Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De leukste stalletjes en buurtkraampjes in het Westland voor bloemen, planten en streekproducten

Het Westland is een gemeente waar wij in het voorjaar graag komen. Het Westland staat bekend als tuinbouwgebied en je kunt hier verschillende leuke routes rijden tussen de kassen en over smalle tuinderspaadjes. Niet alleen kijk je je ogen uit naar de mooie huizen die hier staan, je vindt er ook verschillende kraampjes en stalletjes langs de weg. Bij deze kraampjes en bloemenstalletjes kun je terecht voor allerlei verse streekproducten, maar ook om planten en fleurige bloemetjes te scoren voor in huis en in de tuin. Benieuwd waar je in het Westland moet zijn? Wij delen een aantal van de leukste buurtkraampjes en stalletjes in het Westland: 

BoereGoed in Naaldwijk: neem een kijkje in de kas 

Eén van de leukste spots in het Westland is BoereGoed in Naaldwijk. Bij BoereGoed kun je de buurtkas bezoeken waar duurzame en gezonde groenten en fruit worden verbouwd. Het doel van BoereGoed is om mensen uit verschillende lagen van de bevolking met elkaar in contact te brengen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die gewoon even begeleiding nodig hebben, vinden in de buurtkas een plek waar ze kunnen werken, waar ze elkaar kunnen ontmoeten en zich kunnen ontwikkelen. De producten die geteeld worden in de buurtkas worden verkocht in de Farmshop. Je vindt hier allerlei lekkere lokale en verse producten, zoals kasasperges, courgettes, boerenzuivelproducten, sapjes, Aloë Vera en verse sauzen. 

Adres BoereGoed: Baakwoning 15, 2671 LE Naaldwijk. Openingstijden: vrijdag 10:00 – 17:00 uur, zaterdag 09:00 – 13:00 uur. De producten van BoereGoed zijn ook online te bestellen!  

westland boeregoed
De BoereGoed buurtkas
westland boeregoed
De BoereGoed Farmshop

Lange Kruisweg in de Maasdijk: allerlei stalletjes aan één weg in het Westland

Op zoek naar bloemenstalletjes en streekproducten in het Westland op één plek? Dan moet je navigeren naar de Lange Kruisweg in de Maasdijk. Aan deze weg vind je verschillende buurtkraampjes en stalletjes van Westlandse telers en tuinders en een zorgkwekerij. 

Tip: bij de meeste bloemenstalletjes en kraampjes kun je betalen door middel van een Tikkie (QR-code), maar het is altijd handig om wat contant geld op zak te hebben! 

Zorgkwekerij van Mil 

Mil Maasdijk staat achter de gedachte ‘Kweken met Zorg’. Net als BoereGoed voorziet Zorgkwekerij Mil in dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een lichamelijke of fysieke beperking. Je herkent de zorgkwekerij aan de bakfiets die buiten staat geparkeerd. Bij Van Mil haal je heerlijke verse groenten en fruit. Ook bieden ze allerlei producten uit eigen makelij aan, zoals vers gemaakte jams, chutneys, sambal, kruidenboter en stoofpeertjes op sap. Zorgkwekerij van Mil heeft zelfs een fietsenafdeling! 

Adres Zorgkwekerij Van Mil: Lange Kruisweg 4, 2676 BL Maasdijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:00 uur, zaterdag 08:30 – 13:00 uur.  

Paprika kwekerij bergwerff 

Paprika, er is bijna geen gerecht te bedenken waarbij deze groente geen welkome toevoeging is. In het Westland scoor je paprika’s onder andere bij het groentestalletje van Kwekerij Bergwerff aan de Lange Kruisweg. Een handige locatie voor wanneer je aan deze weg direct meerdere boodschappen in huis wilt halen.  

Adres Bergwerff: Lange Kruisweg 10, 2676 BL Maasdijk.

Handelskwekerij de schelde

Wij hebben er helaas geen plaats voor, maar als we wel een grote tuin hadden, dan wisten we het wel: een olijfboom! Bij Handelskwekerij de Schelde kun je terecht voor een scala aan olijfbomen, palmbomen, vijgenbomen en druiven- en citrusbomen. Als dat het Mediterrane vakantiegevoel niet bij je in de tuin haalt, dan weten wij het ook niet meer! De olijfbomen staan buiten bij Handelskwekerij de Schelde uitgestald, dus je kunt rustig een kijkje nemen bij de verschillende bomen. 

