Windhoek

Neem een kijkje bij Meteorites Gibeon

Midden in het centrum van Windhoek, waar je de winkelstraten en het grote winkelcentrum Wernhil Park vindt, staat ook een interessant historisch herkenningspunt: Gibeon Meteorites. De meteorieten die je hier ziet zijn miljoenen jaren geleden, in de prehistorie, naar beneden komen vallen en in Namibië terecht gekomen. Het bijzondere aan deze meteorieten is dat ze onderdeel zijn van de grootste meteorietenregen op aarde. Een bezoekje waard dus!

Gibeon Meteorites
Meteorites Gibeon Windhoek

Souvenirs kopen in het Namibia Craft Centre

Eén van onze favoriete plekken in Windhoek is het Namibia Craft Centre. Onder één dak vind je meerdere winkeltjes van lokale ondernemers die handgemaakte souvenirs verkopen. Het zijn veel typische Afrikaanse souvenirs zoals dieren van hout gemaakt, maar ook houten schalen, kleurrijke kleden, posters en nog veel meer. Je kunt hier uren rondneuzen en al ideeën opdoen voor wat je aan het einde van de reis mee naar huis neemt. Afdingen is hier trouwens niet vanzelfsprekend. Op de tweede etage van de Namibia Craft Centre vind je Craft Bistro, dit is een leuke plek voor een lekkere kop koffie of een smakelijke lunch.

Namibia Craft Market Windhoek
Namibia Craft Market
Namibia Craft Market Windhoek Namibië

Gezellig uit eten bij Joe’s Beer House

Vraag een local waar je ‘s avonds moet eten en je krijgt de beste tips. Een wijze van tips verzamelen die wij elke keer weer toepassen en waardoor we terecht kwamen bij de sfeervolle hotspot Joe’s Beer House. Het grote restaurant is opgedeeld in meerdere ruimtes die allemaal knus en stijlvol zijn ingericht. De keuken is Namibisch, maar dan wel met een Duits tintje. Joe’s Beer House is een populair restaurant in Windhoek, dus wil je hier eten reserveer dan wel op tijd (dit kan online). Achter het restaurant bevindt zich een grote parkeerplaats waar je je auto gratis kunt zetten.

Hotspot Windhoek Joe's Beer House

Waar overnachten in Windhoek?

In het centrum van Windhoek vind je de leukste bezienswaardigheden, daarom is een hotel hier altijd aan te raden. Zo kun je overdag alles gemakkelijk te voet ontdekken. Wij verbleven bij Hotel Pension Casa Africana. Een fijn verblijf met een zwembad, grote kamers, comfortabele bedden en een eigen parkeerplaats.

Tip: verblijf je nog een nachtje in Windhoek maar je bent al in het bezit van je huurauto? Check dan of de door jou geboekte accommodatie een eigen parkeerplaats heeft.

fijne hotels in Windhoek, Namibië

Hotels Windhoek

Namibië
  •  

Hotel Pension Casa Africana

Windhoek, Namibië
  •  
AANRADER

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.