Adres Handelskwekerij de Schelde: Lange Kruisweg 21-A, 2676 BM Maasdijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 07:00 – 17:00 uur, zaterdag 07:00 – 12:00 uur. 

viooltjes maasdijk
IJzelenberg Plants
bloemenstalletjes westland
Handelskwekerij de Schelde

IJzelenberg Plants 

Viooltjes, wie kent ze niet en wie is er niet dol op? Het is ons lievelingsbloemetje om de tuin mee op te fleuren. Je kunt ze kopen bij IJzelenberg Plants in de Maasdijk. En hier kun je dan ook direct de spectaculaire Helleborus meenemen, ook voor in de tuin.

Adres IJzelenberg Plants: Lange Kruisweg 61, 2676 BP Maasdijk. 

van der ende Flowers maasdijk

Bij Van der Ende Flowers op de Lange Kruisweg vind je buiten een bloemenstalletje met diverse bloemen en planten. Zo scoorden wij hier een vingerplant, paastakken en een amaryllis, maar je kunt er ook Aloë Vera planten halen en Primula in vrolijke voorjaarskleuren.  Daarmee maak je het huis én de tuin weer helemaal ready voor het voorjaar! 

Adres Van der Ende Flowers: Lange Kruisweg 58-A, 2676 BN Maasdijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur, zaterdag van 9.00 – 15.00 uur. 

westland paprika's
Paprika kwekerij Bergwerff
la vie en rose de lier
La Vie en Rose

Kwekerij overkleeft 

Als je aan het einde van de Lange Kruisweg afslaat, dan kom je bij Kwekerij Overkleeft op De Hoogt. Hier vind je een stalletje met verschillende pot- en perkplanten en snij-amaryllissen (in de winter). Nu het voorjaar is aangebroken zijn er bij Overkleeft mooie senetti’s, gazania’s en ranonkels te vinden. En wist je dat de ranonkel hét bloemetje is van dit moment? De kweker plant de knolletjes in het najaar, zodat de ranonkel piekt op het moment dat jij klaar bent om het voorjaar te omarmen! 

Adres Kwekerij Overkleeft: De Hoogt 1A, 2676 CA Maasdijk.  

Syl’s Puur Genieten in De Lier 

Nog zo’n leuke buurtshop in het Westland is Syl’s Puur Genieten in De Lier. Syl’s Puur Genieten produceert ambachtelijke, huisgemaakte streekproducten met een ware smaakbeleving. Hierbij kun je denken aan jams, chutneys, 100% pure vruchtensappen, curds, pasta- en dessertsauzen, Westlandse (chocolade) eierroom en Westlandse boerenjongens. De producten bevatten geen kunstmatige toevoegingen en zo min mogelijk toegevoegde suiker. De knusse winkel op zich is al een plaatje om te zien, dus absoluut een bezoekje waard. 

Adres Syl’s Puur Genieten: Oudecampseweg 29, 2678 NN De Lier. Openingstijden: vrijdag 13:00 tot 17:00 uur, zaterdag 10:00 tot 14:00 uur. 

syls puur genieten de lier
Syl's Puur Genieten
winkel Syls puur genieten
Syl's Puur Genieten

La Vie en Rose in de Lier: 24/7 rozen uit een rozenautomaat 

Hoe leuk is dit? Rozen die je uit een rozenautomaat uit de muur kunt halen. Yes, bij La Vie en Rose in De Lier kan dit! La Vie en Rose is een kleinschalige rozenkwekerij. De rozen die zij verkopen komen rechtstreeks uit de eigen kwekerij waardoor ze super verse kwaliteitsbloemen garanderen. En die mooie bloemen, die haal je dus gewoon uit de muur. De rozenautomaat wordt dagelijks gevuld met verse rozen en is de hele week geopend tussen 07:00 en 21:00 uur. Je kunt betalen met je pinpas! 

Adres La Vie en Rose: Zijlweg 4, 2678 LC De Lier. Openingstijden rozenautomaat: dagelijks tussen 07:00 en 21:00 uur. 

De stalletjes en buurtkraampjes in het Westland

De stalletjes en buurtwinkeltjes die we hierboven hebben genoemd zijn slechts een greep uit alle leuke spots die je in het Westland kunt vinden. Onze tip: ga vooral lekker rondrijden in het Westland en verken de regio. Wie weet vind je zelf ook nog wel leuke stalletjes. En houd natuurlijk dit artikel in de gaten, want zodra er weer nieuwe voorjaarsbloeiers zijn, laten we het je direct weten! 

ontdek de regio

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Uitjes Nederland? Laat je inspireren!